Putinův beran v Praze

Dočetl jsem se, že v Praze před jedním rodinným domem stál ráno beran a odmítal pustit majitele domu do práce.

Ne že by Pražáci neměli se zvířaty zkušenosti. V mrazácích všech nákupáků jsou jich mraky. Ale živý beran na ulici, to je jiná káva. Začal jsem přemýšlet, co se asi tak mohlo stát.

Jako první mě přirozeně napadlo, že pán chodil beranovi za ovečkou. Tak nebyl by ani první, ani poslední.  A pokud se navíc beranovi doneslo, že se chystá manželství pro všechny, mohl si klidně přijít vyjasnit budoucí rodinné vztahy.

Jako druhou, a přece jenom pravděpodobnější, jsem viděl možnost, že berana nechali v Praze zemědělci, co nám přijeli na traktorech sdělit, že nechtějí grýndýl a naopak chtějí svobodu slova. Tedy přesně naopak, než jak to má naše vláda, a proto byli rovnou označeni za prokremelskou svoloč a dezoláty. Co když tito zemědělci nakrmili chudáka berana dezinformacemi a dezorientovaného ho nechali v pražských ulicích, aby bránil lidem v ranním nástupu do neziskovek?

Tuhle druhou verzi potvrzuje i fakt, že kdyby se jednalo o berana vyznávajícího ty naše správné evropské hodnoty, určitě by na místo konfliktu přijel veganský mediátor a nabídl beranovi za uvolnění branky misku sojového mléka. Ve skutečnosti ale přijela odchytová služba a milého berana bez pardónu natvrdo izolovala. A tak je to správné, tak to má být. Přece si nenecháme vzít na práci klid!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastimil Nesrsta | neděle 3.3.2024 9:48 | karma článku: 13,32 | přečteno: 309x