Zachránil jsi ježka? Tak to budeš ekoterorista!

Líbil se ti nějaký bod programu ČSSD? Tak to jsi Paroubkovec, nebo dokonce Rathista... To slovo jsem si právě vymyslel a vím, že se neujme.

Nechci psát ani o politice, ani o politicích a vůbec nechci psát o politických činech naších politiků. Takových článků se tady rojí denně desítky a já ani nevím, co bych zrovna v tuto chvíli kritizoval. Zajímají mne reakce internetových diskutérů na politiku vůbec. Lépe řečeno, zajímají mne reakce na reakce.

Každý člověk má právo na svůj názor, každý má právo svůj názor hájit a stát si za ním. Je ale zajímavé, že pokud už svůj názor nějak zveřejní, tak se na něj okamžitě sesype roj vyvracečů názorů bez jakýchkoli argumentů. Prostě ho hodí do pytle, zařadí do škatulky a podsouvají mu názory které nemá.

Mám rád přírodu, rád chodím do lesa a nelíbí se mi černé skládky. Proto jsem hned Bursíkův obdivovatel? Ne, se Stranou Zelených nechci nic mít, ale podle názorů jiných jsem málem na kandidátce do příštích voleb. Líbil se mi nějaký článek který publikoval Mirek Topolánek? Nebo třeba jen část toho článku? Okamžitě jsem modrá straka, která si chce nakrást i z toho posledního, co v této zemi zbylo. David Rath něco trefně poznamenal ve Sněmovně? Tak to bych raději ani nepsal, byl bych...

Svět není černobílý ani modrozelený, svět je barevný a to je na něm krásné. Názorů je taky, stejně jako barev hodně, tak proč to ti lidé vnímají jinak? Je jednoduché někoho hodit do jednoho pytle s ostatními a dál se o něj nestarat. Nemám k tvému názoru protiargument? Šup s tebou do pytle! Proč tolik diskutérů nevidí to, že jsou i lidé kterým se líbí některé názory toho a některé názory onoho?

Doufám, že jsem nikoho neurazil a tomu pánovi co mi napsal, že moje články zbytečně zabírají místo článkům důležitějším se omlouvám za to, že jsem to nenapsal někam na vrata, jak navrhoval. Přeji hezký den.

 

 

Autor: Pavel Nitka | úterý 10.3.2009 13:03 | karma článku: 35,55 | přečteno: 4123x