Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

V roli debilního žáka

Tím samozřejmě nechci napsat, že žáci jsou jen debilní, stejně ani není mým záměrem se vyjadřovat vulgárně. Jen jsem chtěla využít bohatou slovní zásobu češtiny, abych vyjádřila co nejlépe a nejvýstižněji  svoje pocity v roli žáčka z dvoudenního povinného školení. Už bych do lavice nechtěla. Fakt ne, ale přesto bych doporučovala všem učitelům a rodičům se na několik dní vrátit zpět na tvrdou židličku a poslouchat výklad, který je často přednášen zcela neznámou češtinou. 

Vždycky jsem tvrdila, že největším trestem pro mne by bylo mi zavázat pusu a přivázat k židli, abych nemohla mluvit a nemohla sebou šít. Ty dva dny, co jsem musela skoro osm hodin poslouchat mladého lektora mluvícího pro mne opravdu neznámou řečí, byly utrpením. 

První den první hodinu jsem byla celkem v pohodě. Po přestávce jsem se informovala, že jak ještě dlouho TO bude. Odpověď mne šokovala a uzemnila. Ještě aspoň do půl páté, a to bylo jedenáct. Okamžitě jsem se ohradila, že jestli si zkusil být celý den v klidu, poslouchat a dělat úkoly. Navíc nám učitelům slíbil domácí úkol, bez jehož splnění nedostaneme certifikát. Kašlu na certifikát. Takových už mám a stejně jsou mi na... (hříbek). Šlo však o projekt, bez kterého bychom nemohli vybavit školu potřebnou technikou. Musela jsem tudíž vydržet, ale fakt to bylo utrpení. Abych nezapomněla. Na moji důležitou otázku o jeho zkoušce výdrže odpověděl, že prý žádný problém. Podle mne lže, ale lhát se snad nemá. Jenže kdo v dnešní době nelže, ať hodí kamenem. Po stránce kamení je u nás tedy bezpečno. 

Druhý den byl ještě strašnější, ale to už jsem nebrblala jen já, ale i ostatní moje kolegyně. Postupně jsme začaly houfně odcházet na záchod, ono totiž bylo v učebně i celkem chladno, pak také nutně něco vyřídit ve sborovně, anebo předat veledůležité materiály paní ředitelce. Ne všechny moje milé kolegyňky se vrátily. A na závěr velmi, ale velmi nudné lektorské samomluvy zase další úkol. Opět ujištění, že bez splnění obou zadání nedostaneme strašně důležitý orazítkovaný kus papíru. 

Pro mne za mne, ale zase mi nedalo moje hujerství, kterým jsem byla již jako malá holka vyhlášená,abych úkoly nesplnila. Jednoduše jsem sedla a za asi čtvrt hodiny úkoly splnila. Oba dva a ihned zaslala tomu nudnému školiteli. Musím ale se pochválit. Jsem to ale holka chytrá a fikaná. Na první úkol jsem použila již kdysi vytvořenou prezentaci, kterou jsem jenom přejmenovala a lehce doplnila. Druhé zadání jsem měla vlastně již hotovo ze školení. Jako bych něco dopředu tušila. Cvičení, která jsme plnily společně s panem lektorem, jsem podle pokynů nemazala, ale uschovala. Nic jednoduššího, než rozkliknout moje soubory, pojmenovat ten náležitý a hotovo. Jsem neskutečně šikovná.

Ještě teď, když si vzpomenu na ty dva dny utrpení, je mi zle. Zívala jsem při nich, šila sebou, byla mi zima, chtělo se mi pít měla jsem hlad, také jsem musela poslat nutně nějaké esemesky, tak jsem pomalovala několik Á-čtyřek, vykřikovala jsem a bavila se s Miluškou. Pan lektor se tvářil důležitě, náruživě a zapáleně do své přednášky, že mi připadala jeho trpělivost až neuvěřitelná. Ani brvou nepohnul. To já mít takového žáčka, tak řvu jako pominutá. No, neřvu, ale asi bych zakročila. 

Tak nám to už začne. Těším se na své svěřence. Těším se na školní rytmus, jen se musím nad sebou zamyslet a nezapomenout, jak mně bylo v lavici při dvoudenním školení. A to ty naše dětičky musí vydržet asi 6 hodin x 5 dní x hodně týdnů....! Taky jim není někdy dobře, je jim zima a bolí je zadek na tvrdém židličkovém dřevě, taky mají žízeň, hlad a chce se jim čůrat, anebo musí opravdu někdy něco veledůležitého vyřídit. Navíc nad nimi visí Damoklův meč v podobě písemek, známek a následně rodičovské rákosky. 

