Geniální pan prezident…

Skoro už nejsem bloger. Nerozumím politice a často jsem zde deklaroval. Děkuji mému věku a životním zkušenostem, že jsem relativně duševně zdráv. 

Televize se pro mě stala výběrovou organizací a trávím s ní jen čas nejnutnější. Obvykle u sportovního přenosu, kterému jsem nakloněn. Vynechávám přiblblý šipky nebo to s těma koulema a dírama. O golfu nemluvě.

Když jsem s výběrem v úzkých, zvolím dokumenty na dvojce nebo záchranný bod - ČT 24 a…!! Dozvídám se, že nastala ústavní krize ve vládě pana Babiše. No dobře, ale… Proč? Viník? Šiš, to snad né… Pan předseda vlády je prý stíhán za nějaký „prů…“ s nějakou blbou dotací. Ušmudlaných 55 milionů z EU. Prej na nějaký ptačí hnízdo. Tak ať vrátí a je vymalováno, né… Že to nejde tak lehko? Aha, já vím, nerozumím politice. Téma pro tento blog jsem měl v šuplíku, ale hle… Krize ústavy se opakuje. Pro nějakýho přihloupějšího ministra kultury… A zase účinkuje náš pan „geniální“ z titulky. "Nepodepíšu odvolání, je to hvězda kulturního nebe a odhalil lumpy". Hmm... Dosaďte si jména.

Stíhaný pan premiér české vlády je kuriozita v celém politickém spektru naší krásné vlasti. Nejen naší. Ustavení vlády bylo skvělým politickým bonbónkem…

Dostat se k moci za podpory komunistů a sociálních demokratů je výkon, hodný velké touhy po moci. Pan Andrej zvládl… Za podivné podpory naší hlavy pomazané – viz titulka.

Pan premiér vesele vládne, diriguje chod policie a bezpečnostních složek a už skoro zapomněl, že existuje složka, zvaná po nějakém hnízdě čápů.

Jenomže… Ta novinářská parta „šťouralů“, ten pisálskej póvl nedá pokoj…

„Nikdy, opravdu nikdy neodstoupím“. „Zapamatujte si“…!! Vy vy….

Chicht, raději jsem tu sprosťárnu spolknul. V očičkám má toho baziliška moci…

 Když se podívám na úvodní odstavec, a současný datum, jsem úplně mimo mísu. Omlouvám se, stejně je to mlácení „prázdné“ slámy.

 Cituji pana prezidenta: „Pokud padne vláda, pověřím sestavením nové vlády pana Babiše… 

A je na dlóóóuho vymalováno… Minimálně na funkční období „lidem zvoleného“.

Přehazuji výhybku od politiky… Fakt neumím.

A fakt nechci umět…

Zaujal mě jeden spisovatelský výrok: ** Píši o tom, že nemám o čem psát… **

Tak příště…

 

Děkuji za přečtení.            Jiří

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Mitáček | úterý 2.7.2019 23:54 | karma článku: 27,81 | přečteno: 1018x
  • Další články autora

Jiří Mitáček

Vše, co mám...

15.12.2023 v 14:15 | Karma: 27,30

Jiří Mitáček

Dobrý den, pane Zemane…

29.1.2023 v 23:45 | Karma: 28,86

Jiří Mitáček

Potkal jsem Barunku…

21.3.2021 v 17:39 | Karma: 27,87

Jiří Mitáček

Autobus přátel…

13.11.2020 v 23:32 | Karma: 27,65