Borůvkobraní

Z deníku autistovy matky před tím, než se definitivně zbláznila..... Aneb u silnice stál.............

Taky máte rádi "černé jahody" ?

Alespoň tak jim říká můj dědoušek.  Ale takové borůvkové kynuté knedlíky se strouhaným tvarohem. 

Hmm, to bych se utloukla, nebo borůvková domácí  marmeláda, jáj tu také miluji. Ale úplně ze všeho nejvíc  vede tvarohovoborůvkový koláč s drobenkou. Za něj bych vraždila...

A tak jsem sbalila svou drobotinu a vyrazila do lesa. Byla jsem si jistá, že nás čeká krásné dopoledne :)

Po příjezdu, vidím jak se vleče tlupa "přizpůsobivých" a táhnou kýble borůvek. Jen jsem si povzdechla jak naši sociálně slabí spoluobčané žijící z našich daní se moří  s tolika kily načesaných borůvek z našich státních lesů,

jen proto, aby si přilepšili trochu na živobytí.  Pochybuji že při vyplňování  formuláře "hmotná nouze" napíší do kolonky ty tisícové příjmy za prodej lesních plodů. A nechávají za sebou spoušť. Hřebeny poničené borůvčí je asi to poslední z čeho se mi  tvoří pěna u pusy. 

Už jen vstup do lesa byl problematický, Pepínkovi se nechtělo, proto se postaral o hlasité  odehnání veškerého zvířectva.  Došli jsme na kamenitou paseku a já počítám svou drobotinu jako housata. První, druhé, a kde je to třetí? Aha sběr borůvek se zvrtl ve hru na schovávanou :) Deset, dvacet, třicet, před pikolou za pikolou.... a už tahám Pepču z pod kamene ;) Zahučel tam, jen mu byly vidět paty :)) Vzápětí jsme hráli hru  "najdi poklad" . Zakutálela se nám láhev s pitím. Mezitím co jsem ji dostávala  také z pod kamene, Pepča si zahrál hlavní roli "uprchlík". Nechala jsem láhev lahví a pustila se v pronásledování "lovné zvěře". Zachytila jsem jej u silnice, plíce ještě na pasece ale i tak  jsem jej držela. No nic, posadila jsem ho do  auta a jednoho hlídače vlastní krve k němu. Kdybych tak alespoň nasbírala  na ty kynuté knédle. 

Nakonec se podařilo a přivezla jsem si dva litry borůvek :) Spálila tisíce kalorií a hlavně "vyvenčila" děti na čerstvém vzduchu. 

Setkávám se s otázkou, proč si nekoupím  již natrhané borůvky, než abych se  lopotila v lese... Ale na to najdete mou  odpověď v mém článku mezi řádky ;) 

Pajuš

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavla Okálová | neděle 12.7.2015 15:17 | karma článku: 16,07 | přečteno: 747x
  • Další články autora

Pavla Okálová

Hasta la vista, baby!

25.2.2020 v 12:02 | Karma: 16,33

Pavla Okálová

Zpátky do reality

25.7.2019 v 12:57 | Karma: 20,22