Nová továrna na sny: Kavkywood

V současné ukrajinské krizi se věru ukázalo, jak to vypadá s objektivitou našich médií. Zejména soukromě vlastněná média a Česká televize se skutečně denodenně vyznamenávají. U soukromých médií s tím asi nic nenaděláme, majitelé kontrolují názorové směrování, ale v případě České televize mi vyloženě vadí, jaké lži nám za naše daně a koncesionářské poplatky v podstatě naši zaměstnanci servírují pod nos.

Velmi flagrantní to bylo u odvysílané reportáže ze stadionu Šachťoru Doněck ze dne 20.5., kam oligarcha Rinat Achmetov svolal mírovou demonstraci proti separatismu východní Ukrajiny (komu to připomíná komunistické časy a organizování mírových demonstrací proti rozmisťování amerických raket středního doletu Pershing v západní Evropě, vězte, že podobnost není náhodná). Česká televize hovoří o statisících zaměstnanců, zaplněném stadionu, a o oligarchovi, co už není oligarcha, ale tamější nejbohatší podnikatel.

Podívejte se pozorně na záběry velmi malých výsečí tribun, které jsou proloženy záběrem na velkoplošnou obrazovku s hovořícím oligarchou neoligarchou

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/214411000100520/obsah/327604-protest-proti-separatistum

a teď si to porovnejte s poněkud komplexnějšími záběry téhož stadionu, téhož dne během téže show, které milý kameraman posléze zavěsil na net.

https://www.youtube.com/watch?v=b3Z9tKQTiZA

Přiznám se, že tato reportáž byla poslední kapkou, zítra jdu odhlásit koncesionářské poplatky pro Českou televizi. Odmítám platit za lži. Činnost České televize je v přímém rozporu se Zákonem o České televizi č. 483/1991 Sb. minimálně s §2 odst. 2a, který říká, že "Hlavními úkoly veřejné služby v oblasti televizního vysílání jsou zejména poskytování objektivních, ověřených, ve svém celku vyvážených a všestranných informací pro svobodné vytváření názorů."

O to příjemnější bylo zjištění, že jiné veřejnoprávní médium, Český rozhlas Radiožurnál, si zachoval stavovskou čest a je schopen odvysílat na totéž téma propagandou nepodbarvený, objektivní pořad, konkrétně rozhovor s vojenským analytikem Martinem Kollerem

http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3122900

To, co zde musím vyzdvihnout, je výkon moderátorky Lucie Výborné. Připravená, kladoucí relevantní otázky. Výborně, Lucie Výborná.

Myslím, že je na čase zrušit Kavčí hory. Nepředstavují žádnou hodnotu. Stejně špatnou službu nám poskytují Nova, Prima, Idnes, Lidovky, Respekt či Ihned, eventuálně Blesk. A za méně peněz.

Ukrajinská krize otevřela oči velkému množství lidí. Když jsme v listopadu 89 demonstrovali na náměstích za ukončení tupého neefektivního totalitního bolševického režimu, doufali jsme, že už nikdy nebudeme muset poslouchat lži. O 25 let později zjišťujeme, že došlo jen k přepólování a lži a propaganda jsou nadále součástí každodenního klamu, kterým nás mocní zahrnují. Ale tento systém rychle eroduje a snad je to signál, že se blíží změna. Koneckonců výsledky eurovoleb zejména ve Francii a Anglii jsou velmi materializovaným signálem této změny. A je zábavné sledovat zděšení médií z vítězů v těchto zemích. Ukazuje to, jaké mají z nadcházejících změn obavy. A to je dobře.

Autor: Jaroslav Moučka | středa 28.5.2014 12:27 | karma článku: 41,32 | přečteno: 5443x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88