Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Něco málo o tom našem Slovanství....

Můj milý Kosmo, milý Dalimile. Vážený pane Jirásku, velevážený pane Palacký. V této zemi se už slovanství nenosí a dokonce se stává přítěží.

Je to asi jen (dosud vědecky nepopsaný) omyl, ale družina, která doprovázela praotce Čecha na jeho cestě ze země nezaslíbené do země mlékem a strdím oplývající v žádném případě nebyla družinou slovanskou.  Ono to vypadá, že jen s nějakou slovanskou výpravou chvíli putovali a tehdejší historici, písma a genetických a rasových pravidel neznalí, nás Čechy do rodiny slovanské přiřadili.

Sice jsme za těch pár let, co jsme s těmi primitivními Slovany putovali po asijském vnitrozemí zdokonalili vlastní jazyk tak, že se sice podobá jazyku těch slovanských primitivů, ale když si jej poslechnete, tak zní nádherně! A když si poslechnete polštinu, slovenštinu, srbštinu? Směšné jazyky, nebo ne?

A teď si milý Kosmo, milý Dalimile, vážený profesore Jirásku a velevážený Františku Palacký uvědomte svůj obrovský omyl! A s vámi si tento omyl musí uvědomit i ten (prý jazykovědec) Ján Kollár, který svou básní „Slávy dcera“ málem uvrhl náš národ do područí těch primitivních Slovanů.

Škoda, že jste mí milí slavisté (tím nemyslím ty křiklouny z Edenu) neměli k dispozici internet a s ním i tu obrovskou vymoženost, kterou je veřejná a skoro anonymní diskuse. To byste okamžitě poznali, že národ, o kterém píšete je dalek toho, co si o něm vlastně myslíte! Stačí se podívat na poslední týden, poslední týden června 2013.

Ve čtvrtfinále slavného Wimbledonu se objevilo pár Poláků. Některé domácí servery to označily za senzaci a někteří diskutéři to označili za … Dočteme se o tom, že nikdy žádný Polák nikdy nic nevyhrál a pokud už něco vyhrál, tak to určitě bylo podvodem. Dokonce jsem četl větu: Ti pšonci jsou trapní, kdykoliv mají nějaký sportovní úspěch, tak se s tím chlubí! Jsou stejní, jako ti čoboli! Neznám trapnější národ!

V kazašském vesmírném středisku Bajkonur odstartovala ruská raketa, která nesla na oběžnou dráhu tři telekomunikační družice. A havarovala… A co na to český diskutér? Na tom není nic zvláštního! Co je Ruské, to je špatné! A dobře jim tak, těm rusákům! A ten Putin, ten musí být hodně naštvaný, že svět vidí tu ruskou neschopnost!

A ještě jednou Rusko. Jeden s místních blogerů, který už asi vystřílel svou antikomunistickou munici, nabil munici protiruskou, a rozhodl se zaujmout své čtenáře tím, že prostě ukáže na Rusa jako na toho, který může za vše špatné. A v diskusích pod jeho články se dočteme: Rusko je sice stále naším nepřítelem, ale… Náš nepřítel Rusko… Rusko se sice nepřestalo chovat jako náš nepřítel….

Ale nechme Rusko Ruskem a vraťme se k těm Polákům a Slovákům. Někde jsem četl tuto pravdu: Poláci a Slováci nás mají rádi. Jako jediní na světě svědomitě sledují naši politickou scénu, koukají na naše filmy či seriály, čtou naše autory, fandí naším sportovcům a poslouchají naše zpěváky a zpěvačky (dokonce i ty, které my neposloucháme). A nějak nechápou, proč to Češi nevidí stejně.

Jenže Češi se přece nebudou zaobírat nějakými slovanskými sportovci, když oni k tomu plemenu vlastně vůbec nepatří! Slovenský a polský sportovec je jen podprůměrný závodník, který jen hraje na národnostní strunu. Když vyhraje Polák či Slovák, tak je to jen proto, aby jejich spoluobčané mohli pomluvit Čechy!

S Rusy je to jiné. Ti vyhrávají jen díky dopingu! Ruský sportovec nemá se sportem vůbec nic společného! Rus – podvodník! Svět to sice zatím nepochopil, ale my v zemi, která je neprávem považována za východoevropskou jsme na to už přišli! Vše co je slovanské je špatné a my se od toho distancujeme. Pryč s Ruskem, Polskem, Slovenskem, Ukrajinou, Srbskem….

