Diskuse

Boží mlýny

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
O

ohoho

13. 8. 2010 0:07
Vzpomněla jsem si na jednu paní ,

je to už hóódně dávno co jsme někde potkaly. Ona byla taková celá zatrpklá,žila sama s chlapečkem a v té době to rozhodně nebylo běžné. Patrně si připadala životem těžce zkoušená a říkala mi ,že chlapečkovi žádné pohádky nečte ani nevypravuje,protože tam všechno dobře dopadne a to že rozhodně není vhodná příprava pro život. Místo pohádek mu vyprávěla příběhy lidí,které končily špatně....... To je horror,co. Tak si tak říkám, co kluk, jak se s tím popral, jak asi žije....?

0 0
možnosti
KO

bramarbas

13. 8. 2010 7:21
Re: Vzpomněla jsem si na jednu paní ,

Doufám, že se hodně rychle naučil číst.. . Jinak ta paní byla zřejmě předobrazem Járy Cimrmana, jenž také tvrdil, že dobré konce pohádek špatně připravují děti na život... :-)

0 0
možnosti
KO

bramarbas

12. 8. 2010 17:52
A když...

A když jsme u té romantiky, určitě jste četl dílo Gautierova KAPITÁNA FRACASSE... víte o tom, že to původně mělo tragický konec, ale sám autor to na nátlak čtenářů radši předělal? A jestli namítnete, že Gautier byl autor Červené knihovny, pak zpátky do školy i se svým pětiletým synem ;-D

0 0
možnosti
KO

bramarbas

12. 8. 2010 17:56
Re: A když...

Omlouvám se, patří to Vám, ale poněkud níže... :-)

0 0
možnosti
PH

quasar11

12. 8. 2010 16:17
nevím

Nějak nevím, co jste svým blogem vlastně chtěl říct. Nalepit Čapkovu stať o pseudodramaticích na Rolanda, nebo na Remarquea - to snad ne! Zvlášť odsouzení Tří kamarádů mě překvapuje, kdy čtenář vlastně už od začátku tuší, že to dobře neskončí. Jistě máte pravdu, že mnohý pisálek se snaží své dílo špatným koncem udělat lepší, ale to by jste asi musel hledat v jiných vodách. Já si prostě myslím, že některý příběh má skončit dobře a některý špatně ( a je jedno jestli v hodnotném díle nebo braku), stejně tak jak je to v životě.  Asi by jste byl rád, kdyby byly knihy označeny "pozor, deprimující či tragický konec" - ale bohužel, těch psychicky labilních čtenářů není nejspíš tolik, aby to nakladatelům stálo za to. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1096x
Malý český brouk Pytlík (konečně) v důchodu.