České „hovado“.

             Správně bych měl doplnit i Moravské a Slezské. Tímto označením nechci v žádném případě obrat ostatní národy od této bytosti. Ovšem v našich podmínkách převedeno na měrnou hmotnost a řečeno chemicko-fyzikální terminologií jsme se zařadili mezi ty nejtěžší …v tomto případě je olovo hodně lehké!

            Omezím se na charakteristiku pouze v oblasti vztahů a kontaktů mezi námi lidskými bytostmi v Čechách, na Moravě a ve Slezsku.

            Pro názornost předkládám pár příkladů.

            Tuzemský silniční provoz, neboli sado-maso na cestě. Zbytečné jsou značky s maximální povolenou rychlostí. Silniční zip je obyčejné zdrhovadlo, kde to obvykle drhne. Mnoho řidičů je barvoslepých – viz semafory. „Legrační“ chování mediálně známých osobností, sportovců a třeba šoférů ministrů! Pro takového Švéda, Nora, o Kanaďanovi či Amíkovi nemluvě, je jízda nejen po D1 adrenalinem nejvyššího stupně.

            Pojďme dál. Jako turista pokládám za zcela normální pozdravit, když se potkávám na odlehlých místech našich hor s jinými turisty. Stále je mi záhadou, kolik hluchoněmých (omlouvám se skutečně postiženým) je mezi turisty. Katastrofou je pak výchova…onehdy malá asi pětiletá turistka na můj pozdrav k celé rodině se otázala: „Tati, ty toho pána znáš?“ Vtipný otec ke své ženě: „Asi ňákej pedofil…chachacha…ne, neznám, Kačenko“, odvětil pak dceři. …

            O klidu, zákonu a vyhlášce. Že je zákonem stanoven noční klid, nic neříká provozovatelům garážových hospod, kteří spolu s místní opileckou lůzou hulákají do noci. Nejen do půlnoci!

             I naše malá obec už přijala vyhlášku o tzv. nedělním klidu. Je fajn vychutnat si při hezkém počasí relativní klid třeba s kosí serenádou. Bez traktorů, sekaček, cirkulárek či jiných zvuků motorů, kterých si během týdne užijeme dost. A navíc, vždyť máme tu vyhlášku. Přesto všechno jsou mezi námi takoví „pracovití“, a just, hned po dvanácté hodině nedělní se pustí do díla, nebo aspoň pustí na zahradě rádio.

…a ještě takový chemický poplach. Ten vůbec není k zahození. Musíte rychle pozavírat otevřená okna…zkrátka okolí je plné závisláků, a když na zahradě „něco“ nezapálí, tak asi neusnou!

            Takových nešvarů, kdy si svou arogantností, neomaleností, agresivitou a podobnými vlastnostmi navzájem ubližujeme, by se našlo bezpočet. Přesto všechno si myslím, že je tady fajn.

Máváte nad tím vším rukou? Já ne. Na závěr se omlouvám všem hovadům z říše zvířecí.

Autor: Miroslav Ševčík | pondělí 23.8.2010 22:00 | karma článku: 29,47 | přečteno: 2797x
  • Další články autora

Miroslav Ševčík

Na svíčkové s Havlem

18.12.2011 v 21:21 | Karma: 9,73

Miroslav Ševčík

Z nuly na 1762 metrů.

30.8.2011 v 21:45 | Karma: 14,96

Miroslav Ševčík

Sázím na knihu.

3.3.2011 v 20:32 | Karma: 8,32

Miroslav Ševčík

Plechová šelma slaví.

1.3.2011 v 19:32 | Karma: 8,34

Miroslav Ševčík

Hynku, Viléme, Jarmilo na Emu!

16.11.2010 v 21:40 | Karma: 9,38