Diskuze je sůl…

Dnes jsem klikl na článek kolegyně, která si opřela kolo o diskutující. Není to vůbec originální téma a dost často se opakující. Čistě ze studijních důvodů jsem se zamyslel, co nastartuje některé kolegy k napsání takového blogu. Podotýkám předem, že jsem se nad diskuzí smál až k slzám a ve svém příspěvku jsem gratuloval „zvrhlíkům“, které dotyčná blogerka titulovala jejich nicky.

Napadá mne přirovnání k polévce. Pokud zapomenete přidat sůl a obsah bude jinak bez chyb, dá se jíst ale je jaksi bez chuti. Teda pro mne. To samé je s diskuzí. Nepovolovat je vlastně ta polévka bez soli. Proto články bez diskuze, ač se mi obsahově velmi zamlouvají, nekarmuji (nemám rád neslanou polévku).

Horší je to v případě, že polévka/článek není dobrá, sůl/diskuze v pořádku a autor/ka se přizná, že diskutující jí nejsou hodny. Nota bene v titulku. Obvykle se to zvrhne, dle paranoi autora/ky v „krásnou“ adrenalinovou seanci. Cituji z Wikipedie: Paranoia je duševní porucha, vyznačující se bludy, chorobnými představami o vlastním ohrožení a stihomamem. Přehnané a nedoložené obavy o vlastní bezpečnost, někdy spojené s konspiračními teoriemi, se nazývají paranoidní. Paranoidní představy mohou být neurotického nebo i psychotického původu.

Kdo zvítězí?? Toť věčné historické téma.

Samozřejmě diskutující, vážení páni autoři/ky.

Je jich za prvé mnohem víc a utlučou Vás argumenty, které mají díky většině a vzdělanosti snadněji po ruce. Pominu li hrubé urážky (nekomentuji), dokáží vám najít sebemenší překlep a vtipně vám jej omlátí o hlavu. Zaslouženě. Máte si dávat větší pozor či používat korektorku, nejlépe učitelku češtiny.

Já si diskutujících moc vážím. Jednoduše - když diskutují, tak četli. Jedli polévku! Jasný? 

Jelikož píši nekonfliktní témata, jsou mé diskuze jaksi lehké a úsměvné, někdy i poučné. Možná, že to je mým věkem a nepovedenou fotkou. Nevadí mi ani tykající moudra. Občas sám vložím téma a čekám radu. A i s největším „hulvátem“ si klidně popřeji hezký den. Neradím nikomu z kolegů, pouze konstatuji.

Myslel jsem, že se k tomuto tématu nebudu vyjadřovat. Ale dnešní zaslzené ráno a kolegyně blogerka mne „poňoukla“ (není to cizí slovo?). Je to rychlovka a tak prosím o shovívavost.

Moje učitelka ještě není doma.

 Zdravím a přeji hezký sluníčkový den.          Váš Jiří

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Mitáček | úterý 26.6.2012 12:40 | karma článku: 19,56 | přečteno: 1047x
  • Další články autora

Jiří Mitáček

Vše, co mám...

15.12.2023 v 14:15 | Karma: 27,30

Jiří Mitáček

Dobrý den, pane Zemane…

29.1.2023 v 23:45 | Karma: 28,86

Jiří Mitáček

Potkal jsem Barunku…

21.3.2021 v 17:39 | Karma: 27,87

Jiří Mitáček

Autobus přátel…

13.11.2020 v 23:32 | Karma: 27,65