Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Naplní se proroctví svatého Malachiáše?

Papež Benedikt XVI. oznámil k 28. únoru svou rezignaci. Jako hlavní důvod uvedl své zdravotní problémy. Informace o jeho rezignaci se už ale nějakou dobu na internetu objevují v souvislosti se snahou instalovat nový globální finanční systém, který by měl zrušit ten současný, jehož střebodem je švýcarská BIS (Bank for International Settlements - Banka pro mezinárodní vyrovnání) a jehož významnou součástí (stávajícího finančního systému) jsou i vatikánské banky. O tom, ale nyní spekulovat nechci. Otázka, kterou si kladu je, zda historicky mnohokrát potvrzné proroctví svatého Malachiáše prokáže svou přesnost i nyní. A tak zatímco jsou diskuse zde na idnesu naplněny duněním prázdných nádob, já se přehrabuji v informacích o tomto proroctví, hledám a bohužel nacházím souvislosti

Irský biskup Malachiáš, žijící ve 12. století, upadá v roce 1139 během procesí do Říma do zvláštní agónie, během níž popíše 112 budoucích papežů (tedy počítáno od jeho doby). Během pontifikátu posledního z této řady římských biskupů by mělo dojít k naplnění Zjevení svatého Jana, tedy k obnovení říše římské, instalaci Antikrista na světový trůn a jeho poslední souboj s Ježíšem na místě zvaném Armageddon. Biskup Malachiáš umírá přesně v den, který sám předpověděl, 2. listopadu 1148 a je téměř okamžitě úřadujícím papežem Klementem III. svatořečen.

Proč je jeho proroctví něco, co by mohlo mít určitou důležitost pro dnešního člověka? Předně proto, že se opakovaně prokazuje jeho přesnost a to i ve 20. století. Podle tohoto proroctví je například identifikován 108. papež Pavel VI.  (papežem v letech 1963 - 1978) jako "Flos Florum" neboli "Květ květů" Pavel VI. má totiž ve svém erbu tři lilie. 109. papež Jan Pavel I. (vládl pouhých 40 dní a pak byl pravděpodobně zavražděn zednářskými potentáty infiltrovanými do vatikánské banky, které se chystá odvolat) byl v proroctví označen jako "De Medietate Lunć" (z poloviny měsíce), když byl zvolen, zářil na obloze jasný půlměsíc a sám se narodil a nějakou dobu po vysvěcení i působil v diecézi Belluno (Krásný měsíc). 110. papež Jan Pavel II. (1978 - 2005) byl prorokován jako "De Labore Solis" (zrozený ze slunce) a i největší ignoranti vědí, že Karol Wojtyla přišel z východní Evropy, tedy z Polska. A z východu každý den přichází slunce. 111. papež, odstupující Benedíkt XVI. neboli Joseph Ratzinger, je v proroctví označován jako "Gloria olivae" (sláva olivy) A kardinál Ratzinger si své papežské jméno zvolil podle sv. Benedikta z Nursie, jehož atributem je olivová ratolest.

Poslední 112. papež je v proroctvích označován jako Petrus Romanus (Petr Římský) a média dnes oznámila, že ze tří preferati má největší šance na zvolení ghanský kardinál Peter Turkson. Trochu z toho mrazí.

Celé proroctví ohledně tohoto posledního papeže totiž zní:

„Během extrémního pronásledování svaté římské církve bude sedět na stolci Petrus Romanus, který bude pást své stádce uprostřed mnoha soužení; po jejich skončení bude město na sedmi pahorcích zničeno a obávaný Soudce bude soudit svůj lid. Konec.“

Závěr tohoto proroctví, tedy zničení města na sedmi pahorcích a poslední soud, se přímo odkazuje na text Zjevení.

