Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Český MATRIX a vlastizrádci v čele státu

BIS vydala zprávu o bezpečnostní situaci v České republice. Zpráva zmiňuje kromě protiromských nálad, což je interní problém České republiky (který ale může být kýmkoliv lehce zneužitelný), rovněž nárůst počtu špionů přijíždějících do České republiky a to hlavně z Ruska a Číny.

Níže uvádím odkazy na článek o zprávě BIS a zajímavý komentář Roberta Břešťana z týdeníku Ekonom

http://domaci.ihned.cz/domaci/c1-63015770-z-ruska-prijizdi-do-ceska-extremne-vysoky-pocet-spionu-tvrdi-bishttp://nazory.ihned.cz/c1-63016970-cinani-rusove-a-statni-podniky-zprava-bis-naznacuje-vic-nez-muze-rict

Další informace říká, že Zeman vzal s sebou na návštěvu k čínskému prezidentovi miliardáře Petra Kellnera. Kellner je velmi blízký exprezidentovi Klausovi, své podnikání v zahraničí rozjel ve velkém nejprve v Rusku, v čemž mu pomohl především Klaus, a nyní ho tedy tandem Klaus-Zeman dostal až na návštěvu čínského prezidenta. Korunu všemu pak Zeman nasadil tím, že z Číny odletěl letounem pronajatým právě Kellnerovou PPF. To považuji nejen za neobvyklé, ale téměř za skandální. Níže je opět odkaz

http://zpravy.idnes.cz/zeman-se-vraci-z-ciny-soukromym-letadlem-ppf-fms-/domaci.aspx?c=A141027_214042_domaci_wlk#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6

V dnešní době člověk absorbuje obrovské množství informací (mluvím teď výhradně o politice) a každá jednotlivá informace ho sice může znechutit, ale bere ji jako detail, jako jednu z mnoha. Obrovské množství detailů ovšem tvoří stejně obrovský celek a ten už není žádným detailem, ale tím, co má na život v České republice globální vliv.

Ale co když se podíváme na všechny informace trochu z nadhledu a s odstupem ? Máme v politice lidi, které směřování české zahraniční politiky buď nezajímá vůbec anebo je zajímá s ohledem na jejich prospěch - na Západě naoko splnit povinnosti a v reálu se na Východě lísat k Rusku a Číně. Virtuálně jsme členy západních struktur, ale ve skutečnosti se naši čelní představitelé kamarádíčkují s lidmi ohrožujícími naši bezpečnost. Takový český MATRIX.

ODS ? Ta svou mafiánskou politiku přivedla stát do takového rozkladu a korupčního stavu, že z toho musí být cizí špioni nepokrytě nadšení. A jestli dnes nějaký politik ODS vykládá, jakým nebezpečím pro nás Rusko je, tak by si měl dát nejdřív přes držku za to, že je ještě členem strany, která k současnému stavu značnou měrou přispěla.

ČSSD v čele se Zemanem ODS velmi zdatně sekundovala a to především v době opoziční smlouvy, kdy začalo rozprodávání státní správy ve velkém.

ANO je nyní prakticky stejně velká vládní strana jako ČSSD, má tedy, vyjma premiéra, prakticky identickou zodpovědnost, ale vyjádření k zahraniční politice jsem z této strany jsem snad ještě neslyšel. Asi je to obtěžuje. Světlou výjimkou je M.Stropnický, ale to je na stranu tak početně zastoupenou v parlamentu žalostně málo.

Ke KSČM není třeba co dodávat, protože ta je ze současné situace přímo nadšena.

KDU-ČSL se sice sem tam k české zahraniční politice kriticky vyjádří, ale jako člen koalice nemá příliš odvahy kritizovat své koaliční partnery.

Nejlépe mi z toho v tomto směru překvapivě vychází TOP09 a to zřejmě hlavně proto, že v jejím čele je stále ještě oficiálně kníže Schwarzenberg.

25 let po 17.11.1989 je to značně smutný obrázek české zahraniční politiky. Ale nepochybuji, že politici se 17.listopadu budou scházet u pomníku na Národní třídě a budou mít hubu plnou řečí o tom, jak je třeba pamatovat na odkaz tohoto dne naší historie. Na odkaz, o kterém nemají ani ponětí.

