Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Panslavismus byl pokazde vyhodnocen jako nemozna utopie a ja se milerad prihlasim k tomu, ze ackoliv Cech, tak slovanskeho mam v sobe jen malo. Dnes se daji udelat testy, kde to muzete snadno zjistit a dle vyzkumu myslim z roku 2005 maji Cesi jen mizive mnozstvi slovanskych genu. Inu byt krizovatkou Evropy sebou prinasi genetickou rozmanitost a proto jsme tedy "lepsi" nez Vami jmenovane slovanske staty (ackoliv Slovensko osobne povazuji za madarske uzemi obyvane slovanskou mensinou, Horni Uhry). A co se tyce Ruska, tak rusove nenavidi kazdeho bez vyjimky, nemaji radi Polsko z historickeho duvodu, nemaji radi Cechy protoze se pry na ne divame skrz prsty. Ono neni vsechno cernobile a chce to take zjistit jak ostatni vnimaji nas, ale je to blog, takze nikdo nebude hledat objektivitu [>-]

0 0
možnosti
JC

Pamatuji se na ty výsledky: 51 % slovanské, 10 % německé, zbytek všeliká směska ponejvíce ze středomoří (od Španělska po Řecko).

Takže slovanství v nás převládá.

0 0
možnosti

Se slovanstvím se to má asi jako s indoevropanstvím. Předpokládám, že jste také pyšný na vědecké úspěchy Íránu a držíte palce třeba Indii... Naši předkové určitě byli Slované a zdědili jsme po nich svůj jazyk, ale to určitě neznamená, že jsme jenom Slované a měli bychom cítit sounáležitost s jinými lidmi slovanského jazyka. Záleží totiž také na historii toho kterého národa. My jsme spjati se střední Evropou, a to tak, že geneticky nejsme odlišitelní od Němce (prostě se to tu míchalo). Odpor proti Polákům je absurdní - i když mají vlastní historii včetně toho, že kdysi měli říši konkurující té ruské, pořád jsou spjati se střední Evropou. Kritika Ruska je ovšem oprávněná. My nemáme vůbec žádnou sounáležitost s Rusy. Ti jsou dědici nejlepších tradic orientálních despocií, pozdní Byzantskou říší počínaje a Zlatou hordou konče. Tohle my nemáme, odlišná kultura Rusů se ukázala třeba v době, kdy nás coby svůj vazalský stát po čtyřicet let ovládali. Nic dobrého od Rusů pro nás nevzešlo.

2 0
možnosti
JC

Němci nejsou nic homogenního.

Sice jsou sami zpoloviny Slovany, ale mezi jednotlivými "německými kmeny" jsou mimořádně velké rozdíly: v jazyku, vzhledu, temperamentu...i kultuře.

0 0
možnosti
TT

Pěkné článek. Trochu zádumčivé, ale veselé. Ovšem budiž mně vzhledem k tématu povolena trocha té jazykové čistoty: Jedli strdí, zapíjeli JE mlékem. On už sice tvar "jej" povolen je, ale asi pro takovou jazykovou úroveň, pro kterou je dnes ve schvalovacím procesu tvar "my bysme". Ale rozhodně nechcu vůbec répat... :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Milý Tatíčku... A jakým jazykem jste právě roznesl na kopytech ten můj jazyk? Já napsal blbost a Vy jste ji další blbosti zničil;.)

0 0
možnosti
PV

Ono s tím slovanstvím je to kapánek jinak, ale čert to vem, však píšete ironii. Tihle chytrolíni, kteří na všem, co se týká slovanství, vidí satana-kelta-germána-poutníkapoindii, by se docela divili, jak jsme s nimi spojeni pevnými pouty už od dob Velesa. Ale mám taky lehkou nadsázku, která, když se nad ní zamyslíme, je docela zajímavá. Prý Čecha nebo Moravana zcela bezpečně poznáme podle jednoho znamení - totiž vášně pro houbaření. V jiném etniku se tohle v takové míře nevyskytuje.

2 0
možnosti
Foto

Jsem rád, že jste tu ironii poznal... Já se tak rozepsal, že sám ve svém textu ironii nerozeznám! A přitom jsem ji tam tak moc tlačil. Ale k tomu houbaření. Máte pravdu, my v našich zeměpisných šířkách i délkách opravdu vynikáme houbařením. Poláci, Němci ani Rakušáci to nedělají, jen my a Slováci chodíme do lesů a sbíráme plodnice hub, které by jiný národ ani nepozřel. Oni polykají mořské brouky a my... My jíme houby.

0 0
možnosti
MR

my jsme asi tak slovane jako ti Rusove, oni jsou puvodem Vikingove, a pak se na ne nalepilo vsemozne. Totez Cesi, nejdriv germani a keltove, pak privandrovali slovane, a pak se to jeste krasne promichalo, primichalo a primichava. Zkratka jako jinde. A Rusko nas nepritel, a nepritel Polska je, zrovna jako drive Nemecko. S tim se neda nic delat, jeste stesti ze naopak od Polska jsme v kotline horama obklopene, tak nas tak historie tak neposramotila jako Polaky.

1 0
možnosti