Západní imperialismus a propaganda - díl 1.

V dnešním světě je obtížné vyznat se v médiích. Každý stát hájí vlastní zájmy, ale jen některé tak mohou činit svobodně. Vezměme si za příklad Rusko a USA. USA se svobodně rozhodovat mohou, ale Rusko ? To je nějaká spravedlnost ?

Po revolučním roce 1989 a po pádu Železné opony a rozpadu Sovětské svazu NATO začalo prohlašovat, že je vítězem Studené války. Varšavský pakt zanikl, ale NATO ? NATO nejenže nezaniklo, ale dokonce začalo svoji nenávistnou zápaďáckou ideologii rozšiřovat i mimo Evropu, k jejíž obraně bylo původně určeno. A to tak, že své hranice dokonce v pobaltí "opřelo" o Rusko. A dnes se spousta lidí diví, že ruská reakce je taková jaká je. Ale ruku na srdce, je čemu se divit ?

Loni a letos pomohla EU a USA ukrajinské opozici provést na Ukrajině nelegální převrat. Byla svržena zákonně zvolená vláda a prezident Janukovyč byl nucen za pomoci ruských přátel utéci z vlastní země. Západ tvrdil, že lidé přišli na Majdan dobrovolně, protože už měli dost své vlády. Samé lži. Možná se tam pár takových objevilo, tomu nikdy nezabráníte, ale z 90% se jednalo o placené agenty Západu, kteří měli být de facto roznětkou nové Studené války mezi USA a mírumilovným Ruskem.

Západní média si rovněž dala tu práci a vytvořila jakési falešné "sídlo" prezidenta Janukovyče, aby lidem vmanipulovala, co si mají o právě svrženém prezidentovi myslet, aby jim ukázala, jak je "okrádal". Naprosto nechutné lhaní až se z toho jednomu muselo dělat zle. Ale lidé přicházeli a uvěřili. Inu, i taková je západní imperialistická propaganda.

Naštěstí to nemalá část obyvatel východní Ukrajiny pochopila, začala organizovat domobranu a začala se proti Západem podporovanému Kyjevu, který je ovládán fašistickými fanatiky, bránit se zbraní v ruce. A další štěstí je, že prezidentem Ruska je člověk, který nechce válku, ale mír. Pan prezident Putin se proto rozhodl ve jménu stability zakročit a separatisty podpořit a to jak finančně, tak i vojensky. Nebál se ani začít s touto podporou ještě během olympiády v Soči, jen aby západním imperialistům zabránil v realizaci jejich záměrů. Dokonce podnikl i tu oběť, že na žádost krymských obyvatel a na základě referenda připojil Krym k Rusku, což je krok nebývale velkorysý. Ostatně, Krym byl odjakživa historickou součástí Ruska.

A protože Západ, tedy EU společně s USA, vojenskou reakci zřejmě nečekali nebo ji aspoň neočekávali tak prudkou, je logické, že to šéfy západních imperialistických mocností rozčílilo k nepříčetnosti. Proto tu máme sankce. Ale copak sankce něco zmohou ? Rusko je velká země a nadto posílá do Evropy ropu a zemní plyn. Aby se Rusko zhroutilo, musela by být Evropa energeticky soběstačná a přestat z Ruska ropu a zemní plyn odebírat. To teprve by asi Rusku způsobilo značné finanční a ekonomické škody a to v horizontu několika měsíců a velice pravděpodobně by to ohrozilo i vládu prezidenta Putina. Je třeba si totiž uvědomit, že Rusko na těchhle komoditách vydělává značné částky. Imperialistická Evropa je ale příliš pohodlná, shnilá a zkorumpovaná na to, aby si tyto komodity zajistila odjinud než jen z Ruska. Tudíž EU teď začíná doplácet na svou pýchu a současně se začíná stávat obětí zahraničně-politických hrátek USA.

Vcelku se dá říct, že nebýt prezidenta Putina, rozpínavost nafoukaného imperialistického Západu by dosáhla obřích rozměrů a začala by ohrožovat světovou stabilitu vůbec. V tomto světle se jeví Putinova slova o tom, že rozpad Sovětského Svazu byl jednou z nejhorších tragédií 20.století, mnohem racionálnější.

A my Češi můžeme děkovat, že tu máme takové osobnosti jako Miloš Zeman nebo Václav Klaus, kteří jsou schopni se při své svobodomyslnosti postavit západním lživým ideologiím a říkat pravdu.

Teprve teď konečně zvítězí pravda a láska nad lží a nenávistí, pane Havle!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Netopil | neděle 26.10.2014 9:12 | karma článku: 18,61 | přečteno: 791x
  • Další články autora

Jan Netopil

Mnichov 1938 vs. Minsk 2015

14.2.2015 v 13:31 | Karma: 20,60

Jan Netopil

Na prahu III.sv.v. ...

5.2.2015 v 19:21 | Karma: 17,44