Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vládne nám levice, proč nevolit tu opravdovou..

Většině národa je to jedno ale komentátoři doma i v zahraničí vyjadřují zděšení nad faktickým vítězstvím komunistů v krajských volbách. Ale nestalo se nic neočekávaného, lidé totiž volili stejně jako dříve socialisticko-komunistickou levici, tentokrát ale jen tu nemaskovanou.

Tzv. pravicoví komentátoři tvrdí, že voliči potrestali vládnoucí garnituru za nepopulární kroky. To je pravda. Je ovšem nutno říci, že nepopulární kroky byly silně levicového zaměření. Zvedání daní je všude na světě symbol levicové politiky, stejně tak omezování svobody podnikání (např. stíháním tzv. švarz systému) či prostě jenom frenetickou snahou kontrolovat i ten zbytek svobodného prostoru v politice i veřejném životě (dosazováním kamarádíčků na místa od police po kulturu). Nejhorším přečinem současné vládnoucí skupiny ale je úporná snaho udržet současný ekonomický model oligarchicko-mafiánského korporativního socialismu. Tento systém, ne náhodou podobný modelu reálného socialismu pozdních 80. let, kdy v zásadě prosperují pouze firmy napojené na politické struktury, kompletně zdeformoval ekonomický prostor země a učinil ji nekonkurenceschopnou v širším měřítku.

Došlo k naprostému odtržení politického programu od reálných kroků. Ne omylem toto vidí jako hlavní problém prezident Klaus, ať už si o něm myslíme cokoliv, má bohužel pravdu. Strany, které deklarují sami sebe jako pravicové, tedy zejména ODS a TOP09, mají pravicovou pouze rétoriku, praktické kroky odpovídají někde levé straně sociální demokracie až komunistickému programu. Je to způsobeno nejen tím, že tyto strany jsou zcela v moci korporátních struktur ale i tím, že se samy zbavily jakéhokoliv alespoň trochu ekonomicky uvažujícího představitele. U ODS byl poslední schopný ekonom Tlustý, TOP09 nikdy nikoho takového ani neměla, většina jejich představitelů žila ze státního rozpočtu a jediný mentální výtvor TOP09 je Kalouskova verze korporátního socialismu. Navíc současná vláda přesunula veškeré náklady finanční krize na bedra střední třídy, což je ale právě voličská základna pravice.  

Proč by tedy někdo volil v současnosti vládnoucí levicové seskupení, když může volit levici autentickou (tedy dle názvu)?  To je dle mne hlavní důsledek současného stavu. Tento proces je možná nevratný, současné struktury stran ODS a TOP09 jednak nedovolí příchod ekonomicko-manažersky schopných osobností do vedení a jednak tam není již kde brát. To je vidět i na faktu, že obě tzv. pravicové strany čelí i ztrátě podpory hlavních podnikatelských skupin v ČR, neboť totální diletantismus ohrožuje už i podnikání těchto osob. Velké osobnosti českého businessu operující signifikantními prostředky se již dokonce přímo staví proti současné škodící vládě, viz seskupení podnikatelů kolem Janečka či aktivita miliardáře Babiše.

Můžeme čekat na postupný rozpad pravicové politické sféry a totální vítězství levice v příštích parlamentních volbách. Nic jiného zřejmě pravicovou část spektra k sebereflexi nedonutí. Bohužel to postihne všechny. Paradoxně možná poslední záchranu pro ČR zůstane dnes proklínaná EU. Bez členství v EU by tady totiž byly dveře pro nástup komunismu starého typu zcela otevřeny.

Naděje by ale byla vytvoření nového koaličního subjektu na bázi zkušeností opravdových podnikatelů (tedy ne těch, kteří podnikali díky politickým kamarádům), který by prosazoval liberální ekonomickou politiku s prvky přímé demokracie.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Neuman | pondělí 15.10.2012 14:16 | karma článku: 42,73 | přečteno: 7123x
  • Další články autora

Jan Neuman

Jak Západ ovládl svět a proč je nyní v krizi

Mnoho současných politiků, a především filozofů se domnívá, že Západ – tedy země tzv. euroatlantického kulturního okruhu (což můžeme zhruba upřesnit na státy Evropské Unie, Velkou Británii a státy USA a Kanady) jsou v krizi.

14.3.2023 v 19:32 | Karma: 18,90 | Přečteno: 627x | Diskuse| Ekonomika

Jan Neuman

Jak netradiční spiknutí megakorporací a levice zmanipulovalo US prezidentské volby

Historie je plná zajímavých příběhů kdy často pachatelé v naivitě prozradí, jak zločin plánovali a připravovali. Podobný ale bohužel aktuální a autentický příběh přinesl americký časopis Time.

12.2.2021 v 18:42 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1231x | Diskuse| Politika

Jan Neuman

Jak mainstreamová média podléhají stejným dezinformacím jako amatéři aneb proč jim nevěřit

Již jsme slyšeli mnoho o filtrovaných bublinách na sociálních sítích, o místech, kde se setkávají lidé stejných názorů a kde se šíří dezinformace, omezuje se opoziční či jiný názor a kde se jinak spořádaní občané radikalizují.

17.12.2018 v 11:13 | Karma: 26,34 | Přečteno: 1356x | Diskuse| Média

Jan Neuman

Cenzura sociálních sítí – ochrana demokracie či cesta k totalitě?

Mnozí z vás se setkali v poslední době s mizejícími účty lidí na sociálních sítí, některým byl účet zablokován či zrušen bez vysvětlení či za marginální prohřešky.

30.7.2018 v 14:38 | Karma: 28,45 | Přečteno: 710x | Diskuse| Společnost

Jan Neuman

Nastal počátek konce NATO?

Člen NATO vyzbrojen nejmodernější výzbrojí za pomoci islámských milicí které jsou známé použitím bojových plynů proti civilistům útočí na spojence NATO v boji proti islámskému státu v agresi proti suverénnímu státu ...

21.1.2018 v 14:23 | Karma: 34,95 | Přečteno: 1348x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Norsko, Španělsko a Irsko uznají Palestinu. Terorismus se vyplácí, reaguje Izrael

22. května 2024  9:47,  aktualizováno  14:36

Norsko, Irsko a Španělsko formálně uznají Palestinu jako stát. Bez uznání palestinského státu...

Vlaky čím dál častěji narážejí do kamení na kolejích. Na vině je výzva na TikToku

22. května 2024  14:30

Premium Jen o vlásek unikli neštěstí v dubnu cestující na trati mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Na...

Vychytávka jako z Jamese Bonda. Řidič za jízdy měnil na autě poznávací značky

22. května 2024  14:23

Pražští policisté si na začátku května všimli vozu, které nemělo odpovídající poznávací značku a...

Češka pašovala drogy z Rumunska v podprsence, celníkům v Praze neunikla

22. května 2024  14:15

Ve spodním prádle se pokusila propašovat 170 gramů drogy metamfetamin žena, kterou počátkem května...

  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2463x
Rád hledím do dáli ale někdy kvůli tomu nevidím krásu blízko sebe. Mám rád volnost za kormidlem či na lyžích, ale zároveň se cítím být silně vázán na rodnou půdu. A hlavně naivně a marně doufám, že rozum vyhraje nad hloupostí (alespoň tedy někdy).

hit counter

Seznam rubrik