Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Středa převlečená za pátek třináctého !?

Středu mají většinou všichni rádi v poledne se půlí týden a do víkendu není daleko... Ale středa může jednoho pěkně potrápit ;) Na tuto středu hned tak nezapomenu :)) Dnes již s úsměvem, ale zažít bych to znovu nechtěla :))

Ráno vypadá jako každé druhé. Jen drobná odchylka, Pepík ještě spí. S úsměvem na rtech si pomyslím: „Ha a je tu opět den, kdy Pepča ignoruje ráno. Dneska bude asi náročný den. Nebyla jsem daleko od pravdy. Pomaloučku polehoučku se nabaloval jeden drobný problém za druhým. Ať se jednalo o oblékání spícího Pepíka, přes zjištění, že si můj nejstarší vzpomněl na domácí úkol, který samozřejmě nebyl vypracovaný. Ranní maraton nabíral na obrátkách. Stále ještě oblékám vláčné tělo spícího Pepíka, ale už i částečně kontroluji domácí úkol přes rameno, apeluji na svou dceru, aby si rozčesala vlasy a připravila gumičky. Jakmile doobléknu Pepču, že jí udělám cop nebo culík, prostě co bude chtít.

Mrknu na hodiny, čas je proti mně, přidává se nervozita a vědomí pozdního příchodu do práce. Kouknu na domácí úkol. Ajéje, zájmena, kurnik zrovna látka nad kterou se musím pozastavit a v klidu si přečíst a určit pády, abych to měla správně. Nedá se nic dělat, čas tlačí, hodím tam podpis a už pletu cop a sháním se po gumičce.

Konečně všichni oblečení, svačinky a pití v batůžcích. Hodím na sebe kalhoty, tričko, přes ruku bundu. Ještě mobil, klíče… klíče, kde mám zase ty klíče! Byly jako vždy na stole. No nic, honem ze dveří, na ruce spícího Pepču a už se vidím za volantem. Ach jo, kdo by čekal, že v polovině dubna najde námrazu na autě? No přeci já. Pavluš vzpamatuj se, žiješ na horách. Rychle jsem seškrábla nutné zorné pole a vyrážím do špičky, jen abych přijela včas. S vědomím, že se opozdím, jsem prolétla městem jako pirát. Už jen chyběla ta pověstná koudel za ….

U dveří postává první zákazník, mezi pozdravem a omluvou za pozdní příchod s ujištěním, že jsem již včera připravila požadované zboží, mi zřejmě bylo odpuštěno. S omluvným úsměvem zákazníka zkasíruji a už přemýšlím, co udělám s Pepíkem, který již plný života brouzdal po prodejně a prohraboval mi moje upravené regály se zbožím. Běžně cestou do práce synka nechávám u mamky na hlídání, ale dnes to nebylo ani trochu možné, další zdržení by mi taky již nemuselo projít. No tak ho na chvilku něčím zabavím, vždyť přeci pracuji v papírnictví.

Mezitím co mu hledám něco na malování, objeví lihové fixy a své krásné nové bílé botasky začne přebarvovat na modro. NO budiž. To se umyje, snad. A Pepča pokračuje, začne pobíhat mezi regály. V tom přichází další zákazník a zrovna si vybral zboží, které se prodává velmi zřídka a to originál (nejmenovaná značka) kuličkové pero. Pozorujíc Pepču jak mi ničí prodejnu marně přemýšlím, kam jsem dala krabičku k tomu zatracenému peru. Konečně jsem našla, co potřebuji. Vypakovala jsem s úsměvem zákazníka a netrpělivě čekám na kolegyni, abych mohla odvést Pepíka k mamce.

Zazvonil telefon: "Dobrý den“, poznávám v po hlase svou novou kolegyni, „já dneska přijdu až v poledne, potřebuji“ ...bla bla bla... můj mozek vypouští informaci, proč kolegyně potřebuje přijít později a už se rozbíhají myšlenky: CO S PEPOU!!!!" Nezbývá než vyčkat až dorazí do práce paní šéfová a požádat ji o uvolnění na 10 minutek. Odbila půl devátá, už je to hodina co mi Pepík probírá zboží a testuje všechno, co mu přijde pod ruku. Pastelky, fixy, barevné papíry mění své stanoviště tak rychle, že přestávám mít přehled. Konečně se otvírají dveře a vchází paní šéfová. Vrhnu na ní zoufalý pohled a vyhrknu, co potřebuji a mizím s Pepíkem rychlostí světla ze dveří, dřív než nadělá ještě více škody.

