Stojíme na prahu 3. světové války?

Tomuto tématu jsem se už věnoval v polemice s manipulativním článkem ekonoma Sedláčka. (zde). Z těch několka málo reakcí v diskusi vyplynulo, že propagandistická schémata studené války jsou stále živá. Rusko, Čina - zlo. Západ - dobro. Však je to taky našimi "nezávislými" médii silně živené. Za komunistů každý věděl, že sdělovací prostředky lžou, byť známý bonmot říkal, že vše co komunisti říkali o Západu byla pravda a vše co říkali o sobě byla lež. Nevím. Možná. Dnes si mnoho lidí ani neuvědomuje, že tzv. komentáře neboli publicistika jsou v drtivé většině lživá propaganda. Ne samotné zpravodajství, ale jeho interpretace a podsouvání toho, co si máme o událostech myslet.

Jenže nic na světě není černobílé a protože jeden obrázek vydá za tisíce slov, doporučuji shlédnout následující dvě videa. První trvá 14 a druhé 6 minut. Myslím, že dostatečně dobře (přes některé chyby - i gramatické - překladatelů) vysvětlují pozadí toho, co se v dnešní době děje.

S podivem sleduji netečnost nás všech k hrozícímu nebezpečí. Eskalace syrské krize ped pár týdny provázely ustarané a vyděšené soukromé komentáře příslušníků naší armády. Oni si uvědomují, před jakou propastí se nacházíme. Třetí válku světového rozsahu by lidstvo a naše planeta při stávajícím množství a účinnosti zbraní v současné podobě a stavu nepřežilo. Všechny důležité informace máme, byť v zastřené podobě, před očima. A je důležité si uvědomit, že tu válku nechtějí prostí občané USA nebo Izraele. Tu válku plánuje malá skupinka lidí, která tiskne ničím nekryté peníze a bohatne na všem, co ostatní lidi ničí. Na válkách, krizích, lidském neštěstí. Lidé, kteří si dávno zprivatizovali státy v takzvaném západním světě. Má k dispozici nepředstavitelný arzenál, který je ovšem obsluhován lidmi, kteří jsou na tom tak jako my ostatní. Jako my ostatní v počtu 7,5 miliard lidských bytostí. Je na čase, abychom onu hrstku hyperbohatých psychopatů utloukli čepicemi.  Je nás dost. Jen musíme rychle začít jednat

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Moučka | středa 25.9.2013 14:42 | karma článku: 24,52 | přečteno: 2371x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88