Děkovačka propuštěných obětí aneb Kde je červený koberec?

Byl pozdní večer, červenec ještě ani neukrojil polovinu času, který mu byl kalendářem určen, a oka kamer všech televizí koukají na brány vazebních věznic.      

A aby na to ty kamery nekoukaly, když se bránou tohoto zařízení (které je momentálně určeno k tomu, aby zničilo i ten poslední záchvěv osobnosti těch lidí, kteří se tam dostali) opustí hrdinové…

A už je to tady. Bývalý premiér a jeho dvorní našeptávač (vlastně ten co premiéra řídil) to nečekali a tak nestihli koupit červený koberec, po kterém by ty oběti protidemokratického spiknutí ze svého očistce odešli.

A tak nám museli ti kluci dát za vděk i obyčejnému chodníku a museli si tu svou děkovačku užít i bez ohňostroje. Ale přesto si to užili.

Všude byly kamery, všude byly mikrofony a všude byli novináři, kteří by oželeli i vlastní dovolenou, jen aby mohli ty trafikanty (kteří zrušili letošní okurkovou sezónu) vyzpovídat.

Vyšlo to, postvazební kluci opravdu začali děkovat, jako by dostali nějakou cenu a… A byli rádi, že jsou venku.

Jenže tím ta podobnost, s nějakým tím americkým Oskarem končí a začínají vládnout ti, kteří si myslí to, že tuto cenu udělili oni. Ti, kteří si myslí, že mají na řízení tohoto státu patent a propuštění těch tří (několik dnů zadržovaných) exposlanců, jim dává mandát k tomu, aby mohli svou aroganci vůči ostatním lidem ještě navýšit.

Oni totiž netuší to, že existují i lidé, kterým je jejich počínání nepříjemné, a přitom to nejsou členové opoziční strany. Nevědí to, že se v této republice najde dost lidí, kteří určitě nepůjdou k vazební věznici vítat pana Tluhoře a bojovat za odvolání nějakého vysokého právníka, který jen dělal svou práci a při tom šlápl na kuří oko nějakým nadlidem.

Jenže ti nadlidé se konečně ukázali. Vůbec se nestydí za to, že je jim nějaká budoucnost státu ukradená a bojují jen o svou moc, o kterou právě přišli. A mimochodem, jsou v tom občas i dost směšní…

Vypadá to tak, že v této zemi „funguje“ politika koalice, která se odvolává na většinu stojedničky v parlamentu a sama ta stojedničková koalice nevidí to, že je lidem tak nějak u …

Ale oni na to přijdou. Národ sice nepůjde do ulic, na to je docela pohodlný, ale při příštích volbách jim to snad ukáže. Vždyť to nemůže být normální, abychom zase volili ty tajtrlíky, kteří z nás budou v příštích čtyřech letech zase dělat blbce. Přeji hezký večer.

Autor: Pavel Nitka | čtvrtek 18.7.2013 21:03 | karma článku: 29,32 | přečteno: 888x