Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Neokomunistické Česko

Nebuďme srabi a konečně si to přiznejme. Díky našim zkorumpovaným politikům, české připosranosti a práci východních zpravodajských služeb se pomalu ale jistě řadíme k těm zemím nejen z EU, ale i celé Evropy, které jsou myšlenkově orientovány na Rusko a na Moskvu.

Že máme už dvanáctým rokem za prezidenta gaunera, to jsme si způsobili sami tím, že prvního nám zvolila mafiánská partaj, kterou tu jako stádo tupců volily nepochopitelným způsobem statisíce lidí dvě desítky let. Druhého jsme si zvolili přímo sami.

Nadáváme na vlády, na strany, ale zvolíme si je a sami s tím nic dělat nechceme. Pořád vymýšlíme, jak vylepšit volební systém či ústavní postavení těch či oněch institucí tak, abychom zlepšili fungování našeho státu. Samozřejmě, že vždy je co zlepšovat a naše zákony mají do dokonalosti ještě setsakramentsky daleko. Ale nedochází nám jedno, to podstatné a základní. Dokud se budeme chovat jako "malí čecháčci", jako nesebevědomí a neschopní idioti, kteří mají strach říct nahlas a rozhodně vlastní názor a pevně a neochvějně se za ten názor postavit, a to jak na úrovni komunální, tak parlamentní, tak v celé Evropě, tak ničeho nedosáhneme. Dosáhneme jedině toho, že zůstaneme stále tím stejným manipulovatelným stádem stupidních pitomců, kteří uvěří všemu, co se jim naservíruje buď na jedné nebo na druhé straně. A v Evropě ? Tam nás nikdo nebude brát příliš vážně.

25 let po revoluci tady neexistuje věcná politická diskuse. Že to není pravda ? Že zde každý může říkat svůj názor ? Ano, názor říkat může, ale k ničemu to není, protože se navzájem neposloucháme. Nepřemýšlíme o věcech kolem sebe, nepřemýšlíme o tom, co říká ten druhý čistě proto, že máme nulové sebevědomí a obrovský strach, že by ten druhý mohl mít taky v něčem pravdu a my bychom vypadali jako blbci. Veškeré tzv. politické diskuse nejsou žádné diskuse a nejsou to žádné dialogy. Jsou to jen slepence navzájem se prolínajících stále se opakujících monologů, které spolu nijak nereagují a tudíž nemohou ani přinést nic nového. I proto je bordel v naší zemi stále stejný.

Sametová revoluce byla šance na změnu, nikoliv nutně změna sama o sobě z podstaty. Byla to šance. Spousta věcí se samozřejmě opravdu zlepšila, obchody jsou plné, můžeme cestovat atd. Ale to je pouze ta "lesklá" povrchní stránka věci. Skutečná podstata šance na změnu je svoboda a svoboda není jenom nenechat se zavírat estébáky či možnost jezdit na dovolenou na Mallorcu. Skutečná svoboda je schopnost svobodně myslet, nenechat se ovlivňovat mediálními kampaněmi nebo hloupými arogantními idioty, kteří sebe sama považují za téměř božského původu s prakticky neomylnými myšlenkami, dodržovat sám za sebe zákony, vyžadovat to od druhých a nepovažovat to za hloupé nebo dokonce směšné, být schopen si utvořit vlastní názor a stát si za ním, být připraven převzít zodpovědnost za své činy. Např. taková dodržování rychlosti na silnici. Je to prkotina ? Pro mě ne. Zákony a pravidla se mají dodržovat a chlubit se tím, že něco porušuju, je vrcholem lidské stupidity. Samozřejmě, může se stát, že se zákonem nebudu souhlasit a třeba s ním nebudu souhlasit do tak extrémní míry, že budu ochoten ho porušit. Ale pak pro to musím mít velmi dobrý důvod, za kterým si právě musím stát tak, abych se byl schopen obhájit, to jest převzít zodpovědnost za své činy.

Jak tohle všechno souvisí s Ruskem ? Právě v téhle době to s ním souvisí víc než dřív. Jakou jsme měli radost, když sovětská vojska opouštěla ještě federální Československo. Dnes ruská armáda porcuje své sousední státy a postoj našich politiků k sankcím ? Které jsou podle mě mimochodem málo a nejen, že by EU mělo přijmout velmi tvrdá opatření vůči Rusku, ale společně s NATO by měly jeho členské země podpořit Ukrajinu i dodávkou zbraní. A jaký je tedy postoj našich politiků k té málo tvrdé odpovědi na ruskou agresi ?

Prezident Zeman věří ruskému diktátorskému ministrovi Lavrovovi víc než aliančním spojencům.
Sobotka si myslí, že by se mělo dál jednat.
Babiš chce počítat, kolik nás budou sankce stát.
Klaus se sice přímo nevyjádřil, ale jeho názor si na základě jeho vlastizrádné politiky můžeme velmi lehce domyslet. Zmiňuji ho proto, že byl, bohužel, rovněž prezidentem.
Lidovci a TOP09 nejsou sice zrovna moje kafe, ale ti jediní si v otázce Ukrajiny zachovali zdravý rozum aniž by se nechali ovlivňovat moskevskou propagandou.

A místo, aby naši politici, podobně jako ti polští, prosazovali např. vytvoření základny NATO v Česku, tak to raději odmítají s tím, že Češi by tu nesnesli "cizí vojáky". CIZÍ!!! Vojáky aliančních spojenců považují naši politici za CIZÍ!!! Vrchol absurdity a debility. Jinak to vyjádřit nelze. Takže my jsme v NATO, ale nechceme moc přispívat do rozpočtu, nechceme tu spojenecké vojáky... Chceme jen, aby nás ti CIZÍ vojáci chránili. Myslím, že CIZÍ vojáci by nás jen tak nikdy nechránili. Na to je taková sranda příliš drahá.