Autor: Jaroslav Moučka | pondělí 11.2.2013 17:24 | karma článku: 29,72 | přečteno: 4762x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Jak se Amíci poučili aneb i lhát se dá chytře

Tak tady máme nové odhodlání. Atlantické odhodlání. To je krásný název. Atlantic Resolve. Jak říkal Werich: "To je blbý, to se bude líbit." Lidé budou jásat v ulicích a vítat americké hochy, kteří osvobodí Evropu od Ruské hrozby. Russian Threat.

2.7.2014 v 11:10 | Karma: 31,74 | Přečteno: 1399x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Moučka

Exekuční lobby udeřila?

Když naše nevěrohodná média o někom napíší, že je špatný nebo kontroverzní nebo prostě není dost dobrý a hlavně v tom stavu setrvávají, stávám se, řečeno s trochou nadsázky, okamžitě fanouškem dotyčného. Před časem jsem tady reagoval na kontroverzní výrok ministryně Válkové ohledně Protektorátu (http://moucka.blog.idnes.cz/c/402943/Dalsi-zbesila-medialni-a-politicka-stvanice-na-cloveka.html). S jejím názorem jsem nesouhlasil, ale na druhou stranu jsem se podivil nad zběsilou reakcí médií, která mají tendenci se k otázce důsledků druhé světové války chovat spíše kryptorevizionisticky (to znamená nikoli přímo, ale např. poukazováním na zvěrstva české soldatesky při odsunech a upozaďováním toho, co se dělo před a během okupace). Právě kvůli prudkosti reakce tisku jsem tehdy vyslovil podezření, že jsme svědky další mediální štvanice na nepohodlného politika.

17.6.2014 v 11:22 | Karma: 22,07 | Přečteno: 1432x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Moučka

Co svírá v ruce Jana Nagyová-Nečasová?

Abych zabránil spekulacím, předesílám, že inkriminovanou fotografii jsem zkopíroval ze serveru idnes. Fotka doprovází(-ela) tento článek

14.6.2014 v 15:11 | Karma: 30,26 | Přečteno: 2766x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Moučka

Nová továrna na sny: Kavkywood

V současné ukrajinské krizi se věru ukázalo, jak to vypadá s objektivitou našich médií. Zejména soukromě vlastněná média a Česká televize se skutečně denodenně vyznamenávají. U soukromých médií s tím asi nic nenaděláme, majitelé kontrolují názorové směrování, ale v případě České televize mi vyloženě vadí, jaké lži nám za naše daně a koncesionářské poplatky v podstatě naši zaměstnanci servírují pod nos.

28.5.2014 v 12:27 | Karma: 41,32 | Přečteno: 5443x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Moučka

Bardové: Úsvit projasněných lidských duší

Má milovaná severní Morava, konkrétně oblast, kde se setkávaly čtyři kultury: česká, slovenská, polská a německá - Slezsko, byla vždy místem, kde tvrdé podmínky pro život vytvářely prostor pro zrození lidových pěvců. Oč drsnější bylo každodení získávání chleba o to více prostoru zůstávalo pro lyriku. Naši básníci vyzpívávali bolest prostého lidu z nitra svých duší. Všichni byli výjimeční svou prací s jazykem, se slovy i s tóny.

13.4.2014 v 12:04 | Karma: 14,87 | Přečteno: 538x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Poslanci se rozhodli umožnit prodej některých lehčích drog dospělým

3. května 2024  10:38,  aktualizováno  13:54

Přímý přenos Dospělí si v Česku budou moci koupit lehké drogy jako HHC, kratom nebo konopí s nízkým obsahem THC,...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Na Česko loni útočili ruští hackeři. Nechte toho, vyzval je Černínský palác

3. května 2024  13:42

Za loňskými útoky na českou internetovou infrastrukturu stáli ruští hackeři, uvedlo ministerstvo...

Garáž vedle už hořela, nemocného penzistu s kyslíkem zachránili policisté

3. května 2024  13:39

Špatně pohyblivého sedmdesátníka zachránila v úterý během dvou minut z hořícího domu na...

  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik