To je zase jarní neděle aneb Zima jako v ruském filmu

Je nejvyšší čas oprášit teorii o globálním oteplování a zadupat ten nesmysl co nejhlouběji pod povrch modré a nikoli zelené planety!

Venku mrzne až praští a jelikož už máme za sebou první ze dvou letošních rovnodenností, je to fakt dosti nepříjemný! Vždyť už je jaro a my chceme koukat na rozkvetlé sněženky a bledule! Zatím se halíme do zimních bund a z kapucí nám koukají jen oči, stejně jako koukají z níkábu muslimským ženám! Tady je něco špatně!
Myslím si, že to nebude trvat dlouho a jaro se opravdu přihlásí, ale je zajímavé kolik se už ozvalo popíračů globálního oteplování! Tolik odborníků na světové klima, kolik se jich vyrojilo v posledních dnech, by se nenašlo ani na nějakém světovém klimatologickém kongresu! Jsme zkrátka národem odborníků na všechno...
Netuším kdy se to stalo a kdo to zavinil, ale ten člověk či ta instituce si to musí dodnes vyčítat! O čem to mluvím? Prostě někdo dost nešťastně nazval právě probíhající celosvětovou klimatickou změnu "globálním oteplováním" a to byla obrovská chyba! Slovo oteplování je pro to co se děje, dosti nešťastný výraz a hodně odpůrců teorií o klimatických změnách jej používá jako svou hlavní zbraň!
A současné počasí jejich boji neskutečně vyhovuje! Venku je zima a tak žádné oteplování neexistuje! To si jen vymysleli ekoteroristé, kteří by se nejraději vrátili do jeskyní! A těmto bláznům jdou na ruku levičáci, kteří by nejraději zničili prosperující průmysl, když už jej nemůžou znárodnit! Že se v posledních letech chová naše atmosféra poněkud nezvykle, že se množí případy extrémního počasí a dokonce ani v našem mírném pásmu už to není takové, jako to bývalo před třiceti či padesáti lety? No a co? Hlavně že se neotepluje!
Kdo jsou vlastně ti odborníci na celosvětové počasí, kteří nepoznají ani základní druhy oblaků, ale napadají výsledky výzkumů světově uznávaných meteorologů či klimatologů?
První skupinou jsou lidé, kteří když slyší slovo ekologie, tak jim na celém těle vyskáčou pupínky. Lidé, kteří při vyslovení slov ochrana přírody se okamžitě ozvou a pohaní vše, co s tímto tématem nějak souvisí . Sice neopomenou podotknout že mají přírodu velmi rádi, velmi rádi chodí s dětmi do lesa, ale proč chránit něco co se ochrání samo? A proč máme něco chránit sami před sebou? Není to protiklad?
Další skupinou jsou popírači všeho a hlavně vědeckých studií, které nijak okamžitě neovlivní jejich současný život! Pro ně jsou vědci jen vyžírkové, kteří za jejich daně zkoumají věci, které jsou k ničemu.... Když něco zkoumají, tak ať to dělají ve volném čase a za své peníze. Tato skupina sice není početná, ale je nejhlasitější a samozřejmě nejhloupější.
A poslední skupina je ta, která prostě poslouchá to co jim řekla nějaká JEJICH autorita a budou se za její názor bít až do krve. Budou věřit ekonomovi v jeho tezích o klimatologii,  budou věřit chemikovi v jeho názorech na ekonomiku a budou kritizovat opravdové odborníky, kteří se problémem zabývají celý život!
Samozřejmě jsou i lidé, kteří do věci vidí a mají jiný názor, ale ti se nehrnou do diskusí na internetu a nepíšou hloupé články o tom, že je zima a tak je teorie o globálním oteplování zákonitě vyvrácena. Není a nikdo nemůže popřít, že oxid uhličitý je plyn skleníkový, uhelnatý je plyn jedovatý a kouř z továrních komínů a automobilových výfuků smrdí. Že svinstva vypouštěná některými podniky do řek hubí říční život, že velké množství skleníkových plynů v atmosféře otepluje planetu a velké množství jedů v prostředí může časem zabít i pána tvorstva. Na tom není nic ekoteroristického!
Já všem přeji, ať se co nejdříve oteplí (nikoliv globálně, ale jarně) a přeji vám hezký zbytek neděle.

Autor: Pavel Nitka | neděle 24.3.2013 18:33 | karma článku: 9,53 | přečteno: 669x