Je tedy otázka, zda je náhoda, že zpráva BIS byla vydána zrovna v době, kdy je prezident Zeman v Číně. Možná i ono načasování je způsob jak upozornit na skutečnosti, že vrcholní politici České republiky ohrožují bezpečnost České republiky a tedy nás občanů, kteří v ní žijeme. Nečetl jsem zákon o BIS a nevím, jakými možnostmi BIS disponuje. Musí být ale značně demotivující psát zprávy o lidech ohrožujících bezpečnost státu a pak jim to oficiální cestou předávat.

Možná by bylo lepší více chodit k volbám a taky u toho sem tam přemýšlet. I demokracie může být virtuální.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Netopil | úterý 28.10.2014 13:14 | karma článku: 15,35 | přečteno: 801x
  • Další články autora

Jan Netopil

Zbraně pro Ukrajinu a Evropsko-ruská válka

Minsk II nepřinesl nic jiného než čas a prostor, během kterého Rusko doplnilo zbraně, munici a připravilo se na další část války. Minsk II neukázal nic jiného než strach a zbabělost evropských politiků říci natvrdo a přímo, o co ve skutečnosti jde.

16.2.2015 v 20:03 | Karma: 29,75 | Přečteno: 1869x | Politika

Jan Netopil

Mnichov 1938 vs. Minsk 2015

Dvě důležitá jednání ve dvou městech o tom, zda dohodnout nespravedlivý mír nebo zda se zapojit do spravedlivé války. Pro ty, kteří mají rádi drobné zajímavosti, lze např. podotknout, že jména obou měst začínají na "M", že jednání se v obou případech účastnily čtyři představitelé (byť v Minsku jednala Francie a Německo rovněž jménem EU a vlastně i jménem NATO) nebo že jednání se v obou případech účastnili představitelé Francie a Německa, byť za jiných okolností.

14.2.2015 v 13:31 | Karma: 20,60 | Přečteno: 803x | Politika

Jan Netopil

Ruští studenti se omlouvají za napadení Ukrajiny

Jen sdílím odkaz. Tohle video dává světu mnohem více naděje než jakýkoliv kus papíru, který je ochoten podepsat jejich prezident, jenž nemá ve zvyku dodržovat dohody.

13.2.2015 v 15:56 | Karma: 20,54 | Přečteno: 1058x | Politika

Jan Netopil

Šílenec Putin & Český Rubikon svobody

Když jsem loni několikrát na svém blogu zmiňoval, že Putin chce návrat bipolárního světa studené války, restaurovat Sovětský Svaz a obnovit ruskou sféru vlivu ve střední a východní Evropě, byl jsem označován za šílence. Zde je odkaz na to, co ruský prezident čerstvě prohlásil a co se prakticky shoduje s tím, co jsem předpovídal. Říkám to proto, že tak jako tehdy mohly jisté představy vypadat šíleně a nyní se de facto naplňují, tak i dnes mohou zase jiné věci vypadat šíleně a do roka se mohou stát rovněž realitou.

8.2.2015 v 10:25 | Karma: 28,38 | Přečteno: 1180x | Politika

Jan Netopil

Na prahu III.sv.v. ...

Od počátku konfliktu na Ukrajině je zřejmé, že Putin nikomu dobrovolně ustupovat nemíní a že je naopak odhodlán vzít si všechno, co mu svět dovolí si vzít. Princip konfliktu je navlas stejný jako s Hitlerem a jako s každým agresorem, který se urve ze řetězu a umíní si, že začne válkou dobývat svět.

5.2.2015 v 19:21 | Karma: 17,44 | Přečteno: 682x | Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Kácíš? Pak sázej či plať. Novela zákona zpřísní podmínky kácení stromů

8. května 2024

Premium Pokuta až milion pro jednotlivce, až dvacet milionů pro firmu. Tedy desetkrát víc než nyní. Takové...

Padlého rudoarmějce oplakali u Rudolfina. Jenže ho zabili sami Sověti

8. května 2024

Seriál Je to snad nejslavnější fotografie z květnového osvobození Prahy a dlouho se věřilo, že Georgij...

Princezna z Kremlu. Touha po diamantech se stala Brežněvově dceři osudnou

8. května 2024

Premium Letos uplynulo 95 let od narození Galiny Leonidovny, dcery sovětského generálního tajemníka Leonida...

U Strakonic se srazilo šest aut. Silnici na Písek zavřeli, zasahoval i vrtulník

7. května 2024  17:49,  aktualizováno  23:02

Na silnici I/4 u Strakonic se stala hromadná nehoda. Podle informací hasičů se srazilo šest aut,...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 92
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1277x
Zaměstnáním programátor a jinak občan, kterému není lhostejné, v jakém žije státě.

Seznam rubrik