Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

36. S uzlem na chobotu se mrská jak dvacítka

Dneska tady bylo třináct stupňů pod nulou, takže jsme na procházku vyrazily až odpoledne, kdy jsme po vzoru hrdinů z mé oblíbené hry "Dobytí severního pólu“ usilovným dýcháním vyhnaly rtuť teploměru na snesitelnou nulu.  

Dneska tady bylo třináct stupňů pod nulou, takže jsme na procházku vyrazily až odpoledne, kdy jsme po vzoru hrdinů z mé oblíbené hry „Dobytí severního pólu“ usilovným dýcháním vyhnaly rtuť teploměru na snesitelnou nulu.

Taky jsme včera udili maso, kočka byla jako obvykle pološílená, válela sudy po udírně, nasávala vůně a dožadovala se ochutnávky. Nedivím se jí, je to dobrota a libá vůně se vine široko daleko. Naložili jsme plno masa, sýra, soused přihodil dvě vysočiny, aby měly správnou chuť, delikatesa vedle delikatesy.

Už máme taky vypálený kalvádos. Velitel ho pálil v nové palírně, nadšení veliké, navíc mu ho tam pak ultrazvukem zestárli o dva roky! Přivezl si plno prospektů, pořád tím listuje a svítí mu očička, tak doufám, že místo zimní zahrady nebudem budovat pálenici. Velitel se teď trochu pochlapil, možná stál u toho ultrazvuku na stárnutí moc blízko, ne že by se o berunku nějak staral, ale je ochoten sem tam sám od sebe si ji na chvilku vzít, údajně, aby nasála trochu moudrosti, a trochu s ní zablbnout. Na druhou stranu za to ovšem vyžaduje, abych ty opičky, co dělám venku do kočárku, dělala i na něho, aby se taky trochu pobavil, protože má nesmírně těžkej život – to jsou samozřejmě jeho slova, já s tím souhlasit nemůžu. Tak nevím, jak dlouho nám tohle vydrží.

Dneska jsem byla v sousedním městečku svědkem, jak krásně tam funguje roznáška pošty. To se s naším vesnickým systémem nedá srovnat. Tady se na té roznášce chcá nechcá podílíme všichni, věčně tu babu poštovní musí někdo vozit, aby to vůbec stihla, včera to například halabala naházela do schránek – však voni si to rozeberou. To je ovšem voda na mlýn našeho zvědavého souseda, ten hrozně rád roznáší tuhle hromadnou korespondenci a hrozně rád klade doplňují otázky – kdo píše, co píše, proč píše…?´Pošťačka sama si nedělá hlavu, vždycky nám to přinese celý pomačkaný a polorozlepený, s výmluvama jako že musela po cestě slavit čísi narozeniny, nebo přijede stopem kdovíkdy, protože píchla služební velociped, prostě profík, už aby byla v důchodu.

Berunce roste třetí zub a trochu kvůli tomu vyvádí. Mě roste třetí špek na břichu a taky kvůli tomu trochu vyvádím. Sice už zase cvičím jak drak, ale kalhoty jsem si potupně musela objednat o číslo větší. Budu na tom muset ještě zapracovat, ale bude to boj, hlavně psychický.

Například moje drahá sestra dostala ve velkém městě leták na nějaké brazilské fitness, tak se tam vypravila s bývalou spolužačkou. Samí mladí svalnatí hoši, povídala, krása, ale přihrnul se k nim hned vedoucí, co jako by rády, a mou o dva roky mladší! sestru odbyl, že pro starší ženy se tohle cvičení vůbec nehodí a kdo jim proboha ten leták dal? Hulvát, fakt je tam nepustil.

To mi připomíná: „Víte, proč musí žena po čtyřicítce nosit při souloži plynovou masku? Jednak líp vypadá, pak do toho nemůže kecat a hlavně, když se jí udělá na chobotu uzel, tak sebou mrská jak dvacítka.“

...................
 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Věra Mrhačová | neděle 3.12.2017 14:36 | karma článku: 17,39 | přečteno: 344x
  • Další články autora

Věra Mrhačová

76. Jezte, dokud vám to nepoleze ušima

Dneska budu manželských povinností zproštěna, páčto by na to asi ani neviděl nebo by mu mohla prasknout tím tlakem oční bulva.

9.2.2021 v 7:51 | Karma: 11,49 | Přečteno: 329x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

75. Víno do zavařovačky a do kávy jar

Že hárá velitel, mě nepřekvapuje, jinak se snad ta jeho protivná povaha ani nedá vysvětlit, ale ta jeho psí princezna je nána, takhle na zimu, to si vážně nemohla vybrat líp.

28.12.2020 v 11:04 | Karma: 13,07 | Přečteno: 311x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

74. Pozdě, už jsem se jí dotkl já :-D

Dnešní ranní telefonát budeme muset odložit, pracovní nálada pod bodem mrazu, za chvilku mám "poradu" s obchoďákem, to jsem zvědavá, co zase vymysleli. Velkej šéf má mizernou náladu.

26.10.2020 v 17:42 | Karma: 13,71 | Přečteno: 341x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

73. Plno řečí, německých k tomu, a skutek utek

Taky jsem se rozhodla, že v budoucnu zkusím tolik nekňučet, protože jsem si uvědomila, že to moje permanentní stěžování je na vině, že já jsem u nás v rodině ta, na kterou se musí brát věčně ohledy. A to mám hlubší hlas než ty.

3.8.2020 v 17:32 | Karma: 12,35 | Přečteno: 269x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

72. „Mně nedáš?!“ - nálada je lehce nad nulou

„Sama nevím, proč to nemůžu poslouchat, asi že se vidím v nastaveném zrcadle, protože kdyby jsme obě, já a dotyčná, měly život pod kontrolou, tak nikdy se skopčákama neskončíme."

6.7.2020 v 12:47 | Karma: 11,56 | Přečteno: 244x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

ANALÝZA: Smutný Den nezávislosti Izraele. Ve válce, opuštěn a rozhlodáván zevnitř

15. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli „Měli bychom to oslavit. Určitě půjdu na hřbitov s kyticí květin a každému padlému dám na hrob...

Česká stopa zatčených oligarchů vede nejspíš k luxusním bytům v Praze

15. května 2024

Premium Ukrajina by mohla poprvé usilovat o zablokování nemovitostí, které její občan vlastní v Praze. Jak...

„Podívejte, vychází Země!“ Fotografie z Apolla 8 změnila lidstvu pohled na svět

15. května 2024

Seriál Země jako nádherné a životem překypující umělecké dílo uprostřed nicoty. Přesně tak zachytili naši...

Kočka, Rittig a další. Projekt mapuje, kdo ukrývá peníze v dubajských bytech

14. května 2024  22:46

Mezinárodní investigativní projekt Dubai Unlocked zmapoval, jak se dubajské nemovitosti staly...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 440x
VYSOKÁ VESNICKÁ : nejen proto, že já sama jsem hodně vysoká a někdy hodně vesnická, ale i proto, že „studovat“ život na vesnici je někdy fakt vysoká.

Seznam rubrik