Glosa: O slovanské agresivitě a anglosaské mírumilovnosti

U mého oblíbeného kolegy blogera jsem se zde na idnesu dočetl, že: "Neautorizovaným vjezdem Bílého konvoje na Ukrajinu Rusko dále vystupňovalo své agresívní chování." (http://tomaspeszynski.blog.idnes.cz/c/423185/Bud-jste-proti-Putinovi-nebo-s-nim.html). Nejdříve jsem zapomněl zavřít pusu, ale pak jsem se začal smát (jako u všech jeho článků) a říkal jsem si, kam ten človíček na ty bizarní interpretace chodí, než jsem si přečetl tento článek (http://zpravy.idnes.cz/obama-a-merkelova-k-ruskemu-konvoji-d6j-/zahranicni.aspx?c=A140823_075008_zahranicni_jj) A tehdy jsem to konečně pochopil

------------------------------------------------------------------------------------ UKRAJINSKOU KRIZI MÁME VNÍMAT ČERNOBÍLE!

Zřejmě to způsobilo 25 let, které jsem prožil v komunismu nebo naše pověstné, havlisty tak často připomínané, čecháčkovství (resp. moraváčkovství a slezáčkovství), že jsem měl zcela převrácené hodnoty a tedy i vnímání, co je správné a co ne. A přitom je to tak jednoduché.

Ruský bílý konvoj je agresí chlebem a solí. Anglosasové naproti tomu mírumilovně a humanitárně bombardují neboli se starají, aby příjemci anglosaského humanismu už nikdy neměli hlad, zatímco příjemci slovanské agrese se tím žrádlem zkrátka udáví. Kdyby ukrajinská krize a vypravení rusáckého konvoje přišlo dříve, Quentin Tarantino by nejspíš začal točit film Hateful Aid (http://www.csfd.cz/film/362228-hateful-eight-the/zajimavosti/?type=film).

Jediné, co mně trošku mate je zpráva České televize, která se nese v poněkud jiném duchu, protože v ní píší:

"Protokol o převzetí pomoci potvrdil zástupce Červeného kříže v Rusku Pascal Cuttat. Z ukrajinské strany dokument podepsala ministryně sociálních věcí Ljudmyla Denisovová, která tímto aktem uznala ruský náklad za humanitární pomoc."

Ale to bude zřejmě jen nedorozumění, protože situace se mění velice rychle a je nepřehledná, a tak si naše média zřejmě nestihla v této době názorového pluralismu sladit noty, aby nemátla nás, prosté občany. Věřím, že toto nedorozumění bude záhy vysvětleno a všichni budeme jedoznačně chápat jaké podlosti se zde Rusáci dopouštějí na nebohém, rusky hovořícím ukrajinském lidu.

Autor: Jaroslav Moučka | sobota 23.8.2014 17:42 | karma článku: 36,65 | přečteno: 1732x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88