Jak antikomunisté typu pana J.Š. vaří z vody.

    Začíná to být nudné, číst články zavilých antikomunistů typu pana J.Š. Stále stejné smyšlenky, povrchní dojmy, neověřené informace, vydávání přání za skutečnost, směsice lží, pravd a polopravd doplněné zpuchřelými argumenty typu Milada Horáková, gulagy, politickými procesy v 50 letech, nesvobodou slov a nemožností cestovat a tupostí komunistických funkcionářů a sadistickou krvežíznivostí příslušníků StB.

    Až na pár výjimek autorů a diskutujících čtenářů (jako můj "přítel" Pavel 99) snažících se používat vlastní rozum a obtěžujících se sehnat si seriózní argumenty, vytahují antikomunisté na "světlo boží" otřepané fráze, prastaré klišé, a rádobyargumenty typu "všichni to víme". Z temného podzemí vyšťourají otřepaného a trapného "strašáka komunismu", kterého se už nebojí ani malé děti. Možná tak ještě zapůsobí na mladé "Havlovy děti", které ještě nepřišli do přímého kontaktu s drsnou realitou při dobývání si "chleba vezdejšího" a celí zblblí oficiální propagandou mají ještě iluze o kapitalismu s jeho zázračnou "neviditelnou rukou trhu".

    Tito novodobí kazatelé víry a advokáti jedině správné cesty vývoje mají svůj vzor v proslulém a úchylném inkvizitorovi Bobligovi z Edelstadtu a jen litují, že při přesvědčování "nevěřících" nemohou používat jeho osvědčené metody. Ale protože nejsou schopni přijít s něčím novým a zasáhnout tak dramaticky do boje proti svým úhlavním nepřátelům, spokojí se vařením otrávené propagandistické polévky "z vody" a občas do toho plivnou to, co si "vycucali z prstu".

    Takže posuďte sami, jak těžký je argumentační kalibr pana J.Š., z jehož dnešního článku si dovolím volně citovat ukázky:

- všichni totalitní zločinci...pomahači a nohsledi (všichni nebo někteří, kdo to je?)

- nejprominentnější klienti (jmenovitě kdo a proč?)

- přehnaně vysoké důchody (kolik v Kč?)

- ničím na své důchody nepřispěli (jak přispívá básník, diplomat nebo egyptolog?)

- bránili spoluobčanům ve vytváření hodnot (jak, komu a čím?)

- 40 letá sabotáž (?)

- vysoký důchod vysokoškolských profesorů M-L (kolik v Kč?)

- za tučný bakšiš na vedlejšáku (kolik v Kčs?)

- měli větší platy než lékaři (o kolik? a kdo?)

- takoví lidé teď mají nejvyšší důchody (kteří a jak vysoké?)

- jen absolutní flákač se mohl rozhodnout... (který? a jak to víte?)

- katedry M-L byly ty nejrozsáhlejší (uveďte příklady)

- Charta 77 začala s KSČ spolupracovat (vy jste byl přítomen všech jednání?)

     Toto je ukázka vašich "argumentů", na kterých stavíte svá tvrzení o tom, že víte o zdrojích prostředků pro zdravotnictví a platy lékařů. Zřejmě jste neslyšel vystoupení prezidenta ČLK p.Kubka, který dostatečně argumentoval kam se tyto prostředky ztrácejí. Chcete říct, pane J.Š., že po 21 letech v kapsách komunistů? Nebuďte trapný, rychle se vzpamatujte a říkejte pravdu. V opačném případě přestaňte publikovat. Jen tím těm, kteří to myslí upřímně, škodíte.

    

    

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Oldřich Slováček | středa 26.1.2011 14:00 | karma článku: 20,07 | přečteno: 1696x