Já chci taky talk show...

Fakt chci. Proč ostatně ne, když "ji provozují" takoví různí... Nějaký Leošek kdysi prohlásil, že "povídací si představení, anebo přehlídka" (můj překlad pro nevědoucí....), je vrcholem moderátorských aktivit (nejen moderátoských, ale i hereckých, pěveckých, modelkovských, politických...). Moje maminka mi říká, ať se držím svého kopyta a taky, ať neberu boží slovo nadarmo. Tak se snažím držet toho, co snad trochu umím a čemu rozumím, a volám: "Pane politiku!". (Doufejme, že nějak tímto pokřikem nehřeším.) Stejně ale tam někde hluboko v sobě ve mně dříme toha mít svoji vlastní "povídací přehlídku".  

Omlouvám se za lehce kostrbatý překlad spojení talk show, ale štve mne množství cizích slov, kterými se společnost chtěně zavaluje. Jsem asi hloupá, a to mám vysokou školu (Ne v Plzni.), ale opravdu mnohým slovům a slovním spojením a obratům prostě nerozumím. Nestydím se uživatele zeptat, co jako chtěl říct. Abych ale řekla (Promiňte - napsala.) pravdu, tak i mnohý uživatel neví....! To je pak ta správná sranda a to mne baví. (Uvádět lidi do trapnosti díky jejich vlastní hlouposti.)

Jak toužím být slavná a mít svou vlastní "povídací si přehlídku". Ale jaké téma? Snad něco o sexu, o lásce, o vztazích...., pozvala bych si nějakého zkušeného "víajpáka" a bylo by to. Ani bych moc nemusela o tématu vědět. O to přece v talk show stejně nejde. Předvádět se totiž umím!...  "Hubu" mám dobrou, jsem výřečná, drzá, reaguji pohotově, když nevím, tak si vymyslím, tak co jiného bych pro své "předvádění se" potřebovala. Když budu mít kolem sebe i lidi, kteří mne oháknou, našminkují, prostě "mne udělají", tak o co jde??? To zvládnu. Když to zvládli jiní, zvládly jiné, tak já určitě taky.

Jenže.....! Nejsem V.I.P., nemám ty správné konexe, nevím, kde lobovat, kde se zavrtět (Všimli jste si, zase cizí slova. Hrůza.), a tak můj sen raději zaspím.

Zlobím se na svoji kamarádku telku. Je nudná a nezajímavá. Jak jsem ji poslouchala aspoň jen kvůli tichu, tak ji raději už ani kvůli tichu nepouštím. Raději opravdové ticho než trapné "povídavé předvádění" rádoby "showistů".

Autor: Ivana Odehnalová | pátek 22.8.2014 11:45 | karma článku: 8,79 | přečteno: 650x
  • Další články autora

Ivana Odehnalová

Táňo, nerozumím ...

25.7.2015 v 12:04 | Karma: 7,72

Ivana Odehnalová

Jak zhubnout s pizzou

24.7.2015 v 13:20 | Karma: 7,14

Ivana Odehnalová

Šaty

23.7.2015 v 11:32 | Karma: 7,17

Ivana Odehnalová

Miluji tě, prý...

19.7.2015 v 16:53 | Karma: 13,78