Kampak vede cestička se slavnou EU?

Evropští úředníci v Bruselu nám přinášejí  opravdu ta nejlepší rozhodnutí. Kdoví, na čí prospěch při tom myslí, když veškerá nařízení spíše všem občanům komplikují život.

Těch nesmyslů co během nedávné doby vypustili do světa bylo už dost. Oni mají své jisté. Kdo by nechtěl za půl milionový plat plácat nesmysly a rozhodovat o absurditách. Dost často si říkám, slýchávám z okolí, že tu slavnou EU nám byl čert dlužen. Podřizovat se neustálým nařízením našemu státu moc neprospívá. Každý jednotlivý občan to pociťuje na vlastní kůži.

Rum nesměl zůstat rumem, tak je z něj Tuzemák. Slepičky musí mít více prostoru, aby snášely kvalitnější vejce. Už ne ty naše česká, ale ty lepší z EU. Vepřové má být dalším pokračováním. Jak to bude dál?

Veškerá zemědělská  produkce se takto zastaví. Jak živočišná tak i rostlinná., Průmyslová výroba skomírá. Už tu nemáme snad žádný prosperující ryze český podnik. Vše se s pokorou přenechalo zahraničním investorům, kteří se snaží samozřejmě v první řadě vydělat, a ne být našimi spasiteli. Nejeden podnik je v brzké době uzavřen. Město Kolín je zadlužené až po uši díky TPCA. Ta měla být ve středních Čechách největším zaměstnavatelem. Místo toho bude omezovat výrobu.  Kolik tu bylo cukrovarů. Nyní se cukr  dováží za mnohem větší peníze. A o to přece jde. Kšeft je kšeft!

To jsme to dopracovali. Supermarkety jsou zásobovány podřadnějším zbožím a my kupujeme a kupujeme, protože nám nic jiného nezbývá. Hlavně, že se lidi opijí rohlíkem nesmyslnými cenami zboží v akci. Každý má zkušenosti s takovými to marketingovými tahy.

A zase jen zahraniční společnosti hrabou na úkor nás, čecháčků.

A bude to do té doby, dokud si to necháme líbit!

Autor: Petr Mrštík | úterý 13.3.2012 12:25 | karma článku: 28,01 | přečteno: 1322x
  • Další články autora

Petr Mrštík

Dobrá rada drahá

27.5.2014 v 18:15 | Karma: 8,06

Petr Mrštík

Šetřit, ale s mírou!

30.4.2014 v 13:30 | Karma: 14,51

Petr Mrštík

Fotbal to je hra?

13.9.2013 v 13:55 | Karma: 6,21

Petr Mrštík

Holubí invaze

23.7.2013 v 8:00 | Karma: 4,97