Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

anti-multi

13. 3. 2009 5:26
Tohle by se melo zaramovat!

"Je ale zajímavé, že pokud už svůj názor nějak zveřejní, tak se na něj okamžitě sesype roj vyvracečů názorů bez jakýchkoli argumentů. Prostě ho hodí do pytle, zařadí do škatulky a podsouvají mu názory které nemá."

Velmi dobre vyjadreno. Dodala bych jeste, ze cim mene argumentu, tim vice ponizovani a nadavek.

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

11. 3. 2009 9:17
Přesně napsané, popisuje to českou "politckou kulturu"

I na Západě v rámci předvolebního boje se hrají nefér hry, např. zveřejní se fotografie politického oponenta s milenkou, nebo zfalšovaný pornografický snímek. Vůči sobě, oponenti bývají názorově nesmiřitelní, ale zpravidla existuje i určitá zdvořilost, která se přesto dodržuje. Někde na Taiwanu apod. je zas běžné, že se poslanci v parlamentu poperou, padají facky, rána pěstí, utržená kravata apod. To v západních zemích běžné není, v Rusku ovšem ano, Žirinovskij zřejmě nebyl jediný.

Za republiky byla mezi stranami řevnivost i urážení, nicméně komunisti se stejně vymykali, drzí sprostí křiklouni. Dělnická kádry, o co hloupější, o to drzejší. Komunistické štvaní pokračovalo i po celou dobu totality. Po revoluci právě ODS v čele s Klausem začla podobný styl. Křiklouni, štváči - přesně komunistický styl. Vůči bolšeivikům, zčásti mi to vyhovovalo. Lepší, než s nimi v rukavičkách. Ovšem vlastní mi ten styl nebyl nikdy, navíc v reálu komunistům výhody zůstaly, Grebeníček nikdy k soudu nemusel

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

11. 3. 2009 9:23
Re: Přesně napsané, popisuje to českou "politckou kulturu"

Takové to vymýšlení urážlivých přezdívek oponentům, to začla právě ODS.Dosti činný byl i Macek, jeho poslední přezdívkou je Puchejř vůči Paroubkovi. Pán, co si hraje na intelektuála, nechá o sobě říkat, že má vysoké IQ, tak vymýšlí dosti primitivní nadávky. Hada na tři na Luxe, to je taky z dílny ODS a bylo toho daleko víc. I sám Klaus se kdysi neudržel - cizím mobilem mrskl o zeď. Jindy zas mluvil o tom dát pár facek, což po letech Macek realizoval - zezadu...

Názorový oponent je zkrátka třídní nepřítel. Není to nikdy slušný člověk, která má špatné názory. I morálně je vždycky ten nejhorší. Vyvěšování Paroubka v Parlamentu - jak tam je s pupkem v plavkách, posmívat se tomu, to je přesně ten styl. To není styl Západu, ale styl bolševiků, Stb, balkánských zemí a postsovětských republik i nyní.

Ten styl třídního nepřítele přejali i mnozí diskutéři.

0 0
možnosti
MP

Slaine55

11. 3. 2009 9:15
Pamatujete na projev Mirka Topolánka?

Mluvil o mnoha věcech, ale i o divném pojmu, že chceme být eklektickými. To kupříkladu znmená, že mým cílem bude neplatit u lékaře, ale cestak tomu bude strastiplná za pomocí poplatků. Až bude koruna sylná, třeba bude stačit jen pár kaček či nic. Ale vzhledem k tomu bordelu kolem to nyní nejde. Je to o skládání dobrých věcí odjinud v dobře fungující celek pro mne.

0 0
možnosti
B

breburda

11. 3. 2009 9:08
zbytečný článek

0 0
možnosti
PN

kluk.od.lopaty

11. 3. 2009 9:20
Re: zbytečný článek

Máte možnost. Napište potřebný článek sám.:-)

0 0
možnosti
S

sucharda

11. 3. 2009 8:10
...na silnici..

....,nebo když budu dělat osvětu v romských osadách,že se ježek nejí.že

je posvátný,nebo když mu dovolím prostory pod plotem vejít na moji zahradu,když na podzim pálím hromady a na jaře přehazuji kompost,tak se přesvědčím,že tam nespí,tak snad nejsem eko....

0 0
možnosti
S

sucharda

11. 3. 2009 8:06
Ano,když budu jezdit ohleduplně,

0 0
možnosti
JN

Die Hard

10. 3. 2009 23:32
i tech...

vrat by byla skoda...

0 0
možnosti
FF

fleret1

10. 3. 2009 20:34
predevcirem v ca 2:00 hod. v tomto smyslu

na CT 2 mluvil i astrofyzik Grygar - byl to balsam na dusi ;-)

0 0
možnosti
PN

kluk.od.lopaty

11. 3. 2009 9:19
Re: predevcirem v ca 2:00 hod. v tomto smyslu

to jsem bohužel neviděl.

0 0
možnosti
(

(@)

10. 3. 2009 19:57
Pane, asi byste měl vědět..

..že strana ČSSD, a troufám si tvrdit, že jediná (jinak to dělají jen některé firrmy), která všeobecně v této zemi dává mimořádný význam momentálním náladám veřejnosti a průzkumům mínění, si platí skupinu profesionálních tzv. diskutérů, kteří právě do diskusí vnáší ty nálady a onu rétoriku, kterou popisujete.

.

Pročtěte si pozorně a nezaujatě pár diskusí a zjistíte, že je to tak. Máte pravdu, že jejich primitivismus občas nezná mezí. A víte, jaký je jejich oblíbený trik? Zjistí si, kdo často publikuje nějaký zřetelně pravicový názor a pak se zaregistrují na diskusi pod nickem, který je velmi podobný a snadno zaměnitelný. Nevšiml jsem si, že by se to dělo v opačném gardu. Je celkem groteskní to sledovat, opravdu, doporučuji. ;-)

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

11. 3. 2009 13:56
Re: Pane, asi byste měl vědět..

Chlapče, profesionální diskutéry socani mají. Má je ale i ODS, možná i její frakce. Ještě víc mi vadí diskutéři placení z Ruska.

Ovšem primitivismu stylu všech těchto diskutérů se zas tak neliší. Nějaký Macek pro mě není pravicový politik, pouze pravicovou politiku diskredituje. Od komunisty jiného než sprostotu nečekám, od socialisty v současné době to je podobné.

0 0
možnosti
MB

Milan Brlík

10. 3. 2009 18:35
Přesně přesně!

Naprosto souhlasím, kolego bloggere!

0 0
možnosti