Koho je Česko spojencem ? Svobodného Západu ? Totalitního Ruska ?

Když si člověk na internetu vyhledá pojem Česko, může se např. na Wikipedii dočíst toto:

"Subjektem mezinárodního práva se Česká republika stala 1. ledna 1993, se zánikem federace. Zapojila se do západoevropských politických struktur. 12. března 1999 byla přijata do NATO a 1. května 2004 vstoupila do Evropské unie. Roku 2004 přistoupila k Schengenským dohodám, na jejichž základě se 21. prosince 2007 stala součástí Schengenského prostoru."

Z toho by jeden usoudil, že Česko neboli Česká republika je pevně integrována v evropských strukturách a její bezpečnost je ukotvena členstvím v Severoatlantické alianci. Jenže co platí dnes, nemusí platit zítra...

Když totiž člověk poslouchá současné české politiky, musí nutně nabýt dojmu, že Česká republika je spíš před podpisem nějaké "asociační dohody" s EES (= Eurasijský Ekonomický Svaz) a že bezpečnost státu bude do budoucna zajištěna smluvní dohodou s Ruskou federací. Jak jinak chápat,

...když např. předchozí prezident Klaus mluví o "nenávistné propagandě Západu vůči Rusku". Zajímalo by mě, jak by na tato jeho slova reagoval např. Klausův proklamovaný politický vzor, Železná lady, baronka M.Thatcherová, jejíž "nenávistná propaganda vůči Sovětskému Svazu" přispěla k pádu komunistického režimu. K pádu, díky kterému se s bezvýznamné nuly Klause stal premiér a poté i prezident jedné z postsovětských zemí. Taková propaganda ale zřejmě agentovi KGB Klausovi nevadila.

...když současný prezident přijme pozvání od Světového veřejného fóra, jehož hlavním představitelem je bývalý agent KGB a současný ruský ministr dopravy a přítel Vladimira Putina Vladimir Jakunin. Mimo jiné uvedený rovněž na sankčním seznamu. Když na tomtéž kongresu český prezident prohlásí, že válka na Ukrajině je jenom občanská válka, která už v podstatě skončila a že je to vlastně jenom "chřipka". Mimochodem, kdo asi platil Zemanovi prezidentskou kampaň a proč...

...když česká vláda není schopna zaujmout jasné stanovisko a vykrucuje se jak to jde. Jednou se vymlouvá na ochranu ekonomiky a snahu minimalizovat růst nezaměstnanosti, podruhé se schovává za fráze o světovém míru a o tom, že je třeba jednat. Už jen zbývá si počkat na to, až premiér Sobotka vyjedná s Putinem mír a po návratu z Moskvy bude při vystupování z letadla mávat papírem se slovy "Přivezl jsem vám mír".

Změnit zahraniční politiku nelze ze dne na den, je třeba činit tak postupně a naše vláda tak také činí. Otáčí směr české zahraniční politiky směrem na Kreml a nebylo by proto divu, kdyby nás NATO vyloučilo ze svých řad s odůvodněním, že jsme zdrojem vysokého bezpečnostního rizika. Vždyť přece vysocí političtí činitelé mají přístup k tajným zprávám BIS, tudíž k nim mají přístup i ruské tajné služby.

Skoro si říkám, že by bylo bezpečnější, kdyby součástí vládní koalice byli samotní komunisti. V praxi by se toho moc nezměnilo, ale aspoň by nebylo pochyb, na čem jsme.

Kdo tedy ve skutečnosti řídí v současnosti naše životy ? Česká vláda ? Nebo ruské tajné služby a podnikatelé obchodující s Ruskem prostřednictvím zkorumpovaných a tudíž vydíratelných politiků, kteří nejsou ničím jiným než nebezpečnými psychopaty bažícími po moci a po hýčkání vlastního ega ?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Netopil | pondělí 29.9.2014 20:44 | karma článku: 26,75 | přečteno: 1589x
  • Další články autora

Jan Netopil

Mnichov 1938 vs. Minsk 2015

14.2.2015 v 13:31 | Karma: 20,60

Jan Netopil

Na prahu III.sv.v. ...

5.2.2015 v 19:21 | Karma: 17,44