Uf.. devět hodin a já si konečně sedla v klidu a zalila kafe a začnu se probírat pracovními povinostmi. Dveře.. (ach jo, ani jsem si nelokla kafe) zákazník... za ním vchází dodavatel... a jen hlesne: "Chcete to hodit na chodbu?" Jen mezi řečí hlásím, že ano. Potvrdím fakturu, doobsloužím zákazníka a už vidím jen záda dodavatele. Mrknu na chodbu a co nevidím, nějaký renonc... Kuknu na fakturu a už vím, že mám špatnou dodávku.. Vybíhám před firmu a na poslední chvíli zastavím dodavatele... Nakonec jsme se dohodli, že už to tak necháme.. S omluvným úsměvem odjíždí. A já se už vidím u chladnoucího hrnku kávy..

JENŽE...... Jak jsem vyběhla bezmyšlenkovitě ven, šlápla jsem do psího exkrementu a na botě jsem si to rozšlapala po celé chodbě a koberci v prodejně. TO ZJIŠTĚNÍ CO SE PŘIHODILO..... Šly na mě mrákoty... Kafe nekafe... muselo jít vše stranou a já jsem se vrhla na úklid nenadálé situace...

Půl jedenácté... totálně ledové kafe jsem lokla najednou, ale konečně bylo uklizeno a vyvětráno. Čas utíkal kvapem a než jsem se stihla rozkoukat bylo poledne. S příchodem kolegyně jsem trochu zvolnila s tím že si půjdu "provětrat plíce" na rampu...

Jenže jsem vyběhla bez klíčů a zabouchla jsem si přístupové dveře.. Nemohla jsem se doklepat na kolegyni.... A přemýšlela zda přelezu bránu nebo si sednu na schody a budu čekat. Nakonec mě spasil mobil a můj pamatovák na čísla a dovolala jsem se o pomoc :))

 

Pajuš

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavla Okálová | středa 24.6.2015 9:25 | karma článku: 8,87 | přečteno: 443x
  • Další články autora

Pavla Okálová

Hasta la vista, baby!

Z deníku autistovy matky před tím, než se definitivně zbláznila.... Dnes na téma... Den zúčtování, alias "Tak Ty, Ty ten úkol neuvidíš!"

25.2.2020 v 12:02 | Karma: 16,33 | Přečteno: 848x | Diskuse| Osobní

Pavla Okálová

Zpátky do reality

Z deníku autistovy matky před tím, než se definitivně zbláznila........ Dnes na téma: Když si máma jednou za rok odskočí do světa lidí....

25.7.2019 v 12:57 | Karma: 20,22 | Přečteno: 853x | Diskuse| Ostatní

Pavla Okálová

Jak Znak postavil most a most podpořil mluvené slovo!

Z deníku autistovy matky před tím, než se definitivně zbláznila.............. Dnes na téma... Český znakový jazyk a autismus.

13.5.2019 v 18:11 | Karma: 16,47 | Přečteno: 541x | Diskuse| Ostatní

Pavla Okálová

"Rock ďábla", alias rok autisty II.

Z deníku autistovy matky, před tím, než se definitivně zbláznila...... Dnes na téma...... Otevřená kniha Ba-ja-ja.... a jak rozplakat mámu i na tři hodiny.

17.12.2018 v 21:53 | Karma: 27,85 | Přečteno: 872x | Diskuse| Ostatní

Pavla Okálová

Každý zločin má být po právu potrestán

Z deníku autistovy matky před tím, než se definitivně zbláznila.... Dnes na téma: "Nedobytná cela, aneb nenechávej nikdy klíč v zámku....."

29.6.2018 v 17:07 | Karma: 19,98 | Přečteno: 756x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Komu spadne do klína západ Afriky? Ve hře o vliv je průmysl i dezinformace

26. května 2024

Premium Od spolupracovníka MF DNES v Africe Pozvolný odchod Francie ze západní Afriky je hotová věc. Zcela nahradit francouzský vliv ale bude...

Čechů ubývá, rodí se méně dětí. Není čas na sex a vztahy, vysvětlují odborníci

26. května 2024

Premium Stále více žen v Česku nemůže otěhotnět nejen z důvodů onemocnění, ale i kvůli odkládaní...

První barevná fotka zmizela v hlubinách času. Už ji nikdy nikdo neuvidí

26. května 2024

Seriál Je to jen pruhovaná stuha na tmavém pozadí, přesto představuje zásadní moment ve vývoji barevné...

V metru ve stanici Náměstí Republiky spadl do kolejiště člověk, provoz byl zastaven

25. května 2024  22:38,  aktualizováno  23:28

„Na stanici metra B spadl do kolejiště člověk. Provoz metra je přerušen v úseku Smíchovské nádraží...

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 908x
Najdete tu mé příběhy ze  života, psané s nadsázkou a snad i humorem ;) Také vnímání okolí na postižení našeho synka.  Pod pojmem autismus si většina vybaví pouze dva filmy Rain Man nebo Mercury. Ale osobně bych doporučila film Po Tomášovi, to  Vám přiblíží pojem autismus nebo autista mnohem lépe :)

Pajuš

Seznam rubrik