Ochladit nebo oholit?

S globálním oteplováním je to jako s posmrtným životem. Je nebo není? Kdo ví? Možná ano, možná ne. Ale byznys je to super. Dříve odpustky, dnes emisní daně. Vykupte se z hříchů a budete spaseni.

My dříve narození máme to "štěstí", že jsme zažili i globální ochlazování. Globální se tomu tenkrát neříkalo. Nebyl internet. Na slovo vzatí odborníci nás varovali před nástupem nové doby ledové. V šedesátkách a sedmdesátkách mrzlo jen to praštělo, pomalu každou zimu byly uhelné prázdniny. Tak jsme se teple oblékali, bruslili pod širým nebem a nijak zvlášť se nestresovali. Věděli jsme, že tak už to na světě prostě chodí, že jednou je tepleji, jindy zase chladněji. To se ostatně za pár let potvrdilo.

Dnes je to jinak. Je prý jenom tepleji a bude ještě tepleji, když teď něco okamžitě radikálního neuděláme. Doba ledová určitě nebyla špatný kšeft, ovšem globální oteplování, to je jiná liga. Klimatickým alarmistům není málo jenom přirozená evoluce, ale dokonce i revoluce. Oni žádají přímo Velký skok. To už tady jednou bylo a skončilo to katastrofou. Nerespektování společenských, ekonomických a přírodních zákonů ani jinak dopadnout nemůže. Ale i na tom se dá šikovně vydělat. Takže si například vesele ničíme krajinu nesmyslným pěstováním plodin na biopaliva a pokrýváme ji nevzhlednými panely. K velké radosti solárních baronů a řepkového krále, do jejichž kapes se z těch našich přesouvají miliardy.

A teď prý naši planetu zachrání auta na baterky. Že ekonomicky absolutně nedávají smysl, že je nebude kde dobíjet, že podle metody "od kolébky do hrobu" představují větší ekologickou zátěž než moderní klasická auta? No a co? Když to nepůjde po dobrém, tak to půjde po zlém. Od toho jsou tady přece politici. Ješitní, hloupí, arogantní. Neříkám, že všichni, ale na legislativní posvěcení vytěžení zlatého dolu se jich vždycky najde dost. Třeba takový Martin Bursík. Místo aby raději ani nedutal, vynořil se jako předseda tzv. uhlíkové komise pražského magistrátu, aby nám pohrozil, že za pár let bude možné vjet do Prahy jenom elektromobilem. Co myslíte, že s námi chtějí tento zelenokněžník a jemu podobní udělat? Chtějí nás ochladit a nebo zase jenom pořádně oholit?

Autor: Vlastimil Nesrsta | úterý 13.8.2019 8:59 | karma článku: 44,32 | přečteno: 4447x
  • Další články autora

Vlastimil Nesrsta

S kýmkoliv, s čímkoliv

20.3.2024 v 11:27 | Karma: 20,28

Vlastimil Nesrsta

Štramanda na háčku

16.3.2024 v 10:05 | Karma: 14,60

Vlastimil Nesrsta

Putinův beran v Praze

3.3.2024 v 9:48 | Karma: 13,32