Takže paráda!   

 

Autor: Ivana Odehnalová | sobota 30.8.2014 15:23 | karma článku: 10,87 | přečteno: 650x
  • Další články autora

Ivana Odehnalová

Ja přežít Disneyland

Moje desetileté dítko si zaslouží hodně prázdninové pozornosti. Aspoň té prázdninové. A prázdniny přizpůsobuji jen jí a jí. A tak hurá do Disneylandu. (To je jsem zase ale vymyslela blbost.)

19.7.2015 v 12:25 | Karma: 7,79 | Přečteno: 441x | Diskuse| Ostatní

Ivana Odehnalová

Vražedkyně ze Žďáru

Je mi smutno a mám vztek. Pocity se ve mě perou a nejsem schopna normálně myslet. Co se to vlastně přihodilo a jak se to mohlo vůbec stát. Normálně si sedla k počítači, párkrát klikla, našla, co hledala, pak přijela, ubytovala se, vyspala dorůžova a šla. Po ní spoušť a slzy a smutek a obrovský vztek....!

19.10.2014 v 13:36 | Karma: 19,63 | Přečteno: 1250x | Diskuse| Ostatní

Ivana Odehnalová

Jk jsem volila

Jasně že jsem šla volit. Odběhla jsem si k nim během nákupu. V tašce kakao, smetanu a oříšky, taky kmín a česnek a zavináče a hurá k volbám. Jak jsem volila, čtěte dále.

11.10.2014 v 13:57 | Karma: 6,73 | Přečteno: 515x | Diskuse| Ostatní

Ivana Odehnalová

Starší kamarádka

Není to můj nápad psát o starší dámě, se kterou já, o trochu mladší, udržuji kamarádský vztah. Pozor, nemyslím rozhodně bližší přátelský, ale normální kamarádský. Proč se chci věnovat tomuto tématu? Jednak jsem četla celkem fajn článek o starších kamarádkách, ale i já jsem takovou kamarádku měla. O osmnáct let starší Alenku, o asi sto dvacet kilometrů žijící dál ode mne, takovou, se kterou jsem se viděla tak dvakrát do roka, se kterou jsem si netelefonovala, nepsala, přesto jse ji vždycky "měla". Asi se budete ptát, co že je to za kamarádku. Prostě Alenka byla báječná "baba", taková, co měla šmrnc, a taková, co byla vždycky "od huby":

11.10.2014 v 11:26 | Karma: 9,26 | Přečteno: 447x | Diskuse| Ostatní

Ivana Odehnalová

Volte mne! Nelžu...

Jasně, že jsem nejlepší a že nelžu. A když, tak jen maličko. Tak nádherný dnešek, tak perfektní počasí, tak báječná nálada. Rozhodla jsem si ji, náladu, zlepšit poobědovou procházkou. Rozdýchat se a nadýchat se. Město, lidi, vzduch, taky vodu a lesy k životu potřebuji. Každý den vyrážím někam ven, abych si užila. Samozřejmě mám na mysli života a přírody a trochu vzruchu. Takže jsem vyrazila i dnes.

30.9.2014 v 8:53 | Karma: 10,99 | Přečteno: 476x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Budoucí ministr pro vědu za TOP 09 Tuleja vedl univerzitu, dohlíží i na OKD

30. dubna 2024  10:24,  aktualizováno  13:35

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace bude za TOP 09 Pavel Tuleja, který ve vládě nahradí...

Prezident Pavel přijme ministra Válka. Budou mluvit o koncepci zdravotnictví

30. dubna 2024  13:34

Prezident Petr Pavel přijme ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09). Chce mu představit...

Po honičce a schovávané na půdě našli policisté u řidiče doma pěstírny konopí

30. dubna 2024  13:32

Řidič, který bez řidičáku ujížděl policistům v Hradci Králové polem a hlídka ho poté našla na půdě...

Zostřená bezpečnost bude v Česku kvůli MS do konce září, oznámil Rakušan

30. dubna 2024  13:30

Od konce dubna do 30. září budou v Česku posílená bezpečnostní opatření kvůli mistrovství světa v...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 975x
Jsem učitelka na střední škole, věkem starší, ale cítím se v pohodě a svěží. Mám devítiletou holčičku. Jsme, my dvě holky, spolu samy a vystačíme si. Je mi s ní fajn, je mi fajn i v práci, mezi mými žáky, je mi fajn na okouzlující Vysočině, která se pyšní úžasnou přírodou, čistým vzduchem a ...
Miluji psaní, mluvení a učení, což jsem skloubila dohromady, a tak se mohu plně ve svém zaměstnání plně vyžívat a užívat si.

Seznam rubrik