Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Planeta Země má dostatek síly i inteligence aby fungovala tak, jak má. Nepotřebuje zachránce klimatu (doufám, že si už namastili kapsu), není to kus mrtvýho šutru, jak se o ní smýšlí. Funguje tak jak má a sama nejlíp ví jestli má dělat to, či ono. To jenom mocnáři a hlavně spekulanti se přiživují na každé výchylce. Je to dobrej byznys.Nikdo z nich neví co zeměkoule chce nebo potřebuje udělat. Myslí si že zachranují, ale ve skutečnosti vydělávají prachy a ještě škodí.

0 0
možnosti
Foto

Ahoj, Pavle. Ne že bych se ,,oteplovačů" zastával, ale to, že jsou abnormálně studené zimy, s občas extrémními přívaly sněhu - budeš se divit, ale může to být součástí ,,oteplování". V přírodě je vše spojeno se vším, a veliké teplo na jedné straně světa, s velikým odpařováním vody do atmosféry, může mít za následek změnu, respektive zesílení různých proudění na druhé straně světa, s tím, že ta vypařená voda, ve formě mraků, musí někde ,,spadnout". Jestliže se ale cestou ochladí na sněhové vločky, a dostane se někam, kde je zrovna mráz - tak z toho máš zimu jako v ruský čítance. A na začátku může klidně být... abnormální vedro... Otázka je jen v tom, jestli v souvislosti s oteplováním jde o vliv člověka, nebo jde o přirozený proces, kterým naše planeta prochází vždy po určité, třeba i nepravidelné době. Čus V.

0 0
možnosti
Foto

Však já netvrdím, že je to v souvislosti z činností člověka, vlastně hlavně s činností lidí, ale tak trochu tomu pomáháme... A to že komíny smrdí je pravda, to mi nikdo nevymluví.:-)

0 0
možnosti
JM

Ještě k tomu CO2:

Z fosilních paliv se může uvolnit jen ten, který se do nich kdysi navázal, tedy ten, který tu již v minulosti "poletoval". Žádný nový vzniknout nemůže. A pokud jeho koncentrace v ovzduší stoupne, rostliny budou růst rychleji a "vychytají" ho. Také se bude rychleji rozpouštět v mořích a vázat jako vápenec.

Tady problém nevidím...

1 1
možnosti
Foto

Rostlin už není tolik, aby rozložily to množství CO2, které tady kdysi poletovalo...  A ty fosilní paliva na sebe vázala jen ten uhlík a při spalování jej mění na ten CO2...  A ten vápenec? Čím více budeme topit, tím více bude v mořích vápence?

0 0
možnosti
JM

Tak jsou tři možné scénáře:

a) přichází globální oteplování

b) přichází malá doba ledová

c) výkyvy jsou statisticky v normě a nic se neděje

To by bylo,aby něco nevyšlo!

P.S. Sněženky a bledule mi kvetou už doře 14 dní ! :-)

0 0
možnosti
JS

Vážený autore, víte který plyn má největší vliv na skleníkový efekt? Rozhodně to není ten neustále zmiňovaný CO2, ale zcela jiný plyn. Jeho chemická značka je H2O.

4 1
možnosti
Foto

Vodní pára i oxid uhličitý jsou přirozenými skleníkovými plyny v atmosféře... Spolu s metanem a oxidem dusným. Ale vodní pára není sledovaným plynem, na rozdíl od těch ostatních... Koloběh vody je běžná věc a žádná další voda se na zemi "nevyrábí". Ale oxid uhličitý  a metan nevznikají jen přirozenou cestou, ale i uměle... A na to si musíme dávat pozor...

0 2
možnosti
JM

Co je to za nesmysl, "právě probíhající celosvětová klimatická změna"? Další "odborník", který si nevšiml, že klima se mění neustále, bez možnosti lidstva to jakkoliv ovlivnit. Lidstvo, potažmo politici a vychcánkové, dokáží akorát ovlivnit tok peněz, a to pomoci různých záminek. Globální oteplování patří mezi jednu z nich.

5 1
možnosti
MR

M23i36l26a34n 23R56a78d25e27k

24. 3. 2013 18:58

nejde o to ze to smrdi, ale teoreticky to svinstvo by melo privolavat globalni ochlazovani. Ale Cesi trpi velikasstvim a nemohou pochopit ze takovy Al Gore je vetsi zlodej nez kterykoliv cesky politik. A gobal warming je nesmirny kseft. A ze "globalni" znamena VSUDE na globusu, neboli na planete, a ne na casti Severni Tocny, kde nota bene se uz mluvilo o tom jak to hrozne taje v dvacatych letech. A "oteplovani" znamena ze se otepluje a nemrzneme. (jako ja ted v Mexiku kde uz jaro normalne zacina v Unoru). To co jsem cetl v 90. letech by uz se meli v Cesku zacit sazet pomerancovniky. A kde nic tu nic.

2 1
možnosti