Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

1. 1. 2011 23:19
zajímavý pohled

S něčím se dá souhlasit s něčím ne(například - osudu polabských Slovanů jsme unikli právě proto,že jsme se dokázali ubránit.Stačilo ještě pár let umírněné vlády knížete Václava a následovali jsme bezpečně jejich osud)

Nicméně-můžem se  poohlédnout, jak českému národu vedlo v porovnání s ostatními národy střední Evropy kteří se museli bránit proti útokům silných sousedů. Zase jsme za těch víc  než tisíc let naší historie nedopadli tak špatně.(Ani  do područí Habsburků jsme se se nedostali vojenskou porážkou,ale tím že naše šlechta  dobrovolně  zvolila Ferdinanda I jako svého krále.Ostatní státy na tom byly hůř-Polsko přes 200 let neexistovalo vůbec,Slovensko bylo horními Uhrami, jižní státy(od Bulharska až po Řecko)až do 19.století obsazeny osmanskou říší Zda jsme si svou identitu dokázali uchránit hrdinsky vojensky nebo i jinak,na tom asi nezáleží.Každopádně byli a jsme národem  Boleslava,Přemysla Otakara,Karla IV,Žižky,Šlika, Borovského, Masaryka,Beneše,Háchy, Gabčíka,Mašínů i Palacha

0 0
možnosti
PSX

Pavel Skeptik X

1. 1. 2011 23:58
Re: zajímavý pohled

Česká šlechta zvolila Habsburky proto, že na Českou korunu měli nárok. Jenže to bychom museli jít až někam do 12.-13. stol.

Žádné Slovensko do r. 1918 neexistovalo!

Jenže to všechno je na strašně dlouhou diskusi!

0 0
možnosti

jarinka

1. 1. 2011 22:27
Nedávno prý proběhla

anketa, jestli jsou Češi na sebe hrdí. Co  je to za hlouposti? Přemýšlet nad tím, jestli jsme či nejsme závistiví, přizpůsobiví apod. My Češi jsme zkrátka dobří a tím to všechno hasne.

0 0
možnosti

Thorbear

1. 1. 2011 22:14
V podstatě pravda

S násilnou rekatolizací se vytratila víra,s bolševizací morálka.Teď už je jedno,komu lezem do stodukátů;hlavně aby nám žrádlo a TV Nova zachovati ráčil.Bolševik se neosvědčil,ten nás chtěl vychovávat,a to nemáme rádi.Kapitalista nás zavalil více cetkami a celkem na nás kálí.Úspěšně předpokládá,že pokud bude co od bachoru,a v televizi "novácká" zábava,má pokoj,protože revoluční nadšení zaniklo s husity.

0 0
možnosti
MR

iluminat

1. 1. 2011 22:12
i americane rikaji BENDING BEATS BREAKING

a kazdy to za svuj zivot zazije, i americane, ne sice v politice, ale dejme tomu v praci. Cesi jsou maly narod, a nejsou zbabeli, jen trpelivi. Muj deda byl legionar, a co takhle cesti hrdinove co bojovali za druhe svetove mimo Cesko? to byli hrdinove, a ti co odpravili tu bestii Heydricha, to nebyli zadni nemecti ouchcapkove co se nekolikrat snazili odpravit Hitlera, (kdyz uz jim -konecne- doslo ze je zene na jistou smrt) a bylo jich ve vsech tech spiknuti jako psu.

Takze tak zbabely narod nejsme. A kdyz uz opravdu zalistujeme v historii, je tam udatnch cechu dost. Nejsme zbabelejsi nezli jini, jen se podivejte na dnesni Evropu. A jit hlavou proti zdi nejde, i kdyz se i u nas takovi najdou, nic teda proti nim.

0 0
možnosti
AR

Don don

1. 1. 2011 21:58
no

vida. Jiráskovo Temno je tady:-/

0 0
možnosti
N

nikolaj

1. 1. 2011 19:51
Že by se na našem národu nenašlo

nic pozitivního?  ...že bychom ostatní národy ničím neobohatili?....Že by všichni byli kolaboranti, závistníci, korupčníci a bezpáteřní pisálci...

0 0
možnosti
PSI

Pavel Skeptik III

1. 1. 2011 19:32
BRRRR!

Jako by z dějin "Udatného národa Českého" na mně šáhnul duch prof. Nejedlého ;-€

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1096x
Malý český brouk Pytlík (konečně) v důchodu.