Líp nebude

Doba, kdy politici měli vize a na mysli dobro národa, jsou dávno pryč. Dnes politika vytlačuje na vrchol své pyramidy převážně vyžírky a hlupáky. Jenom oni vydrží ty věčné porady, zasedání, schůze a sněmy.

Těm prvním se to vyplatí a těm druhým to nevadí. Když se takříkajíc nic neděje, sice občas brbláme, ale jinak nad tím máváme rukou. Chápeme, že přece nikdo "normální" se na politiku nedá a že kdo má všech pět pohromadě a je jen trochu chytrý, uživí se dobře něčím jiným.

Není to jenom náš problém, ale minimálně celoevropský, ne- li prakticky celosvětový. Názorným příkladem je čínská chřipka, která se korektně nazývá Covid-19. Hloupé vlády přijímají hloupá opatření, jinak to ani nejde. A tak jsme svědky ničení ekonomik a lidských osudů srovnatelného snad jenom s válkou. Přitom čelíme respirační chorobě, kterou téměř 90% nakažených projde buď s žádnými nebo minimálními příznaky. Ano, skáče rychle jako blecha a pro některé lidi může být i velmi nebezpečná až smrtelná, stejně jako všeobecně podceňovaná chřipka. Je vcelku jasné, koho se to týká a kdo by měl být v rámci možností maximálně chráněn, aby nedošlo k zahlcení nemocnic. Ovšem pro politiky je to už moc složité. A navíc se bojí odpovědnosti jako čert kříže. Takže raději jednoduše umrtví celou zemi a zaštiťují se argumenty fachidiotů, kteří sice jsou odborníky ve svém oboru, ale absolutně nechápou souvislosti.

Naděje na zlepšení není prakticky žádná. Teď nemám na mysli nový koronavirus. Ten je v režii přírody a časem se nejspíš zařadí mezi koronaviry, se kterými tady běžně žijeme. Na mysli mám politiku. Politici s vizemi pracující pro dobro svých zemí se už vyskytují pouze v knihách a tam i zůstanou. Změnit by to mohla snad jenom nějaká opravdu velká katastrofa typu světové války, která by otevřela dveře pro skutečné a nefalšované lídry. Jenže to si přece nikdo nemůže přát. To je opravdu mnohem lepší se smířit s vyžírky a hlupáky a doufat, že zase přijdou časy, kdy se takříkajíc nic neděje.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vlastimil Nesrsta | pátek 20.11.2020 13:53 | karma článku: 25,09 | přečteno: 804x
  • Další články autora

Vlastimil Nesrsta

Svatá lež

20.5.2024 v 19:50 | Karma: 16,52

Vlastimil Nesrsta

S kýmkoliv, s čímkoliv

20.3.2024 v 11:27 | Karma: 20,49

Vlastimil Nesrsta

Štramanda na háčku

16.3.2024 v 10:05 | Karma: 14,60

Vlastimil Nesrsta

Putinův beran v Praze

3.3.2024 v 9:48 | Karma: 13,64