Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zase ty seriály...

Nechutně rychle se blíží konec léta. Prázdniny jsou za půlkou, učitelská dovolená skoro u konce, dovolená ostatních většinou za koncem. Jsem divná, zřejmě, protože mne konec léta nikterak nestresuje. Celkem se těším na celoroční sterotyp.  Do "latě" se dá i moje kamarádka televize a v její nabídce se objeví "moje oblíbené" seriály. Nejsem televizní maniačkou, ale tento přístroj bych opravdu postrádala. Někdy si s ním dokonce i pokecám, postěžji si, anebo prostě mu jen sdělím, jak jsem se měla. Mnohé psychiatrické kapacity by se zde mohly pozastavit a zhrozit se, co že jsem to za člověka. Jenže když jsem sama a Terka je ještě malá holka, tak jedině telka mi může od celodenních radostí a strastí pomoci. Doporučuji. Televize nikdy neprotestuje. Zdá se, že poslouchá, nekomentuje a vede si tu svou. U mne obvykle seriálovou.

Nevybírám si, jen přepínám jako ostatně většina z nás. Pravdou ale je, že si někdy sednu k programu s tužkou v ruce a zatrhávám, co by mne mohlo zaujmout. Většinou se kryjí dva tři i více pořadů, ale to mi nevadí, protože skutečnost je vždycky jiná. Večer sednu s dobrůtkami ke stolu, vytáhnu si nějaký časopis, zesílím televizi a užívám si. Po chvikách odběhnu také zkontrolovat moje dítko, jestli je v pohodě. Naštěstí je moje Terinka celkem vychovaná a řekla bych i zodpovědná. Je jednou si zkusila neposlechnout a jít spát až opravdu dlouho. Vstávat v šest bylo pro ni velkým utrpením, sedět ve škole ještě větším. Dostala napomenutí, doma záhlavec a byla poučená. Takže v osm v posteli a nejpozději o půl deváté vše zhasnout a spinkat.

Miluji čas po půl deváté večer  ať v letních či zimním čase. Vše se uklidní a já si začínám užívat.Pohoda však není takovou pohodou, jak by se na první pohled zdálo. Jím, čtu, odbíhám, ale i bedlivě sleduji telku. Miluji zahraniční detektivky. Celkem i zahraniční krimi filmy. Nevadí mi slaďáky.  Nemusím horory a české filmy. A české seriály.... Ty snáším,ale z rozmanitých důvodů.  U nich je výjimečný jejich čas, kdy "jdou". Úsměvné je, jak se jednotlivé stanice předhánějí s vysílacím časem. Každá chce urvat ten nejlepší den,  tu nejlepší hodinu, prostě jim jde o diváka. Pardon ne o diváka, ale o sledovanost. Čím více diváků, tím více penízků. Je to logické a je to pochopitelné, ale co chudák divák. Já ostatně se naštvu a raději přepnu na něco "normálnějšího". Co mne ale přivádí v úžas, je mluva našich seriálových herců.  Fakt nechápu. Asi jsem divná, že jí nerozumím. Nejsem odborník, jsem jen obyčejná divačka, vlastně posluchačka. Zkuste se někdy nedívat a jen poslouchat. Tak se přece normálně nemluví. V nejmenovaném a dle statistik u diváků celkem oblíbeném seriálu herečtí představitelé postav tak "sekají"....  Mluva je neskutečně odsekaná. Dialogy vedené pouze v krátkých větách a ještě tak podivně sestavené, že mne to opravdu moc štve. Možná je to záměr, protože mne to tak štve, že se na ten seriál musím dívat a čekám, že se to snad zlomí a bude se mluvit normálně. Zkuste si poslechnout třeba Cesty...

Připadá mi, že telku zasáhla "moderní doba". Dnes se lidé normálně nebaví, nepíší se dopisy, jen se "mailuje",  "esemeskuje". O pravopisných chybách a slovní zásobě nemluvím. Častokrát se podivuji, jaké slohy jsou školní dětičky schopny zplodit. Vlastně bych se neměla divit, protože stačí si opravdu pustit nějaký ten český seriál.

Autor: Ivana Odehnalová | sobota 9.8.2014 10:21 | karma článku: 7,79 | přečteno: 467x
  • Další články autora

Ivana Odehnalová

Táňo, nerozumím ...

Vypadá to jako vzkaz a divte se, je a taky není. Abych se bála co psát a jak psát a o čem psát, ale na druhou stranu mne těší, že mé "psaní" někdo čte a vlastně že i Táňa čte.

25.7.2015 v 12:04 | Karma: 7,72 | Přečteno: 746x | Diskuse| Ostatní

Ivana Odehnalová

Jak zhubnout s pizzou

Nádherné ráno a ještě nádhernější dopoledne. Co lepšího si přát, než procházet se po městě a utrácet. Jedny plavky a jedny plavecké brýle a pak ještě objednat pizzu.

24.7.2015 v 13:20 | Karma: 7,14 | Přečteno: 522x | Diskuse| Ostatní

Ivana Odehnalová

Šaty

Visí tam. Nehybně a zoufale. Ztracené mezi ostatními odloženými svršky. Byly nádherné, hedvábné a květované, letní. Pro něho. Na TEN večer chtěla být krásná. Nyní tam visí. Smutně a ztraceně. Někdo otevřel dveře do bytu.

23.7.2015 v 11:32 | Karma: 7,17 | Přečteno: 593x | Diskuse| Letní povídka

Ivana Odehnalová

Můj obdiv všem, kdo otírá zadky...

Přemýšlela jsem, jak bych tu skutečnost, o které chci psát, nazvala nejlépe. Ale fakt budu psát o tom, jak se otírají zadky a zadečky bez nějakého studu.

20.7.2015 v 17:08 | Karma: 10,97 | Přečteno: 780x | Diskuse| Ostatní

Ivana Odehnalová

Miluji tě, prý...

Toužila jsem po lásce a našla jsem ji. Žádnou tu romantickou s květinami a spoustou polibků, ale uprostřed řevu a nekontrolovaného kvílení rodících žen. Já byla jednou z nich, ale ne zase tak stejnou.

19.7.2015 v 16:53 | Karma: 13,78 | Přečteno: 889x | Diskuse| Letní povídka
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky
Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky

Zrychlete vaření s kořenícími pastami Podravka Natur. Usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů, protože zeleninu nemusíte čistit ani krájet, ale...

  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 975x
Jsem učitelka na střední škole, věkem starší, ale cítím se v pohodě a svěží. Mám devítiletou holčičku. Jsme, my dvě holky, spolu samy a vystačíme si. Je mi s ní fajn, je mi fajn i v práci, mezi mými žáky, je mi fajn na okouzlující Vysočině, která se pyšní úžasnou přírodou, čistým vzduchem a ...
Miluji psaní, mluvení a učení, což jsem skloubila dohromady, a tak se mohu plně ve svém zaměstnání plně vyžívat a užívat si.

Seznam rubrik