Co takhle vypískat 17.11. Zemana na Národní třídě ?

Je až neuvěřitelné, kolik článků se tu nakupilo mluvíce o tom, jaký je Zeman hulvát. On samozřejmě skutečně hulvát je a kdo to nevěděl házeje loni v lednu do urny lístek s jeho jménem a nyní je zklamán, měl by příště více rozvažovat.

Ale lidi, cožpak nevidíte, že Zeman to dělá schválně právě proto, aby nás naštval a aby se nám vysmál ? Že se nám tímto způsobem vysmívá za naši hloupost a tupost, že jsme ho zvolili ? Za naši hloupost, že tu trpíme ruské a čínské agenty, kterým on sám otevírá dveře a jejichž zájmem je využít rozložené a zkorumpované státní správy ? Za naši hloupost, že nemálo z nás ve své rádoby chytrosti důvěřuje spíš Rusku než civilizovanému Západu ? Copak nevidíte jak se nám směje do očí ?

Když chtěl Orbán zavést internetovou daň, vyšli Maďaři do ulic a on musel couvnout. Nedávno byli demonstrace v Irsku. Není to tak dávno, co se bouřila polovina západní Evropy od Itálie přes Španělsko a Francii až po státy Beneluxu. Fenoménem se stal Island. A co demonstrace Slováků naštvaných kauzou Gorila ? A Češi ? Češi nic. Když se Čechům něco nelíbí, tak jediné, co dokážou, je říct u piva v hospodě, že ani nestojí za to chodit k volbám. Z takového chování musí být vládnoucí garnitura doslova nadšená. Ale když jsou lidé s něčím doopravdy nespokojení, musí jít do ulic a dát to razantně najevo. Obyčejné a poslušné voliče nikdo "nahoře" poslouchat nebude. Poslouchat začnou teprve tehdy, až jim samotným bude hrozit ztráta koryta nebo prostě průser. Viz např. ten Island (odkaz zde).

Proto proč se zbytečně rozčilovat na internetu ? Tady to k ničemu nebude. Ale bude 25.výročí 17.listopadu 1989. Proč se nesejít na Národní třídě a říct nahlas, co se nám nelíbí ? A třeba nejen toho 17.11., ale déle, třeba tak dlouho, dokud vláda nesezná, že by bylo nejefektivnější přinutit prezidenta k abdikaci. Přitom Zeman jistě 17.11. na Národní třídu přijde a bude mluvit o odkazu 17.listopad 1989 a ani si nebude uvědomovat, že sám se chová jako ti papaláši, kterým ten den před 25 lety skončil jejich režim.

Proto se ptám - jsme my Češi něčeho takového skutečně schopní ? Nebo je pravda, že jsme jenom banda líných ufňukánků, která si raději nechá s.át na hlavu než aby něco pořádného udělala ? Třeba mě v diskusi ukřižujte, ale takoví my Češi jsme, jenom si to někteří z nás možná neradi připouští. Jenže umění přiznat chybu, to je první krok k nápravě.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Netopil | pondělí 3.11.2014 13:14 | karma článku: 41,97 | přečteno: 7043x
  • Další články autora

Jan Netopil

Mnichov 1938 vs. Minsk 2015

14.2.2015 v 13:31 | Karma: 20,60

Jan Netopil

Na prahu III.sv.v. ...

5.2.2015 v 19:21 | Karma: 17,44