Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nejen mayský kalendář zvedá prst

V posledních dnech se stále víc polemizuje nad těžko vysvětlitelným poselstvím mayského kalendáře. Vědecké autority tvrdí, že každá kniha má svou poslední tečku a pak se napíše další kniha, která je sice o něčem jiném, ale svět proto nekončí. To je určitě pravda, jenže nikdo se nesnaží vysvětlit skutečnost, jak mohli lidé té doby mít takové znalosti o vesmíru.

        Je jednoduché tvrdit, že kruhy v obilí jsou výtvorem recesistů, ale i s dnešní oslavovanou „supertechnikou“ nelze tak složité a velké obrazce během jedné noci nepozorovaně vytvořit. Ještě ani jeden vědecký popírač nepřišel s konkrétním technologickým postupem, jak se třeba přesný kruh dá vytvořit na svahu. Ze země určitě ne, pouze ze shora. Nemusí být každý recesista chudák, může vlastnit vrtulník, stačil by i balón, ale problém je vysvětlit jak dokonalým a především dnešní vědě utajeným zařízením to na dálku ze shora provést. Jak je možné, že se složitý obrazec objeví v těsné blízkosti, určitě hlídaného, velkého britského radaru? Mají recesisti dostatek peněz objíždět celý svět a provádět své kousky i na místech, kde není záruka objevení kruhů v polích? Jak tyto agrosymboly prováděli před několika staletími? Kolik je důkazů o tom, že byli tvůrci kruhů přistiženi a na kamery zachyceni?

     Dalším nebezpečím je přepólování Země, které se prokazatelně stalo několikrát a děje se vždy velmi rychle. Důkazy jsou v našich horninách v nasměrování magneticky citlivých složek, to nemůže dnes popřít nikdo. Je navíc pravdou, že se nalézáme právě v období, kdy k tomu má dojít.

     Otázek je mnoho, vědecké odpovědi zatím žádné. Lidstvo ještě  nadlouho bude v pozici, kdy toho víc nezná, než může poznat. Není dobré být jednoznačný ve svých závěrech jen na základě dnešních chabých znalostí a tvrdit, že se nemůže nic stát.

    Pravdou je, že naši planetu v minulosti bombardovala tělese z kosmu a bude tomu tak i nadále. Totéž platí o různých intenzitách záření a gravitačních působností okolních těles i galaxií.  Stav astronomie měnící své poznatky a teorie každým rokem někdy až o 180 stupňů nás také nemůže uklidnit. Stvoření života pouze a jenom na naší planetě dnes obhajuje jen několik málo vědců. Objev DNA již dává dokonce zapomenout i na existenci vesmíru několika málo miliard let od velkého třesku, protože k vytvoření tak složitého mechanismu bylo zapotřebí daleko většího období.

     Tvrdit, že se dnes, v prosinci, nebo za dvacet let ničeho nemusíme obávat, je odvážné. Je ale málo pravděpodobné, že se z kosmického hlediska stane právě koncem prosince tohoto roku ve vesmíru něco výjimečného, šance takové katastrofy je jedna ku jedné až nekonečnu.

     Poslední dobou se derou do popředí ale jiná nebezpečí, která lze vytušit z dění ve světě.

Nelze také vyloučit nebezpečí, která byla a jsou stále k dispozici, pandemie, vynález nové smrtící technologie, nepovedený fyzikální nebo biologický pokus atd.

     Málokdo si uvědomuje nebezpečí zkolabování počítačových sítí. Dnes hackerská skupina Anonymus vleze do stránky FBI a Bílého domu, příště jiná skupina vyřadí nějaké jištění vojenských zařízení. Anonymus dává najevo, že si dnešní vládnoucí vrstvy nemohou osekávat lidská práva donekonečna, jenže takové akce dají vládám dobrý impuls kontroly každého našeho kroku. Údaje o každém jednotlivci jsou dobrým nástrojem k ovládání mas a oklešťování svobod osob, kam se hrabe období feudalismu a komunismu. Za několik let budeme nedobrovolně žít v jedné velké reality show. Dnešní svět svěřuje počítačům stále více pravomocí a začíná pohyb na tenkém ledu. Hacker si oblíbí zpěvačku a rozhlasové stanici dá ultimátum, že ji chce slyšet každou hodinu, jinak nechá zkolabovat nějakou počítačovou síť a aniž by to zamýšlel, zhroutí se celosvětově. Může dnes někdo tvrdit, že se to nemůže stát?

     Má někdo tušení co se vlastně děje na Islandu, kde občané donutili odstoupit vládu a přepsat ústavu? Občané nechtějí platit dluhy za politiky, vláda byla nucena zahájit vyšetřování. Byli zatčeni bankéři a manažeři, žádné zlaté padáky, došlo k znárodnění bank, obecnému referendu, uvěznění odpovědných za krizi. Španělské nepokoje kopírují snahu islandského lidu zbavit se starého zaběhnutého pořádku. Dovedeme si představit, že by se něco takového stalo u nás, nebo v EU a USA? Staré, dobré a pro pár vyvolených výhodně zaběhnuté pořádky, by se obrátily natolik, že by přepólování Země bylo proti tomu minikastrofou.

