Nevěra ve zdravém manželství?

"Pokud aféra oživila vaše manželství – pak byl váš svazek vždy nemocný a nefunkční, založený na podvodu, nedůvěře a nejhlubší závislosti. Duševně zdravé manželství nikdy nepřežije aféru." říká prof. Sam Vaknin. 

Dál ve svém videu říká: "Pokud i jen uvažujete o tom, že zůstanete s partnerem, který vás podvádí, vyhledejte terapii. Rozhodně nejste v pořádku.

Nejde tu samozřejmě o aféry, se kterými partneři souhlasí (například v polyamorii). V pořádku ale rozhodně není, když jeden partner druhému nevěru zatajuje a lže, a ten druhý chce tuto zradu a podvod odpustit.

Duševně zdraví lidé se po podvodné aféře rozcházejí. Pokud tak neučiní, pak jsou nějakým způsobem duševně postiženi. 

Jejich hranice jsou narušené nebo neexistující. Jsou závislí (spoluzávislí, angl. codependent). Svého partnera používají k zajištění svých potřeb.  A to proto, že jsou oslabení, traumatizovaní. Jsou příliš úzkostliví na to, aby sami čelili životu a realitě."

Never Forgive Infidelity, Cheating! - YouTube (Nikdy nesmíš odpustit nevěru, podvádění!)

V atmosféře lži, podvodu a falešné láskyplnosti jsem prožila kus života. Vím, že je to něco velmi nemocného. Pokud byste se chtěli nad tímto tématem více zamyslet, doporučuji shlédnutí nového českého filmu Tajemství aneb smysl života.

Rodinky z filmu mi velmi připomínají "přivrácenou stranu" té mojí. Odvrácená strana rodinného štěstí se ve filmu mihla jako postava beznadějného syna jednoho z aktérů příběhů.

O filmu Tajemství a smysl života - Blog iDNES.cz

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Monika Lorenzová | pátek 1.12.2023 18:25 | karma článku: 8,97 | přečteno: 493x