Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Já myslím, že to odpovídající je. Rada má problém, že je recidivista a svým chováním si už problémů i disciplinárky udělal celou řadu. I když bývaly to vždy "jen" klasické vulgární urážky.

Nyní ale svým rasistickým chováním překročil další čáru a posunul svoje dno ještě dál. Takto se prostě nemůže trenér chovat. Bez ohledu na to, že to je rapl a bylo to v emocích. A bez ohledu na to, že si to s Poláchem vyříkal, A bez ohledu na to, jestli je Polách Rom nebo není. A může být rád, že se mu neprokázalo ještě další urážlivé chování (jeho údajné výroky o negrech směrem k hráčům soupeře).

V Německu se třeba už v nedávné minulosti stalo, že hráč(i) jednoho týmu nadávali hráčům soupeře tmavé pleti do negrů a tým demonstrativně odstoupil ze zápasu. V mládeži klidně. Takže mohlo to být ještě horší, kdyby tam byly opravdu výroky vůči hráčům soupeře a oni by na protest odstoupili ze zápasu. Zajímalo by mě, co byste pak psal...

Celkově když to sečteme, porovnáme např. s trestem pro Šumulikovského (vulgární urážky, také recidivista), který dostal 10 zápasů, což jsou reálně 3 měsíce (pokud by v trestu nebyla zimní přestávka), tak je to za mě odpovídající.

0 1
možnosti
TT

Na jednu stranu by mě zajímalo interní opravdové zdůvodnění výšky trestu.

Na druhou stranu, u trenéra Rady je pro fanouška nejčitelnějším rysem absolutní sebestřednost. Chce být (je) součástí profesionální organizace, ale jeho výlevy po zápasech z ní dělají totální komedii a trvale ji shazují.

Jestli jsem správně zaznamenal, tady pan Rada sám pochopil, že přestřelil a omluvil se, což se mu, pokud pamatuju, zatím nestalo.

Profesionální fotbal nastavil nějaký směr, tak to holt museli projednat a rozmáznout. Trenér Rada byl dotěď jenom za obyčejného burana, teď je oficiálně megaburan. Předpokládám, že fakt není rasista, že si jenom opravdu myslí, že je něco víc než ten "cikán" Polách a ti hráči z Afriky, prostě "stará škola".

Odpovídající trest měl být pro Duklu: vysvětlit Radovi, proč není Chaloupka strýčka Toma povinnou četbou.

0 1
možnosti
Foto

Souhlasím s článkem

1 0
možnosti

Pikantní je, že ten výrok není vůbec rasistický. Proč by nemohl být cikán zoufalý?

5 0
možnosti
MB

No, ve sportovním prostředí je zas význam jasný. Fanoušci už před desítkami let řvali na soupeře "cikáne"- a sotva z toho důvodu, aby protivníkovi projevili uznání 🙂. Čímž neříkám, že je Rada rasista a zasloužil si takový trest; výrok sám ale zkrátka vzhledem ke kontextu urážlivý je.

0 0
možnosti
Foto

Řada si vykoledoval nesmyslný trest. I přes jeho jiné prohřešky tohle smysl nedává..

4 0
možnosti
Foto

Rasismus vypadá jinak.

3 0
možnosti
KK

Zasloužená karma. Jen se divím, že T. Zohornovi prošel ten ,,Maďar''. Nebo, že by hokejisti přece jen měli víc rozumu?

0 0
možnosti
JN

Tak o tom by svědčilo i to, že brněnská Kometa dostala loni za opakované urážení vítkovického Lakatoše jejími fanoušky pokutu jen 30 tisíc...

1 0
možnosti
VF

Dnes po ránu karma a není to apríl.

3 0
možnosti
Foto

Dobře napsáno, zřejmě pouze proto je povolena diskuse.

2 0
možnosti
JN

Asi to budu dělat tak, že text před publikováním nejprve pošlu vám a zeptám se vás, zda diskusi povolit či ne.

7 2
možnosti
  • Počet článků 1605
  • Celková karma 38,43
  • Průměrná čtenost 3237x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik