Nejlépe se odborná práce dělá ve dvou, tvrdí vítězky Genderiády

V NESEHNUTÍ jsme vyhlásili soutěž středoškolských odborných prací na téma rovnosti žen a mužů - Genderiáda. Soutěž vyhrála dvojice autorek, které s své pocity ze soutěže rozhodly sdílet v následujícím příspěvku.

V letošním roce jsme se zúčastnily pilotního ročníku soutěže Genderiáda. Do soutěže se přihlásilo šestnáct soutěžících, ale pouze pět z nich svoji práci dokončilo a odevzdalo. V naší práci jsme se zabývaly vlivem stereotypních představ o mužích a ženách na jejich zastoupení v jednotlivých profesích. Mluvily jsme se zdravotním bratrem a zdravotní sestrou, učiteli a učitelkami i s policisty a policistkami a ptaly jsme se jich na jejich názory na svá povolání.

Autorky vítězné práce v soutěži Genderiáda 2018.

Při psaní jsme musely překonat i různé překážky. Nějakou dobu nám trvalo, než jsme přišly na to, jak o tématu vůbec psát. S tím nám ale pomohla naše konzultantka, která nám při psaní práce byla velmi nápomocná. Při psaní praktické stránky pro nás bylo nejtěžší zajistit rozhovor se zdravotním bratrem, protože sehnat zdravotního bratra bylo opravdu náročné. Obtížné také bylo si zorganizovat všechny rozhovory, abychom práci stihly v termínu odevzdat. Výhodou ale bylo, že jsme na psaní byly dvě a navzájem si pomáhaly – jedna dělala rozhovory, druhá o nich pak psala do práce.

Zpětně můžeme říct, že Genderiáda nám hodně dala. Zkusily jsme si vést rozhovory, zjistily jsme, jak se píše odborná práce a naučily jsme se pracovat v týmu. Pokud přemýšlíte, jestli se přihlásit do příštího ročníku, jděte do toho! Získáte mnoho nových zkušeností a pokud se dostanete až na slavnostní vyhlášení, poznáte spoustu skvělých lidí, kteří se zajímají o stejné věci jako vy.

Mockrát děkujeme celému týmu Genderiády za nápad a organizaci celé soutěže.

Veronika Novotná a Lucie Přenosilová, vítězky Genderiády 2017

Autor: NESEHNUTÍ | úterý 19.12.2017 14:08 | karma článku: 6,18 | přečteno: 265x