Prezident Putin musí být na vrcholu blaha, když vidí imbecilnost politiků v některých zemích (a netýká se to jen nás, ale i třeba Slovenska). Ale ještě věší radost musí mít z toho, že na jeho straně jsou nejen vlády některých členských států EU, resp. NATO, ale že i veřejné mínění v těchto zemích je natolik zdeformované, že ti hlupáci si ani nepamatují, že ta samá armáda, která dnes vyrazila na Ukrajinu, střílela v r.1968 v Praze a v r.1956 v Budapešti. Když jsem říkal, že nás v EU a NATO nebudou brát vážně, proč asi ? Není špatné mít jiný názor, od toho názory jsou. Ale do jakékoliv organizace či klubu se povětšinou vstupuje proto, že s jejich členy chci něco sdílet. Nemám-li co, nemá logiku tam vstupovat, resp. mělo by logiku z takové organizace vystoupit, že ? Tak to udělejme, řeknou si někteří z vás. I to by Putinovi jistě udělalo ohromnou radost.

Takhle totiž nevypadá svobodná země a svobodní občané. Tak vypadá současné NEOKOMUNISTICKÉ ČESKO.

Autor: Jan Netopil | pondělí 8.9.2014 18:46 | karma článku: 26,11 | přečteno: 1400x
  • Další články autora

Jan Netopil

Zbraně pro Ukrajinu a Evropsko-ruská válka

Minsk II nepřinesl nic jiného než čas a prostor, během kterého Rusko doplnilo zbraně, munici a připravilo se na další část války. Minsk II neukázal nic jiného než strach a zbabělost evropských politiků říci natvrdo a přímo, o co ve skutečnosti jde.

16.2.2015 v 20:03 | Karma: 29,75 | Přečteno: 1869x | Politika

Jan Netopil

Mnichov 1938 vs. Minsk 2015

Dvě důležitá jednání ve dvou městech o tom, zda dohodnout nespravedlivý mír nebo zda se zapojit do spravedlivé války. Pro ty, kteří mají rádi drobné zajímavosti, lze např. podotknout, že jména obou měst začínají na "M", že jednání se v obou případech účastnily čtyři představitelé (byť v Minsku jednala Francie a Německo rovněž jménem EU a vlastně i jménem NATO) nebo že jednání se v obou případech účastnili představitelé Francie a Německa, byť za jiných okolností.

14.2.2015 v 13:31 | Karma: 20,60 | Přečteno: 803x | Politika

Jan Netopil

Ruští studenti se omlouvají za napadení Ukrajiny

Jen sdílím odkaz. Tohle video dává světu mnohem více naděje než jakýkoliv kus papíru, který je ochoten podepsat jejich prezident, jenž nemá ve zvyku dodržovat dohody.

13.2.2015 v 15:56 | Karma: 20,54 | Přečteno: 1058x | Politika

Jan Netopil

Šílenec Putin & Český Rubikon svobody

Když jsem loni několikrát na svém blogu zmiňoval, že Putin chce návrat bipolárního světa studené války, restaurovat Sovětský Svaz a obnovit ruskou sféru vlivu ve střední a východní Evropě, byl jsem označován za šílence. Zde je odkaz na to, co ruský prezident čerstvě prohlásil a co se prakticky shoduje s tím, co jsem předpovídal. Říkám to proto, že tak jako tehdy mohly jisté představy vypadat šíleně a nyní se de facto naplňují, tak i dnes mohou zase jiné věci vypadat šíleně a do roka se mohou stát rovněž realitou.

8.2.2015 v 10:25 | Karma: 28,38 | Přečteno: 1180x | Politika

Jan Netopil

Na prahu III.sv.v. ...

Od počátku konfliktu na Ukrajině je zřejmé, že Putin nikomu dobrovolně ustupovat nemíní a že je naopak odhodlán vzít si všechno, co mu svět dovolí si vzít. Princip konfliktu je navlas stejný jako s Hitlerem a jako s každým agresorem, který se urve ze řetězu a umíní si, že začne válkou dobývat svět.

5.2.2015 v 19:21 | Karma: 17,44 | Přečteno: 682x | Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Havaroval vrtulník prezidenta Íránu Raísího, vracel se z Ázerbájdžánu

19. května 2024,  aktualizováno  16:06

Aktualizujeme Íránská státní televize hlásí nehodu vrtulníku při přesunu prezidenta Ebráhíma Raísího a hovoří o...

Změnila se koncepce péče o válečné veterány. Chybí ženský prvek, stěžují si

19. května 2024  15:49

Minulý rok představila ministryně obrany Jana Černochová se šéfem odboru pro válečné veterány a...

Řidič na Lounsku narazil do stromu, ve zničeném vozidle zemřel

19. května 2024  15:25

Náraz do stromu nepřežil v neděli ráno u Staňkovic na Lounsku řidič osobního auta. V autě cestoval...

Policisté při hokeji zakročili proti muži se zbraní, vypadala jako kalašnikov

19. května 2024  15:10

Dlouhou střelnou zbraň nesl v ruce osmnáctiletý mladík, proti němuž v sobotu po poledni zakročili...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 92
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1277x
Zaměstnáním programátor a jinak občan, kterému není lhostejné, v jakém žije státě.

Seznam rubrik