Jendo Kolláre, ty to vidíš… Myšlenka panslavismu je díky tomu, že Češi vidí svou převahu nad ostatními slovanskými národy, že si myslí něco o tom, že nějaký Polák či Slovák je oproti nim méněcenný a Rus je dokonce nepřítel... Ta myšlenka nějaké slovanské vzájemnosti je bohužel ztracená. I když… Co to zkusit bez Čechů? Myslím, že to bude fungovat!

A vůbec… Lech nebyl praotcův bratr, ale jen poradce. On se snažil dostat svou slovanskou část Čechovy karavany k Baltickému moři a povedlo se mu to. Nechal svého mistra Čecha a jeho kamarády pojídat strdí, zapíjet jej mlékem a sám odtáhl na sever. Jelikož nenarazil na žádný vršek, tak dorazil až do Sopot… Ale proč bych o tom psal. Je to historie národa, který nám nesahá ani po kotníky!

Jen my Češi víme, že co je slovanské, co je východoevropské, co je jen trochu Ruské a co jen trochu zavání azbukou, je špatné a tím pádem… Co je slovanské, to je špatné! Přeji hezký večer.

 

 

Autor: Pavel Nitka | středa 3.7.2013 21:57 | karma článku: 13,26 | přečteno: 575x
  • Další články autora

Pavel Nitka

Není klaun jako klaun, aneb Jak jsem přišel ke strachu z klaunů

Psal se rok 1977 a v našem městečku zakotvil malý cirkus. Bohužel pro mně... Netušil jsem, že ve mně propukne coulrofobie.

20.4.2024 v 21:05 | Karma: 12,85 | Přečteno: 336x | Diskuse| Ostatní

Pavel Nitka

Jaký to je milý dědeček aneb Stářím moudrost nezískáš...

Vždyť určitě celý život pracoval, staral se o své blízké, jedl jen kvalitní potraviny a nikdy na veřejnosti nemluvil sprostě. Dokonce i mouchám vyrobil ve své dílně krmítko...

18.3.2024 v 19:20 | Karma: 14,40 | Přečteno: 614x | Diskuse| Ostatní

Pavel Nitka

Jak jsem potkal samomluvce

A nejen já, určitě jste ho potkali i vy. Sedí sám někde na zastávce a mluví. A někdy i trochu křičí...

18.11.2023 v 17:39 | Karma: 15,13 | Přečteno: 384x | Diskuse| Společnost

Pavel Nitka

Já bych ty roušky zavedl navždy!

A když už, tak absolutně pro všechny, kojence nevyjímaje. Ať si na to ti človíčci zvykají pěkně ze startu...

11.12.2021 v 16:30 | Karma: 24,84 | Přečteno: 777x | Diskuse| Ostatní

Pavel Nitka

K čemu ti lidé vůbec jsou aneb Do fabriky s nimi...

Senátoři škodí, poslanci se perou, novináři lžou, učitelé se válejí doma a meteorologové nám v lednu oznamují, že je zima. A to všechno za naše daně! To se musí změnit...

22.1.2021 v 17:30 | Karma: 30,30 | Přečteno: 1192x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Převrat v britské politice? Nacionalisté v průzkumech poráží vládní stranu

16. června 2024

Premium Do britských parlamentních voleb zbývají ani ne tři týdny a vypadá to na velký propadák vládních...

Past na mobil v ruce. Chorvatské radary řidiče vyfotí a rovnou mu pošlou pokutu

16. června 2024

Premium Řidiči cestující v létě na dovolenou do Chorvatska mohou být nemile překvapeni, když jim do Česka...

Čokoládová holčička osladila život v SSSR. Boj o svou tvář ale prohrála

16. června 2024

Seriál Kdo by neznal Aljonku. Nejslavnější ruská čokoláda je na trhu už téměř šedesát let a její věhlas...

Do konce měsíce výrazně zúžíme tým, slíbil Bartoš po volebním debaklu Pirátů

15. června 2024  14:30,  aktualizováno  22:39

Reformy vnitřního fungování a kampaní Pirátské strany je třeba provést do konce příštího měsíce....