"Už jste to slyšeli? ... Aneb když pravda vyjde najevo!

Z deníku autistovy matky před tím, než se definitivně zbláznila ...... Dnes na téma ... Zkouška přátelství.

Novinky se v dnešním světě šíří  rychlostí světla. O to rychleji, když se jedná o špatné, tragické nedej bože vražedné "horké info".  

Zpráva, že náš syn je autista  proletěla naším malým městem jako lavina a přinesla s sebou různé situace...  Ale především byla odhalena skutečnost, jak to  máme s přáteli....
Okruh "přátel" se zúžil na "známé". Okruh "známých" se rozrostl o "zvědavé". Všudepřítomná šeptanda, kdekoliv jsme se vyskytli, nám byla v patách nebo přispěchala po našem odchodu. Horší než-li šeptanda  bylo hrobové ticho při našem vstupu do společných prostor hojně osazen  "přáteli" .
Nejen že se musíte vyrovnat s novou situací v rodině, připustit že Vaše dítě je postižené. Opustit svá očekávání ohledně budoucnosti, nejen své ale i syna. Fakt že se posouváte na okraj společnosti a jste "poškozené zboží", Vám otevře oči. Teprve v těchto chvílích zjistíte, kdo je přítel a kdo byl jen "odběratel". "Odběratel" co těžil z Vaší  životní energie. Energie, která při nově získaných informacích, klesla na bod mrazu. A tak se odpojil... A dobře mu tak, není důležitý počet, ale vřelé srdce s nataženou pomocnou rukou. A tak se náš seznam přátel vyselektoval. Je sice menší, ale stojí za zmínku. Děkuji Vám co jste to s námi nevzdali :)  A jste nám oporou.
Ani si nevybavuji, kdy jsme měli doma návštěvu, mimo vlastní rodiny. Abych nebyla nespravedlivá, tak jednu návštěvu máme pravidelnou. A to úžasného človíčka co pracuje v sociální oblasti docházející do rodin dětí s postižením. Pomocná ruka, která přinese nové pomůcky pro Pepíka, literaturu  pro mě a hlavně novinky co se kde šustne ohledně informací jak postupovat nebo co se osvědčilo. Zde jsem za "odběratele" zase já a odnáším si novou sílu zkoušet to znovu a znovu. Ono se to prostě poddá ;) Dřív nebo později určitě.  
Přitom já návštěvy miluji, za prvé mě to donutí  uklidit ten náš obrázkový, strukturovaný chaos. Za druhé, nejraději uklízím, právě když mi sedí návštěva v kuchyni. A prostě musím uklidit :)) A za třetí se držím  pravidla.. bordel v bytě - šťastné dítě... Ale všeho s mírou ;) 

Nebuďme pouze "odběratelé", Váš zdroj se může vybít a hned tak nenaskočí.....

Děkuji Pajuš

Autor: Pavla Okálová | neděle 19.7.2015 2:02 | karma článku: 15,04 | přečteno: 722x
  • Další články autora

Pavla Okálová

Hasta la vista, baby!

25.2.2020 v 12:02 | Karma: 16,33

Pavla Okálová

Zpátky do reality

25.7.2019 v 12:57 | Karma: 20,22