Diskuse

Líp nebude

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M38i32l45a66n 56K90e32s67l

20. 11. 2020 23:02

Lépe není, nebude a ani nikdy nebylo.Jsem děd velmi starý.Narodil jsem se do velké hospodářské krize.V krizi a ani po ní, nic moc.Když mohlo být po válce lépe,tak lidé raději volili komunisty než kormidelníky z doby krize.Asi nebyli spokojeni s tím jak se tehdejší vláda s krizí vyrovnala.Po krizi došlo k válce a k okupaci.Bída,strach,nic radostného.Po válce se partaje hádaly a kde se vzal tu se vzal měli jsme socialismus.Kromě několika jistot jako zaměstnání,nějakou výplatu,něco do huby a vědomí toho,že když budeš držet hubu a krok tak to přežiješ, jsme doklopýtali k současnosti.No,že bych nyní zrovna výskal radostí.Marně si lámu hlavu,přemýšlením,kdy bylo dobře.

0 0
možnosti
Foto

Bejvávalo, bejvávalo, bejvávalo dobře.

Tuto píseň kdysi zakázali komančové zpívat.

0 0
možnosti

Dosud jsem nepoznal politika, který by se nakonec více či méně nezpronevěřil svým původním myšlenkám a slibům. A to nejen v době, kdy žiji, ale i v dobách historických, a nejen u nás.

Z tohoto důvodu jsem se stal apolitickým, přestože se o dění zajímám. Změna nemůže nastat, dokud nebude vůle po změně celého systému (neplést s režimem!). K tomu však nelze dojít za současného celospolečenskeho vědomí.

0 0
možnosti

J23a77n 78R64á47ž

20. 11. 2020 19:24

To, že jste naplněný skepsí je dnes normální stav u lidí zajímajících se o politiku. Ale že se o politiku vůbec zajímáte, vylučuje, že jste apoltickým člověkem. Jsem na tom obdobně a je to důvodem pro můj dnešní zcela neutrální postoj k politice, ale není to důvod být apoltickým. :-)

0 0
možnosti

Nepoznal jsem politika, který by se nakonec více či méně nezpronevěřil svým původním myšlenkám a slibům. Dokazuje to i pohled do historie, nejen té naší.

Přestal jsem tudíž věřit politikům, cca 20 let jsem apolitický. Nejde u mne o pesimismus nebo nezájem o dění, ale spíše o čistý realismus. Změnu vidím pouze ve změně celého systému (neplést s režimem!), což se mi ovšem zdá dost nepravděpodobné.

0 0
možnosti

* omylem vloženo podruhé!! - tento příspěvek se mi totiž původně nezobrazil.

0 0
možnosti
Foto

ANO...nebo se pletu? Říkali snad něco jiného?

0 0
možnosti

Ne, nepletete se. Ale snad byste nevěřil každé ptákovině, v tomto případě konkrétně čápovině?

0 0
možnosti

Taky hádám, že líp už nebude. Čína bude expandovat, Turek bude strašit, Brusel bude otravovat, Francie a Německo nic neudělají s islámisty, Země se bude dál zahřívat, lidí bude přibývat, imigrantů bude přibývat a inženýři zdokonalující energetická zásobování nám uberou na příjmech. Zapomněl jsem na něco? PS: Amerika nás už nebude ochraňovat. PSS: Do důchodu se půjde v 70. PSSS: ženské už nebudou chtít chlapy, jen sebelásku.

1 0
možnosti

R^R^R^ PSSSS: nebudou ani ženské ani chlapi, jenom bezpohlavní osoby. Ovšem otázka "Osobo, nešly tudy děti?" bude i tak považována za nekorektní. A protože se nebude smět naznačit ani vzrůst a věk, bude otázka správně znít "Osobo, nešlo tudy osoby?"

1 0
možnosti

Politici nejsou nic jiného než běžný vzorek běžné populace, které si tam ten zbytek lidí ve svobodných volbách naprosto svobodně zvolil. To my sami si volíme lidi bez vizí a bez myšlenek na dobro národa. PApež Benedikt ve Spe salvi: "Žádné pozotivní uspořádání věcí se nemůže podařit tam, kde zdivočí lidská duše." A todle je ten náš hlavní problém...

2 0
možnosti

Nesouhlasím, že by politici byli vzorek běžné populace. Myslím politiky na vrcholu té pomyslné pyramidy. Na to jsou opravdu zapotřebí specifické předpoklady. :-)

3 0
možnosti
Foto

Doba, kdy politici měli vize a na mysli dobro národa, jsou dávno pryč.

Zdroj: https://nesrsta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=761229

Kdy a kde tomu tak bylo?

Pokud možno bych prosil datum, místo a jméno. Jedině tak v třetihorách.

1 0
možnosti

Ano, je to dávno. Ale co třeba Abraham Lincoln, Tomáš G. Masaryk, Winston Churchill nebo Charles de Gaulle?

2 0
možnosti
  • Počet článků 108
  • Celková karma 19,45
  • Průměrná čtenost 850x
Dívám se kolem sebe a často se nestačím divit, co všechno se dnes může stát, jaké problémy řešíme, čemu věnujeme pozornost. A říkám si, proč a kam se ztratil ten starý dobrý selský rozum?

Seznam rubrik