Tuná je Babišovo

Po 24 letech zde máme opět situaci, kdy politická strana vlastní svůj tiskový orgán resp. kdy jeden člověk vlastní politickou stranu a zároveň vlastní firmu která vlastní tiskové vydavatelství. Před těmi 24mi roky to bylo Rudé právo a ta strana se jmenovala Komunistická strana Československa. Teď se firma jmenuje Agrofert, ta vlastní MAFRA, která  vydává MfDnes a Lidové noviny a politická strana se jmenuje ANO. Obojí vlastní Babiš. Ještě zbývá založit nějakou tu milici.

Babišův stvořitel

V prvé řadě se sluší říci, že k zásadní změně vlastníka nedošlo. Předtím vlastnila vydavatelství rodina pánů z Rudého štítu (Rothschildů) prostřednictvím německého vydavatelství. Teď to vlastní tatáž familie jen prostřednictvím svého lokálního oligarchy. Rozdíl bude takový, že předtím se psalo tak, jak páni z Rothschildu potřebovali a německé vydavatelství si k tomu přililo svou polívčičku jako například, že zlí Češi po válce vyhnali hodné sudetské Němce a ještě jich hromady brutálně povraždili a přitom ti sudečtí i říšští Němci jen hleděli, jak nám tu strašnou válku ulehčit. I pár vesnic kvůli tomu vyhladili, aby zbylo na ostatní více jídla... No a teď budou tytéž noviny psát pro změnu tak, jak páni z Rothschildu potřebují a k tomu si přihřeje polívku Babišova strana ANO.

Ale vážně. Je velice podivné, že minulý týden se ještě informovalo o tom, že Babiš kupuje Ringier, který vydává bulvár a Reflex (a babské genderistické magazíny) a náhle jsou jednání ukončena a Babiš kupuje MAFRA, o kterémžto kaufu předtím nepadla ani zmínka. Zřejmě vývoj posledního týdne donutil Rothschildy změnit záměr a rozhodli se nasadit těžší kalibr.

Je logické, že v 90. letech, když docházelo k formování vlastnických struktur nebyl v ČR nikdo, kdo by mohl vlastnit a řídit tiskové nakladatelství. Lokální oligarchové byli teprve vytvářeni. Dnes už tu máme Bakalu a Babiše, oba ze stejné stáje, stvořeni týmž nadčlověkem. A společně drží tři největší celostátní deníky z takzvaného "seriózního segmentu". Zřejmě se už páni z Rothschildu nemohli dívat na to, jak to tady jejich politická pimprlata vedou a tak se rozhodli, že je potřeba poslat do politiky natvrdo přímého vyslance, který své schopnosti již prokázal v budování komerčního impéria. Andrej Babiš se již nechal v médiích slyšet, že jeho hlavním motivem pro vstup do politiky je naprostá neschopnost politiků a že stát je potřeba řídit jako firmu. Ano totalitní stát lze řídit jako firmu. Demokratický stát ale bude vždy postaven na střetu idejí. To, že u nás už žádné ideje nefungují a všude je jen bezbřehý byznys je důsledkem právě té neukázněnosti politiků, kteří furt přemýšlejí jak si teď hned ulít nějaké drobné statisíce či uprděné milionky do vlastní kapsy. To takový oligarcha, ten v malém plánovat nebude. Tomu půjde rovnou o to, aby mohl vlastnit pokud možno vše včetně v místě osídlených otroků. Takže teď už se jenom můžeme modlit, aby lidi pochopili to, co se jakž takž podařilo u přímé volby prezidenta (s výjimkou cca 2,2 milionů občanů) a totiž, že propaganda nám bude předhazovat Babiše a jeho ANO podobným způsobem, možná trochu rafinovanějším, než když nám předhazovali knížete. Kde v celém schématu stojí prezident Zeman půjde snad poznat ze způsobu, jakým o něm budou informovat až dostanou presstituti patřičné instrukce.

Autor: Jaroslav Moučka | středa 26.6.2013 20:34 | karma článku: 17,56 | přečteno: 566x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88