     Pod stropem, v chrámu svatého Pavla ve Vatikánu, jsou vyobrazení 266 papežů a existuje již jen jedno volné políčko pro vyobrazení posledního papeže, který nahradí Benedikta XVI., má se jmenovat Petr II. (Petrus Romanus = Petr Římský). Žádný papež si nedovolil zvolit jméno po tak důležitém apoštolovi. Irský arcibiskup Malachiáš narozený v letech 1094 měl vidění, díky kterému popsal jména i vlastnosti 112 papežů zbývajících do zániku církve. V době pontifikátu Petra II má skončit křesťanství a kupodivu bez jinotajů to tvrdí i Nostradamus. V utajovaných spisech ve Vatikánu může být mnoho náznaků na nebezpečí hrozící vysvětlit pravdivě celou podstatu monoteismu. Možná tam je dokonce popsáno i skutečné stvoření světa a života ne Zemi. Samotná kniha Genesis je dnes špatně komentována, ve skutečnosti neodporuje názoru, že úpravu pozemského prostředí, života a genetické manipulaci zdejších primátů provedla mimozemská inteligentní výprava. Takové manipulace na vzdálených planetách bude schopna udělat i lidská osádka. Potvrzení takové teorie je na spadnutí a je pochopitelné, že církev bude takovým důkazem zhroucena. Lidstvo si najde jinou víru, protože nemůže bez ní žít, modlu si najdou třeba i v podobě diktátora.

     Nikdo nemůže s určitostí tvrdit, že jsou všechny vynálezy zveřejněné. Něco strategicky důležitého si ochraňují všechny velmoci, ale některé důležité technologie patří i jednotlivci. Tesla na vlastní triko prováděl kdysi pokusy s přenosem ohromné energie a dnes jiný člověk například úspěšně přeprogramoval počítače na druhé polokouli. Pokud jde o normální lidi, není proč se bát, co když je ale některý vynálezce natolik zneuznaný a psychicky vytočený, že bude chtít celému světu ukázat svou pravdu? Letec házející bomby na civilisty bere svou činnost ryze technicky, myšlenky hackerů a spreyerů jsou podobné, důsledky nevnímají.

     Na závěr lze říci, že kosmická havárie je nekonečně nepravděpodobná, ale kosmetická úprava života na Zemi je velice pravděpodobná.

 

 

 

    

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Oldřich Šrámek | pátek 27.1.2012 12:05 | karma článku: 20,64 | přečteno: 1430x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

Covid-19 má u mladých lidí 99,998% možnost samovolného uzdravení (u starších je to procento 99,7%) a mnozí ani neví, že ji měli, to jsou data z CDC (Centrum pro kontrolu a prevenci je národním institutem USA pro veřejné zdraví).

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47 | Přečteno: 494x | Diskuse| Politika

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

Jestli si někdo myslí, že naše planeta zpomalila současnou virovou nemocí výrazně růst počtu obyvatel, je na omylu. Přibylo za minulý rok 36 milionů lidí, z toho na covid zemřelo 3,79 milionů.

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51 | Přečteno: 390x | Diskuse| Společnost

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

Svět si nechce připustit existenci běžné pandemie a dělá takové závěry, které jej strhnou k poklesu vývoje. Dobře mu tak, svým vývojem byl až příliš namyšlený.

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67 | Přečteno: 245x | Diskuse| Ostatní

Oldřich Šrámek

Umírání i randění bude zakázáno

Návštěvy příbuzných povoleny jen v případě nezbytných potřeb a nutné péče, z toho plyne, že nepříbuzným randícím osobám je zakázáno se scházet a očkování bude napříště podmínkou pro svobodu pohybu.

28.2.2021 v 15:03 | Karma: 10,61 | Přečteno: 300x | Politika

Oldřich Šrámek

Koronavirus

Lockdown je dočasný požadavek, aby lidé zůstali doma z důvodu zabránit epidemii, jde vlastně o zákaz volného pohybu osob. Přibrzdí se ekonomika a společnost přibrzdí svůj rozvoj, lidem se dovolí jen rodinné kontakty a to vše pod

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86 | Přečteno: 379x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fiala mluvil s Netanjahuem, členové vlády mluví o zatykači z Haagu opatrně

21. května 2024  18:53,  aktualizováno  19:17

Premiér Petr Fiala si telefonoval s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahu. O zatykač na něj,...

Černomořská flotila dále slábne. Zasáhli jsme korvetu Ciklon, hlásí Kyjev

21. května 2024  18:21

Ukrajinská armáda oznámila zásah ruské korvety Ciklon v Sevastopolu na Moskvou okupovaném...

Na Rychnovsku se střetl vlak s autem, tragickou nehodu nepřežili dva lidé

21. května 2024  18:15

Při dopravní nehodě auta s vlakem v Čermné nad Orlicí na Rychnovsku zemřeli dva lidé. Na místě...

Poslanci kývli na možnost odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění

21. května 2024  5:45,  aktualizováno  17:55

Přímý přenos Poslanci schválili možnost odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění. Pomoci to má těm,...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1010x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik