Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vyřazení fotbalové Slavie má na svědomí „pražská kavárna“

Že za vyřazením Číňany vlastněné fotbalové Slavie z Ligy mistrů stojí zcela jiné než sportovní důvody, to logicky žádného fotbalového odborníka nenapadlo…

Jak asi už vědí i ti, co se jinak o sport příliš nezajímají, fotbalisté pražské Slavie si na jaře evropské poháry nezahrají, neboť po prohře 1:3 s Interem Milán je jasné, že v základní skupině Ligy mistrů skončí na posledním čtvrtém místě. Řada sportovních novinářů i různých fotbalových odborníků již za uplynulých 5 dnů rozebírala, co stojí za příčinou toho, že tým, mající za zády bohatého čínského sponzora, v rozhodujícím zápase selhal. Ovšem nikdo z těchto odborníků neodhalil hlavního viníka, který minulou středu stál za vyřazení slávistů. Tímto viníkem totiž byla – pražská kavárna! 

Že se vám takové tvrzení zdá naprosto nesmyslné či přímo absurdní? Na první pohled to tak skutečně působí. I já jsem se zprvu domníval, že jde o předčasný silvestrovský vtip. Ovšem můj spolehlivý zdroj, kterého z pochopitelných důvodů nemohu prozradit, tak jak své spolehlivé zdroje neprozrazují ani mnozí investigativní novináři, mě přesvědčil o opaku.

Převážná většina členů takzvané „pražské kavárny“ se skutečně o takovou pokleslou zábavu, jakou je fotbal, vůbec nezajímá a název Slavia má spjatý nikoliv se jménem fotbalového klubu, ale se jménem známé pražské kavárny, nacházející se na nároží Národní třídy. Vše se ovšem změnilo, když se „kavárníci“ v některých médiích dočetli, že se na její zápas s Milánem chystá Miloš Zeman. Jak známo, prezident obdržel pozvání od fotbalistů Slavie poté, co po jejich senzační remíze na hřišti Barcelony slavnostně přijal část týmu na Pražském hradě.

A že pro nejskalnější členy „pražské kavárny“ působí jako červený hadr na býka, když někde uvidí či uslyší jméno Zeman, asi není třeba zdůrazňovat. Jak tomu proruskému švábovi ve vstupu na Sinobo  Stadium (ano, takhle ostudně se nyní ryze český stadion v Edenu jmenuje poté, co Slavii koupili rudočínští majitelé) zabránit nebo mu aspoň fotbalový zážitek znepříjemnit? Na tajném zasedání, narychlo svolaném do nejmenované kavárny v centru Prahy, nejprve padl návrh, aby se na edenský stadion vypravilo skalní jádro pražských kavárníků, vzali s sebou obří červené trenky a některé transparenty, které použili již při úspěšné demonstraci 16. listopadu na Letné, a po celou dobu zápasu jimi mávali směrem k čestné lóži, kde bude ten prokremelský a pročínský zloduch zápas sledovat.  

Jenže chyba lávky, vstupenky na zápas s Milánem již byly dávno vyprodané. A udělat demonstraci jen před branou stadionu, to by přece jen nebylo ono a komentátor s Hradem spřízněné O2, která bude přenos vysílat, by o tom diváky ani nemusel informovat. Jak tedy aspoň zajistit, aby ti Číně zaprodaní fotbalisti prohráli a Zeman tak na žádný další jejich zápas v evropském poháru jít nemohl? Přesvědčit hráče Slavie, aby v zájmu boje za demokracii, lidská práva, svobodu a spravedlnost zápas schválně prohráli, se přece jen většině „kavárníků“ zdálo nereálné.

O pár dní později však od svého tajného agenta, pracujícího u čínské společnosti Sinobo, dostali nečekanou zprávu, že by se mezi fotbalisty „sešívaných“ jeden takový našel. Jde o středního obránce, který je nejenom dostatečně politicky uvědomělý, ale navíc stále cítí křivdu kvůli tomu, že ho trenér dlouho nestavěl a do základní sestavy se dostal až poté, co se jiný stoper Slavie zranil. A jak to bylo dál, to už ti, co zápas viděli buď přímo na stadionu nebo u televizních obrazovek, vědí…

Stoper, který předtím zahrál tak skvěle i proti hvězdným útočníkům Barcelony v čele s Messim a Griezmannem, proti Interu Milán od začátku jako by neměl svůj den. Spolupodílel se na prvním obdrženém gólu, vzápětí po jeho fatální hrubce dali milánští další gól, který ještě Číňany podplacený videorozhodčí odvrátil. Poté, co zmíněný stoper udělal další fatální hrubku v podobě podklouznutí i v druhém poločase, však již nevymyslel nic ani on.

Slavia tak odešla s porážkou, naopak slavila „pražská kavárna“, která tak dokonale přelstila i obávané čínské agenty, před kterými nás pravidelně varuje i BIS.  Byť jednomu jejímu významnému členovi, režiséru Hřebejkovi, poněkud zkalilo radost to, že prezident, který již měl dle různých prognóz mnohokrát zemřít, kupodivu vypadal na fotkách ze zápasu zdravě…  

Autor: Josef Nožička | pondělí 2.12.2019 18:04 | karma článku: 29,86 | přečteno: 1141x
  • Další články autora

Josef Nožička

Cyrile, zvaž ten odchod!

Jak včera probíhalo důležité jednání předsednictva KDU-ČSL? Pokud to chcete vědět, tak neváhejte a čtěte dál!

10.4.2024 v 8:15 | Karma: 38,19 | Přečteno: 1588x | Diskuse| Politika

Josef Nožička

Volební vlak z České republiky Korčokovi vítězství nepřivezl

V případě volebního vlaku, vypraveného v pátek na Slovensko, mě zaujal především název neziskové organizace, která ho vypravila: "Mladí proti fašizmu".

7.4.2024 v 8:15 | Karma: 46,24 | Přečteno: 7266x | Politika

Josef Nožička

Poctivá a obětavá práce Fialovy vlády nese ovoce (už jí věří jeden člověk z pěti)

Byť se některá dezinformační média stále snaží tvrdit, že současná vládní koalice nemyslí na běžné občany, opak je pravdou.

4.4.2024 v 8:15 | Karma: 43,11 | Přečteno: 2515x | Politika

Josef Nožička

O "rasismu" trenéra Rady

Pokud si čeští fotbaloví činovníci snad chtějí brát příklad ze západních zemí, tak by to mělo být v úplně jiných věcech, než je politická hyperkorektnost.

31.3.2024 v 21:00 | Karma: 38,85 | Přečteno: 1217x | Diskuse| Sport

Josef Nožička

Opravdu Češi milují Rusko a staré časy?

Opravdu neznám ve svém okolí nikoho, kdo by nějakým způsobem zpochybňoval, že Rusko je v konfliktu na Ukrajině jednoznačným agresorem. Rozdíl je obvykle jen v názorech na to, jak konkrétně bránící se Ukrajině pomáhat.

30.3.2024 v 15:00 | Karma: 34,42 | Přečteno: 1075x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

KOMENTÁŘ: Po dvaceti letech v EU je načase skončit naši hru s Evropou

30. dubna 2024

Premium Evropskou unii dodnes tak trochu vnímáme, že jsou to „oni“. Přitom v ní sedíme a držíme ústa a...

V Londýně útočil muž s mečem. Zabil třináctiletého chlapce, napadl i policisty

30. dubna 2024  11:25,  aktualizováno  14:43

Třináctiletý chlapec zemřel a další čtyři lidé byli zraněni po útoku muže ozbrojeného mečem v...

Kolumbijská univerzita zavřela kampus, podmínečně vylučuje protestující

30. dubna 2024  8:35,  aktualizováno  14:39

Newyorská Kolumbijská univerzita v úterý oznámila omezení přístupu na svůj kampus na severu...

Vůz technických služeb rozmetal autobusovou zastávku, řidič byl opilý

30. dubna 2024  14:14

Na okraji Mostu dnes dopoledne menší nákladní vůz zcela zdemoloval autobusovou zastávku, na které v...

  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,92
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik