Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VT

vatty

18. 10. 2012 13:06
Moc hezký článek.

Jen bych ještě otázku "Proč by tedy někdo volil v současnosti vládnoucí levicové seskupení, když může volit levici autentickou (tedy dle názvu)?" doplnil  " nebo proč jít vůbec volit?" Já bych to socanům (komančům už vůbec ne) nehodil nikdy, ale pro  " úpornou snahu udržet současný ekonomický model oligarchicko-mafiánského korporativního socialismu" (to jste vystihl, to se mi líbíR^) už ani těm vládním  pravicovým stranám, které jsem vždycky volil.

0 0
možnosti
Z

zitrasenebudetancitivsude

17. 10. 2012 0:00
Hergot to je "fesanda" ta jak drzi ten napis

To je nejaka nova Anna Proletarka ze? Ptate se proc nevolit tu "opravdovou" levici ? Protoze by to byl pred svetem dalsi svejkovsky paradox az by si TA kdysi pred valkou jedina demokracie uprostred Evropy "vycinkala" z5 vladu tech ktere tak dojemne a emocialne pred vice jak 20 lety vycinkala !:-)) A nebude tem "opravdovym" komunistum vadit ze jsou v NATO a odkazani na zapadni kapitalisticke trhy, kdyz zatim neni "nova SSSR" na obzoru a Putinovo Rusko tam ma zatim vetsi bordel nezli CR a USA dohromady.?! Jak to ze lide kteri byli vychovani tou komunistickosocialistickou moralkou kteri jsou v CR u moci , se po sametu chovaji hure( pokud jde o zlodejny) nezli ti zapadni kapitaliste , a kde je jistota ze ta "opravdova" levice na rozdil od te "prekabatovane" bude lepsi ?. On je kazdej velky charakter dokud "chodi pesky ".

1 0
možnosti
J

jardahol

16. 10. 2012 22:27
Mafiánský socialismus - kdo to tak definoval ??,

Nejhorším přečinem současné vládnoucí skupiny  je úporná snaho udržet současný ekonomický model oligarchicko-mafiánského korporativního socialismu. Není to náhodou kapitalismus???

0 0
možnosti
JN

j.neuman

17. 10. 2012 9:50
Re: Mafiánský socialismus - kdo to tak definoval ??,

Tak tento systém naplňuje znaky korporativního socialismu plus mafiánské praktiky. Kapitalismus, pokud vyjdeme z definice, znamená kumulaci kapitálu s účelem dalšího zhodnocování zisku. U nás to ale tak není, kapitál vzniklý zlodějnou je přesunut do soukromých rukou a spotřebováván bez dalšího zhodnocení. Všimněte si, že většina firem napojených na politické struktury po ukončení politického života majitele většinou krachuje, neboť ti lidé prostředky zhodnocovat neumí - nejsou to kapitalisté. dochází tak ke dvojí škodě, jednak samozřejmě prostředky státu jsou rozkradeny a jednak jsou vyjmuty z peněžního objemu a odčerpávány z ekonomiky a tím je snižována výkonost celé země. Navíc díky korupci omezují možnost rozvoje těch firem, které mají schopné vedení či majitele. Druhý výrazný znak je, že příjmy jsou vyšší ve státním sektoru a nikoliv v sektoru soukromém

Podobný systém například měla nacistická 3.tí říše, kde prosperovaly pouze firmy, které podporovaly národně-socialistickou stranu.

0 0
možnosti
R

Rothschild

16. 10. 2012 13:37
Souhlas,

až na tu EU, což je prakticky nová verze RVHP, a Janečkovi a Babišovi bych nedůvěřovat, ti právě na tomto korporátním socialismu zbohatli......, jinak R^

0 0
možnosti
JN

j.neuman

16. 10. 2012 14:54
Re: Souhlas,

V západní Evropě jsem strávil dost času. Ano, je tam hodně levice a socialismu ale ten EU socialismus je zatraceně napravo od našeho rádoby kapitalismu.

0 0
možnosti
MP

MirosPikos

16. 10. 2012 10:50
Otázka na autora

Pane Neumane, jaký je váš názor na pány Babiše a Janečka? Děkuji, hezký den

0 0
možnosti
JN

j.neuman

16. 10. 2012 14:52
Re: Otázka na autora

Zatím nemám dostatek informací. Oba mají pro mně podezřelý základ kariéry v osobě otce agenta československé komunistické tajné služby. To samozřejmě samo o sobě nic neznamená, děti za rodiče nemůžou a často dělají naprostý opak, je to spíše morální problém. Je známo, že děti například chartistů mezi většími podnikateli vůbec nejsou.

Babiš je dle mně dnes už klasický velkopodnikatel ale u Janečka mně něco nesedí, jeho otec je stále činný v jeho firmách a navíc mně jeho aktivity zatím přijdou jako velké a velmi dobře dělané PR.

Ale posuzuji lidi dle toho co udělali, takže uvidíme, každopádně jakákoliv aktivita která vede k obnově liberálního systému je vítána.

0 0
možnosti
JH

jolen

16. 10. 2012 9:21
souhlas

dobře napsáno, karma R^

0 0
možnosti
M

mim7

16. 10. 2012 7:45
výstižné

A naprosto stejné diletanství jako tzv. pravicoví politici předvádějí i tzv. pravicoví novináři. Výstižné a pravdivé popsání situace je zde na blogu, ne v jejich zcestných komentářích.

2 0
možnosti
KV

Jáosobně

15. 10. 2012 21:49
Dlohodobá koncepce

Mně by bylo jedno jestli tomu vládne komunista, nebo traktorista, hlavně ať se vše dělá dlouhodobě koncepčně a nepuštějte tam nýmandy, ty jen dojí , ale krmit nechtějí.To se chce po nás...!!

0 0
možnosti
H

honys

15. 10. 2012 18:07
Blahopřeji.

Velmi přesně popsaná současná politická situace v ČR.

Tvrzení diskutujícího "Vimra", že EU tvoří nový komunismus je stejná nekvalifikovaná hloupost jako tvrzení, že americká demokratická strana jsou socialisté. Přitom ani nejpravicovější strana u nás nesahá v pravicovosti demokratům v USA ani pod kotníky.

3 0
možnosti
JV

vimr

15. 10. 2012 18:20
Re: Blahopřeji.

K tomu jaká je dem. strana v USA se nevyjadřuji, takže ta úvaha je v kontextu nesmyslná. Jinak přeji všem naivním žabičkám, ať se jim ta voda, ve které sedí,  dál pěkně ohřívá.

0 0
možnosti
JB

marx

15. 10. 2012 18:03
Nevidím

žáden důvod na plakani. Kde byli celých 22 roků  ,proč neplakali když nám od roku 1989 vládnou převlečeni komuniste.Je to smešne a předpokládam , že je to jen vymysl svědomitých a důsledně  pracujících novinářů. Proč neplakali , když byly komunisti ve  francouzké vládě. [>-]

1 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2463x
Rád hledím do dáli ale někdy kvůli tomu nevidím krásu blízko sebe. Mám rád volnost za kormidlem či na lyžích, ale zároveň se cítím být silně vázán na rodnou půdu. A hlavně naivně a marně doufám, že rozum vyhraje nad hloupostí (alespoň tedy někdy).

hit counter

Seznam rubrik