Vedení ČT ven !!!

Nemůžu než reagovat na absolutní neprofesionalitu nebo amatérismus nebo hloupost nebo záměr nebo neschopnost nebo jakoukoliv kombinaci výše uvedeného, co se konání vedení ČT týče.

Včera celý den probíhalo jednání PS o vyslovení důvěry vládě. Bezesporu důležitá záležitost. V ten samý čas začala na Ukrajině "naostro" občanská válka, když vláda poslala na svoje občany ozbrojené síly. Je vcelku úplně jedno, kdo na čí straně stojí. Armáda a ozbrojené složky se ale proti vlastním lidem v civilizované zemi neposílají. A země, ve které se toto děje, je navíc součástí Evropy. Nedokážu pochopit, jak členové vedení vysílání ČT24 mohli ponechat v přímém přenosu kecání ve sněmovně a na dění na Ukrajině se vykašlat.

Někdo možná řekne, že je to od nás daleko a že ho to nezajímá. Že důvěra NAŠÍ vládě je pro něho důležitější. Důležitá jistě je. Ale... Jak to dopadne, bylo dopředu téměř jisté. A že tam většina vystupujících vystoupí jenom kvůli televizním kamerám, to je stará známá pravda, kterou netřeba opakovat.

Pro mě, a jak jsem si všiml i pro nemálo mých spoluobčanů, ale byl tento postup naprostým selháním ČT. Když vedení evropské země střílí na vlastní lidi, je to něco, co by mělo mít prioritu před jakoukoliv důvěrou jakékoliv vlády. (Nemluvě o tom, že ty kecy ze sněmovny kecy jsou stejně pouze volební rétorika a nic víc.)

Protože mě tento postup vadil, napsal jsem připomínku na fb ČT, protože mě zajímala reakce. Nebo přesněji řečeno, míra stupidity reakce. Stupidní ta reakce vskutku byla a ne málo. Zhruba v 18:30 mi bylo řečeno přesně toto:

"Jene, dění na Ukrajině bude mít prostor jak v Událostech, tak se mu chceme věnovat i v Událostech komentářích po 22h. Promiňte, ale dnes má zatím přednost domácí politické dění. Pokud se situace na Ukrajině vyhrotí, budeme samozřejmě reagovat - už připravujeme různé varianty vysílání, takže o "lenosti" to opravdu není."

"Pokud se situace na Ukrajině vyhrotí, budeme samozřejmě reagovat" - ČT má diváky zřejmě za úplné idioty. Nevím, jak víc by se situace měla vyostřit, aby za program vysílání ČT24 zodpovědné osoby změnily názor. Možná, kdyby v Kyjevu vybouchla atomová puma, pak by možná usoudili něco ve smyslu "Nedáme to tam ? Mluví sice Stanjura, ale atomovka...".

Samozřejmě, jsme různí a můžeme mít různé názory na to, co má a nemá prioritu. Osobně jsem ale přesvědčen, že je situace téměř jednoznačná. Kdyby se toto dělo u nás, taky by nám vadilo, kdyby ostatní řekli, že je to nezajímá. A tady byla situace, že zde evidentně byli lidé, které by informace zajímali, ale veřejnoprávní ČT odmítla plnit svou roli a plnohodnotné informace dodat. Ona se samozřejmě bude zase stupidně vymlouvat na vládu a také na to, že doplňující informace probíhaly v infoliště na obrazovce a kdesicosi. Tomu ale já neříkám zpravodajství. Tomu já říkám buď záměr neinformovat v maximálním možné rozsahu nebo totální nekompetentnost.

A rovněž nepochybuji, že někteří z vás čtenářů namítnou něco jako "No bože, a co by se jako změnilo, kdyby to vysílali ? Myslíte si snad, pane Netopile, že by to mělo na dění na Ukrajině vliv ?" Ne, samozřejmě, že na dění na Ukrajině by to bezprostřední vliv nemělo. Ale být dobře informován je základem všeho svobodného světa pro budoucí správné rozhodování se. Toho světa, ve kterém chceme žít a v takovém případě nesmíme cenzurovat, ať už jakýmkoliv způsobem, žádné informace. A cenzura, to není pouze cenzura jak ji známe z komunismu. Je to i účelové informování, zkreslené informování, dezinformování atd. Zkrátka fakta jsou jen jedna a každý, kdo jimi jakkoliv manipuluje, provádí cenzuru. Jak si každý z nás tato fakta potom bude interpretovat, to už je věc jiná. Základem je ale plná informovanost.

Nepochybuji, že jsou v ČT i profesionálové, kteří nejsou všehoschopní, ale schopní. Ti by se ale měli ozvat, protože jinak budou za kretény spolu se svými všehoschopnými kolegy a naštvanost lidí vůči ČT roste ze dne na den. A to je škoda, protože v ČT schopní lidé jsou. To ví, každý kdo se trochu zajímá o dění kolem sebe.

ČT je již delší dobu řízena velmi pochybným způsobem. Osobně se např. domnívám, že tam podezřelým způsobem mizí peníze. Rovněž kvalita zpravodajství hlavní zpravodajské relace je mizerná. A i řízení celé instituce je zřejmě v zákulisí ovlivňováno velmi pochybnými zájmovými skupinami. To je ovšem pouze můj osobní názor. Zjistit skutečný stav věcí, na to máme orgány placené z našich daní.

A proto říkám : VEDENÍ ČT VEN !!!

Autor: Jan Netopil | středa 19.2.2014 7:01 | karma článku: 20,39 | přečteno: 1197x
  • Další články autora

Jan Netopil

Mnichov 1938 vs. Minsk 2015

14.2.2015 v 13:31 | Karma: 20,60

Jan Netopil

Na prahu III.sv.v. ...

5.2.2015 v 19:21 | Karma: 17,44