Spalovač dohod

Legrace definitivně skončila.Tedy pokud se ještě někdo dokázal nad událostmi minulých týdnů usmát. Abychom se v tom vyznali a nezapomněli:
  1. Březen: Jiří Paroubek svrhl vládu, byla prý špatná. Žádnou jinou v záloze neměl, sám odmítl odpovědnost. Že právě předsedáme EU mu bylo jedno. Vlastně to udělal právě proto. Nemohl skousnout, že neřídí Evropu sám.
  2. Duben: ODS Jiřímu Paroubkovi rychle pomohla. Vznikla vláda Jana Fischera, Paroubek do ní jmenoval polovinu ministrů. Byl dohodnut termín předčasných voleb na říjen 2009.
  3. Červen: volby do EP. Paroubek prohrál. Větší odbyt vajec v ČR. Summit Paroubek - Putin v Moskvě.
  4. Červenec: Republika polepená Paroubkovými výmysly, ČSSD začala volební kampaň. Sexbomba Brožová odmítla kandidovat za sexy mozek. Paroubek nakoupil Olgu Zubovovou. Vypukla vzpoura. Nikoli na lodi Bounty ale na Vyšehradě. Někteří členové ČSSD podepsali výzvu, kritizovali svého bosse. Ale Šemíka neměli, nic a nikoho nepřeskočili.
  5. Září: Ústavní soud volby zrušil. ODS pomohla opět - dohoda s ČSSD na novém termínu předčasných voleb v listopadu. Dohodu ruší Jiří Paroubek pár hodin před hlasováním. S problémy naší země si hlavu neláme ani na vteřinu, zajímají jej pouze stranické preference. Myslí si, že na špinavou práci má Fischera. Ten to ale odmítá. Říká jasně, kde jsou jeho mantinely. Nechce se podepsat pod Paroubkův hazard s budoucností naší země. Olga Zubovová v dresu ČSSD přichází o sponzora. Paroubek už ji v nových volbách nechce na kandidátní listině a začíná vyjednávat o Janotově balíčku, mluví o dohodě. Druhý den oznámí, že o žádné dohodě nemůže být ani řeč.

Rok ještě neskončil. Je před námi ještě říjen, listopad, prosinec. ODS udělala chybu. Neměla Paroubkovi pomáhat. Měl dostat prostor, aby ukázal, co dovede. Měl sestavit svou vládu. Nesvedl by nic. Měli bychom jasný důkaz o tom, že jeho sklony k destrukci jsou absolutní. Viděli bychom názorně, že pro nic jiného nemá ani talent ani schopnosti. A šli bychom vstříc předčasným volbám čistým ústavním způsobem.

Co nyní bude?

Buď budeme mít schválený úsporný státní rozpočet, který předloží Fischerova vláda. Nebo podá Fischer demisi (vůbec bych se mu nedivila). Prezident pověří někoho dalšího sestavením nové vlády. Ta do 30ti dnů předstoupí před sněmovnu a bude žádat o důvěru. Jiří Paroubek ji slíbí, v den hlasování odvolá. Prezident bude mít další pokus, průběh bude obdobný jako u prvého. Třetí jmenování premiérem má v rukou předseda sněmovny, zástupce ČSSD. Jestli bude mít Jiří Paroubek příznivá čísla v průzkumech, nechá se sestavením vlády pověřit. Rozdá desítky miliard, nakoupí hlasy a půjdeme k volbám. Jakpak asi dopadnou?

Miroslava Němcová

1. místopředsedkyně PS PČR

Autor: Miroslava Němcová | pátek 25.9.2009 9:50 | karma článku: 47,72 | přečteno: 13310x
  • Další články autora

Miroslava Němcová

Diskuse s Jiřím Paroubkem

13.4.2010 v 11:10 | Karma: 46,43

Miroslava Němcová

Polská tragédie

12.4.2010 v 12:30 | Karma: 34,82

Miroslava Němcová

Lobbing v parlamentu

7.1.2010 v 13:10 | Karma: 30,78

Miroslava Němcová

Máme nového prezidenta!

20.11.2009 v 10:10 | Karma: 33,85