Fico do Moskvy jede – Radiožurnál najednou mlčí…

Přibližně před 14 dny oznámil prezident Zeman ústy svého tiskového mluvčího, že se při své cestě do Moskvy, konané při příležitosti oslav 70. výročí konce druhé světové války, nezúčastní vojenské přehlídky na Rudém náměstí. Byl to zřejmě jistý prezidentův ústupek po mediální masáži a kritice, do které se zapojili nejenom někteří čeští politici, ale také například americký velvyslanec v ČR Andrew Schapiro.

Hrad tenkrát oznámil, že Miloš Zeman se v době konání vojenské přehlídky v Moskvě setká se slovenským premiérem Robertem Ficem.  Některá média, kterým i po tomto prezidentově ústupku zřejmě šlo o další očernění či zesměšnění Zemana, však ihned začala mluvit či psát o tom, že Ficova cesta do Moskvy vůbec není jistá a úřad slovenské vlády ji dosud nepotvrdil. Nejpilnější v tomto informování přitom byl veřejnoprávní Radiožurnál – zprávu o nejisté Ficově účasti v Moskvě jsem tenkrát na vlnách Radiožurnálu zaslechl nejmíň desetkrát.

Včera v podvečer se pak na některých zpravodajských serverech (např. lidovky.cz, novinky.cz) objevila informace o tom, že slovenský premiér na oslavy 70. výročí ukončení války skutečně pojede – uvedl to slovenský zpravodajský server Pravda s odvoláním na vysoce postavený diplomatický zdroj. Očekával jsem proto, že i veřejnoprávní Radiožurnál bude o této skutečnosti informovat stejně pilně, jako tomu bylo před 14 dny. Včera večer jsem se to však nedozvěděl a ani když jsem měl ráno při cestě do práce v autě puštěný Radiožurnál, tak jsem kupodivu při přehledu zpráv z domova i ze světa žádnou takovou informaci nezaslechl.  A i když jsem zkusil nahlédnout na webové stránky veřejnoprávního rozhlasu, tak jsem tam do doby publikování tohoto článku v rubrice Zprávy žádnou zmínku o Ficově cestě do Moskvy nenašel.

Co k tomu dodat? Myslím, že nic dalšího již ani není třeba – úsudek o objektivitě našich médií (především těch veřejnoprávních) nechť si udělá každý sám…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Nožička | pátek 24.4.2015 11:10 | karma článku: 37,60 | přečteno: 1546x