Podraz hnutí ANO na voličích aneb K čemu slouží Rekonstrukce státu

Rekonstrukce státu je v mých očích velmi užitečná aktivita a sám osobně jsem vděčen lidem, kteří se rozhodli ji založit a uvést ji v život. A kvalitní služební zákon je jeden z klíčových zákonů, které v této zemi chybí.

Před pár dny se vláda dohodla s opozicí na služebním zákoně. Prý se jedná o kompromis. Dle mého se jedná o totální likvidaci tohoto zákona, protože oním "kompromisem" ztrácí služební zákon téměř jakýkoliv smysl. To, čemu měl zákon zabránit, nebude eliminováno, ale bude to naopak legalizováno.

Opozici v čele s Kalouskem se tak podařilo zničit jeden z mála zákonů, kterým by tato vláda mohla naší zemi prospět. Ano, je to ten Kalousek, o kterém např. pan Babiš ještě donedávna vykřikoval do médií jaký je to neschopný hňup. Dnes pan Babiš jako šéf druhé nejsilnější partaje srazil paty a Kalouskův nápad schválil. Pan Babiš je podvodník jako všichni ostatní. Kdo byl komunistou a estébákem, ten jím taky zůstane. Považuji postoj hnutí ANO za podraz na voličích, po kterém se tomuto hnutí již nedá věřit ani pozdrav.

A Rekonstrukce státu ? Aktivity lidí této iniciativy jsou jistě chvályhodné. Ovšem málo razantní. To, čeho jsem se před volbami obával, se stalo realitou. Politici se touto iniciativou nejprve zaštítili, aby je lidé volili, a teď z toho v podstatě mají srandu, čímž navíc chtějí dokázat jak jsou podobné iniciativy zbytečné. Jak jsem řekl již na začátku, vážím si lidí, kteří touto iniciativou "ztrácejí čas". Způsoby informování veřejnosti a tím i vytváření tlaku na politiky byly ale velmi chabé. Jednou jsem koukal na Hydepark, kde byla zástupkyně Rekonstrukce státu. Zřejmě znalá problematiky, ale neschopná se srozumitelně vyjádřit. A přitom to byla jedna z velmi mála příležitostí prezentovat Rekonstrukci státu ve zkorumpované ČT. Každá, byť sebelepší, myšlenka je k ničemu, neumí-li se prodat nebo - řečeno moderní terminologií - nemá-li dobrý marketing. A Rekonstrukce státu měla a má marketing přímo mizerný. Ať se nám to líbí nebo ne, žijeme v době, kdy velkou moc má dojem vytvářený médii. A i to je jedna z mnoha příčin, proč si může Kalousek zase dělat co chce a ještě se nám ostatním vysmívat.

Autor: Jan Netopil | sobota 9.8.2014 18:07 | karma článku: 15,43 | přečteno: 939x
  • Další články autora

Jan Netopil

Mnichov 1938 vs. Minsk 2015

14.2.2015 v 13:31 | Karma: 20,60

Jan Netopil

Na prahu III.sv.v. ...

5.2.2015 v 19:21 | Karma: 17,44