„Dobrý“ příklad volebního manažera ČSSD

Dobré příklady táhnou. Otázkou je, jestli se tak má stát i u včerejšího postupu, který prezentoval volební manažer ČSSD Jaroslav Tvrdík v souvislosti s focením oponentů na svých mítincích.

Tato strana, která nezapomene za každým svým návrhem či podnětem podotknout, že stojí na straně práva a obyčejných občanů, včera ústy svého manažera těmto občanům vzkázala, že dodržovat zákony v této zemi nemusí každý. Například taková politická strana to má i před volbami, zdá se, na háku. Nejde ani tak o samotné focení nesouhlasících účastníků shromáždění ČSSD, ale o reakci pana Tvrdíka na výtku Úřadu na ochranu osobních údajů. Cituji: „Poradíme se ještě s právníky, a když nám řeknou, že jsou ty fotografie v rozporu se zákonem, tak je z našeho internetu stáhneme.“

A neměl by takhle náhodou být ten postup opačný? Tedy, že sociální demokracie nejprve u právníků zjistí, zda-li je to právně v pořádku, a poté fotky na web umístí? Tudíž je dočasně stáhne, aby je tam mohla později třeba vrátit. Současný postup jaksi příliš dobrý příklad lidem nedává. Kdyby tento způsob řešení zvolil obyčejný občan, stal by se hned terčem minimálně kontroly. Jen připomenu aktivitu některých majitelů obchodů, kteří si dovolili nalepit na svoji výlohu fotografii zloděje. Reakce úřadů byla prakticky okamžitá. Argumenty o pozdějším zjišťování legálnosti tohoto postupu obchodníkům evidentně nepomohly. Nemluvě už o tom, že právníci nyní mohou věci zkoumat dny, týdny, žádný časový limit přece nemají a fotky stálé na webu visí a visí. A co se stane, když právníci ČSSD opravdu řeknou, že to je v rozporu se zákonem? Strana se třeba omluví, může se stát cokoliv, ale zpětně a tudíž pozdě.

Autor: Patrik Nacher | středa 10.3.2010 14:10 | karma článku: 32,70 | přečteno: 1828x