Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

majkl1

8. 12. 2010 14:34
Záložák, aktivák, furťák

lampasák, absík, guma - ono je složité a navíc silně subjektivní. Oni ti absíci, pokud měli správný původ a trochu žrali vojnu, tak ti dostali četaře. Ale zato těch blbovin, co museli vydejchat. Na katedry se totiž posílalo povětšinou z trestu, nebo pro naprostou idiocii. Ti, co tam byli z trestu, ti jetě ušli. Co si ale myslet o tvorovi, který prezentuje takovouto genialitu: "Petrolejem natíráme hlavně hlavně v zimě. Hlavně proto, aby nám tank nerezavěl a taky kvůli korozi!"

Z hlediska vojcla byl absík lampasák, z hlediska furťáka póvl záložák a s hlediska vlastního děvka pro všechno.:-)

0 0
možnosti
KO

bramarbas

8. 12. 2010 14:40
Re: Záložák, aktivák, furťák

Od geodetů odcházeli standardně jako podporučíci, ale jinak se obávám, že máte pravdu. Hezky jejich úděl popisuje autor tohohle: http://www.pismak.cz/index.php?data=readcoll&id=349%201.%20diel ;-D

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

8. 12. 2010 8:30
Prosím o vysvětlení terminologie

Prosím o osvětlení úvodu článku. Dle mé chabé paměti se pojem lampasák dosti silně liší od pojmu "záložní důstojník". Lampasák je osoba dlící na vojně trvale, záložní důstojník je osoba v civilu. Prosím pěkně, kdo z nás má špatnou terminologii?

0 0
možnosti
KO

bramarbas

8. 12. 2010 10:31
Re: Prosím o vysvětlení terminologie

Rád: http://www.slovnik-cizich-slov.net/lampasak/ Možná byste si to neměl tak brát, když důstojníkům "z povolání" našili na kalhoty tzv. "všivky "(lampasy stejně nosili už jenom generálové), mnozí z nich se bavili tím, že už nejsou "lampasáci", ale "všiváci". Záklaďáci s nimi samozřejmě nadšeně souhlasili ;-D

0 0
možnosti
H

hoky

7. 12. 2010 21:50
lítačky

S lítačkama jsem neměl problémy. Sloužil jsem u průzkumáků a jakmile lítačka viděla červený baret, obvykle přecházela na protější chodník a dělala, že nás nevidí.

Vzhledem k našemu výcviku neriskovali, kdyby náhodou byl někdo z nás připitý a měl špatnou náladu;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1096x
Malý český brouk Pytlík (konečně) v důchodu.