Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

49. Vysoká vesnická 2 – sestropsaní

V další části mého vesnického deníku budu po menší pauze pokračovat trochu jinak, takže teď to bude sestropsaní, jak má být.

V další části mého vesnického deníku budu po menší pauze pokračovat trochu jinak, takže teď to bude sestropsaní, jak má být. Stále jsem vysoká, stále jsem vesnická, ale jinak to bylo období více než náročné, takže se k němu určitě ještě jednou vrátím, ale teď jen shrnu nejdůležitější události a budu pokračovat v příjemnějším duchu.

Tak jen krátce. Ve zmiňovaném mezidobí se moje drahá sestra stihla vdát na daleký západ, tak jak plánovala. Z Helmuta se nakonec nevyklubal masový vrah, jak předpokládal velitel, a tak jejich manželství vypadá více než nadějně, snad jim to vydrží. Z velitele se nakonec nevyklubal vzorný otec rodiny, tak jak jsem předpokládala já, takže naše manželství vypadá více než mizerně, nevím, jestli nám to vydrží.

Dítě vyrostlo o pár centimetrů do výšky, já o pár centimetrů do šířky, velitel roste, kdykoli mě vidí, o romantice nemůže být řeč. Berunka začala chodit ve třech letech do školky, protože na to má věk, říkal velitel, já jsem začala taky chodit do školky, protože na to mám čas, říkal velitel. To znamená, že jsme mateřskou lehce předčasně ukončily, já nastoupila na dopoledne na zkrácený úvazek do práce a odpoledne se věnuju dětem v místní mateřské školce, tudíž mám aspoň berunku pod kontrolou, páčto vzdálené babičky použít nemůžeme a velitel je nepoužitelný.

Taky jsme opustili náš rozkošný finský domeček a přestěhovali se do druhé části zahrady do nového domu. I tahle změna nás stála spoustu času, nervů, křiku, pláče a bezesných nocí a nejsem si jistá, jestli to stálo za to. Velitel si jistý je, ale to ukáže čas.

Podtitul „sestropsaní“ znamená, že v této části knihy se budu věnovat z mnoha rozumných i nerozumných důvodů raději své korespondenci se sestrou než veliteli. Už jen proto, že spolu komunikujeme mnohem víc a taky mě oslovuje příjemnějším sesterským „Drahá“.

1.Chlupy, pupíček, krteček

Další nový rok je tu! Silvestra jsme poprvé oslavili v našem novém obydlí. Přijela sestra se svým milujícím německým už manželem. Odpoledne se stavili ještě známí s bohatou výslužkou a šampáněm. Hráli jsme hry, popíjeli a byla to pohoda. Obavy z jazykové bariéry, protože můj švagr neumí česky, byly nakonec bohužel na místě, ale jen díky veliteli, který si většinu večera nespokojeně něco brumlal pod vousy a nebylo mu vůbec rozumět. Švagr si vystačil s pár slovíčky, která ho naučila drahá sestra, aby se v česku neztratil, což je „chlupy, pupíček, krteček, prosím a děkuji“. Pevně doufám, že se neztratí, protože fakt nevím, kam by ho šli vrátit.
Takže oslavy jsme nakonec přežili celkem v klidu, ale jsem jak velryba. Doufám, že aspoň něco časem zhubnu, děs. Byly jsme s Berunkou asi čtyřikrát v aquaparku, fakt úžasný, třicet stupňů teplá voda, vodní kolotoč, vířivka, sauna, zimní relax jak má být.

Konečně taky sněží jako o život. Pošťák přivezl berunce nové boby s volantem, radost veliká. Berunka v nich seděla na sucho v obýváku celý večer, dokonce předváděla, jak se v nich bude pohodlně spát. Naštěstí si to pak rozmyslela. Teď už konečně spí, nemohla se dočkat, až bude v posteli, aby už bylo ráno a mohla jít bobovat. Trvala na tom, abych jí nastavila budíka na šestou hodinu, tak jsem jí to odkývala a budík zaklapla.

Boby jsou fakt fruďácký, všichni nám je závidí. Dneska jsme dokonce stihly před obědem postavit i malý iglum, jak říká berunka, ale ještě budu muset trochu dlabat sníh, zatím je to fakt domeček jen pro malýho ledního medvěda. Ještě že jsem klidná povaha, jinak bych byla vzteky rozpálená do ruda a tálo by mi to pod rukama.
 

................

Autor: Věra Mrhačová | čtvrtek 7.6.2018 18:52 | karma článku: 15,08 | přečteno: 216x
  • Další články autora

Věra Mrhačová

76. Jezte, dokud vám to nepoleze ušima

Dneska budu manželských povinností zproštěna, páčto by na to asi ani neviděl nebo by mu mohla prasknout tím tlakem oční bulva.

9.2.2021 v 7:51 | Karma: 11,49 | Přečteno: 328x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

75. Víno do zavařovačky a do kávy jar

Že hárá velitel, mě nepřekvapuje, jinak se snad ta jeho protivná povaha ani nedá vysvětlit, ale ta jeho psí princezna je nána, takhle na zimu, to si vážně nemohla vybrat líp.

28.12.2020 v 11:04 | Karma: 13,07 | Přečteno: 311x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

74. Pozdě, už jsem se jí dotkl já :-D

Dnešní ranní telefonát budeme muset odložit, pracovní nálada pod bodem mrazu, za chvilku mám "poradu" s obchoďákem, to jsem zvědavá, co zase vymysleli. Velkej šéf má mizernou náladu.

26.10.2020 v 17:42 | Karma: 13,71 | Přečteno: 340x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

73. Plno řečí, německých k tomu, a skutek utek

Taky jsem se rozhodla, že v budoucnu zkusím tolik nekňučet, protože jsem si uvědomila, že to moje permanentní stěžování je na vině, že já jsem u nás v rodině ta, na kterou se musí brát věčně ohledy. A to mám hlubší hlas než ty.

3.8.2020 v 17:32 | Karma: 12,35 | Přečteno: 269x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

72. „Mně nedáš?!“ - nálada je lehce nad nulou

„Sama nevím, proč to nemůžu poslouchat, asi že se vidím v nastaveném zrcadle, protože kdyby jsme obě, já a dotyčná, měly život pod kontrolou, tak nikdy se skopčákama neskončíme."

6.7.2020 v 12:47 | Karma: 11,56 | Přečteno: 244x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Podporujeme kulturu nahoty. Obec na Sardinii jako první umožní nudistické sňatky

3. května 2024  7:26

Obec San Vero Milis na severu středomořského ostrova Sardinie jako první v Itálii umožní sňatky...

Demonstrace v Tbilisi pokračují. Premiér odvolal návštěvu Spojených států

3. května 2024  7:08

Gruzínská policie začala zatýkat demonstranty, kteří i ve čtvrtek pokračovali v metropoli Tbilisi v...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 440x
VYSOKÁ VESNICKÁ : nejen proto, že já sama jsem hodně vysoká a někdy hodně vesnická, ale i proto, že „studovat“ život na vesnici je někdy fakt vysoká.

Seznam rubrik