Kardinálové volí, až se ze Sixtinské kaple kouří....

Vlastně se, díky kvalitní renesanční izolaci, kouří jen z komína.. A svět čeká na bílý kouř..

Média z celého světa ve Vatikánu rozbila své hlavní stany a předhánějí se v tom, kdo přinese zaručenější správu o nové hlavě katolické církve. A všichni čekají na nového římského biskupa, který se stane Kristovým náměstkem v tomto slzavém údolí...
A když se o to zajímají média, tak se o to zajímají i lidé... A že jich na světě je! A lidé to jsou i diskutéři, kteří o tom samozřejmě musí taky něco napsat. A tady se to začíná dělit... Najde se pár lidí, které to prý nezajímá, ale dají k dobru nějaký ten vtípek. Někdy dobrý, někdy špatný a někdy nechutný, ale to jim stačí a dál se neukazují. Potom se najdou lidé, které to zajímá a někdy i napíšou něco k věci, ale jsou okamžitě umravněni tou třetí skupinou.
Ta třetí skupina sice tvrdí, že je volba vedoucího nějakého zájmového sdružení nezajímá, ale přesto se musí ozvat a píšou nenávistně příspěvky a operují fakty o kterých nic nevědí, ale chovají se jako by je přednášeli na nějaké fakultě... Vůbec nedělají rozdíl mezi vírou a církví, vidí na všem duchovním jen to špatné a za jejich materialismus by se nestyděl ani Zdeněk Nejedlý.
Ale proč vlastně ne? Vždyť ta nenávist je vlastně ten opak víry... Já nejsem praktikující katolík a moc dobře vím, co církev v minulosti udělale zlého. A taky vím, proč tomu tak bylo! Vždyť doba tomu nahrávala a krást a loupit ve jménu dobra se tak krásně omlouvalo. Když jsem si poprvé přečetl Kaplického Kladivo na čarodějnice, tak jsem se zhrozil a dokonce jsem si řekl, že do kostela už nikdy nevstoupím.. Ale co by na to řekla nejznámější oběť řádění šíleného inkvizitora Bobliga, děkan Lautner? Vžyť to byl katolický farář a myslím si, že se své víry nevzdal ani na hranici...
Na světě je více než miliarda katolíků a několik set tisíc praktikujících katolíků. Takže pokud si někdo myslí, že volba papeže nikoho nezajímá, je na obrovském omylu! Tady se jedná o volební akt, který hýbe světem a pár internetových plivačů to určitě nezmění! A pokud někdo napíše, že se v Sixtinské kapli sešlo 115 pedofilních homosexuálů je ubožák:.
Přeji si, ať se kardinálům volba podaří a Římskokatolická církev si díky novému pontifikovi uvědomí, že žijeme v jedenadvacátém století! Vždyť nic jiného si od ní nemůžeme přát... Přeji hezký večer.

 

PS. Je necelá hodina po zveřejnění článku a už to kouří bíle... Habemus papam!

Autor: Pavel Nitka | středa 13.3.2013 18:25 | karma článku: 9,13 | přečteno: 377x